Нд, 2024-05-05, 08:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 1 » КНДР США переконали припинити ядерні випробування в обмін на їжу
10:40
КНДР США переконали припинити ядерні випробування в обмін на їжу
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

КНДР погодилася на виконання мораторію на ядерні випробування, запуски балістичних ракет великої дальності та на ядерну діяльність, зокрема і на збагачення урану на об'єкті в Йонбені, заявили в середу в державному департаменті США.

"США досі глибоко стурбовані поведінкою КНДР у зв'язку з широкою низкою проблем, але сьогоднішнє оголошення відображає важливий, хоч і обмежений прогрес у розв'язанні деяких з них", - йдеться в комюніке, поширеному держдепом США. Вашингтон у відповідь готовий завершити підготовку до надання продовольчої допомоги для КНДР, передає "Інтерфакс-Україна".

Також Північна Корея готова припинити програму зі збагачення урану в обмін на продовольчу допомогу з боку США, повідомила в середу південнокорейська газета The Korea Herald з посиланням на свої джерела.

Держдепартамент оголосив в середу підсумки переговорів минулого тижня в Пекіні спецпредставника США з питань КНДР Глін Девіса і заступника глави МЗС КНДР Кім Ге Гвана.

Північна Корея закриє свої об'єкти зі збагачення урану, а США натомість надасть 240 тис тонн продовольства з великою кількістю зернових, повідомляє джерело.

Газета зазначає, що США зажадали від Пхеньяна припинити операції на ядерних об'єктах, на що північнокорейська сторона відповіла, що це було б "технічно важко" зробити.

США також заявили, що ядерні об'єкти КНДР повинні перебувати під контролем МАГАТЕ, і врешті-решт мають бути закриті. У відповідь північнокорейська сторона заявила, що дуже важко зупинити програму з міркувань безпеки та через високі витрати на відновлення діяльності об'єктів, і запропонували "інший варіант".

Зазначимо, що місяць тому влада КНДР вперше за останні сім років видала жителям країни безкоштовні продовольчі набори. Пайок, який містить рис і кукурудзяну крупу і розрахований на термін від трьох до п'яти днів, був виданий з нагоди настання Нового року за Східним календарем.

За даними ООН, третина передбачуваного населення КНДР - 24 мільйонів людей - перебуває на межі голоду. Дефіцит харчів, що загострився в КНДР, експерти пов'язують з припиненням міжнародної допомоги цій країні після проведених Пхеньяном ядерних випробувань.

Останнім часом світові ЗМІ пишуть про те, що через спільні військові навчання Південної Кореї і США в районі кордону між двома Кореями, країни опинились на порозі нової "священної війни". Буквально вчора КНДР взялася до розгортання нових реактивних систем залпового вогню великої дальності. Нові системи, які отримали назву "Чучхе 100", являють собою модернізовану версію РСЗВ M-1991 калібру 240 міліметрів. Дальність стрільби "Чучхе 100" становить близько 120 кілометрів.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 820 | Додав: adminA | Теги: США переконали КНДР припинити ядерн
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ