Чт, 2024-04-25, 19:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Березень » 8 » КНДР відмовилася від всіх угод з Південною Кореєю
14:47
КНДР відмовилася від всіх угод з Південною Кореєю
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Північна Корея заявила у п'ятницю, 8 березня, про односторонню відмову від усіх угод про ненапад, діючих між Пхеньяном і Сеулом, і про розрив лінії прямого телефонного зв'язку між двома країнами. Відповідну заяву Комітету з мирного об'єднання батьківщини передало Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК), повідомляє РИА "Новости".

"В умовах, коли південнокорейські маріонетки у змові з США з налитими кров'ю очима прагнуть до нападу на нас, втрачають всякий сенс угоди Півночі і Півдня про ненапад, що стосуються незастосування збройних сил, запобігання випадкових зіткнень, мирного вирішення конфліктів, прикордонних питань", - йдеться в заяві.

По-друге, Північна Корея вважає "давно такою, що втратила чинність" спільну з Сеулом заяву про денуклеаризацію Корейського півострова. По-третє, Пхеньян повідомляє про розрив єдиної лінії екстреної телефонного зв'язку між військовими представниками двох корейських держав в пункті переговорів Пханмунджом, розташованому в демілітаризованій зоні між ними.

Кілька днів тому КНДР також припинила дію Угоди про перемир'я, яку було укладено для закінчення Корейської війни 1950-1953 років з США, які воювали тоді під прапором ООН.

Заява про односторонню відмову від усіх угод послідувала фактично відразу після посилення Радою безпеки ООН санкцій проти КНДР у відповідь на її ядерне випробування 12 лютого. Резолюція з новими санкціями проти Пхеньяну - вже четверта за рахунком - дозволяє блокувати банківські транзакції, заморожувати рахунки КНДР, додивлятися повітряні і морські судна, а також дипломатів в пошуках великих сум готівки при підозрі, що вони спрямовані на розвиток ядерної та ракетної програм Пхеньяну. У той же час РБ ООН заборонила постачати до Північної Кореї предмети розкоші, включаючи яхти та гоночні автомобілі.

Документ, крім того, зобов'язує країнам-членам ООН не допускати створення спільних фінансових компаній та відкриття представництв північнокорейських банків, які можуть бути використані для подальшого створення зброї масового знищення. Проект резолюції РБ ООН після довгого узгодження був представлений США і Китаєм раніше на цьому тижні. У ньому також розширено список осіб і організацій, які потрапляють під санкції.

Однак безпосереднім приводом послужили великомасштабні військові навчання Південної Кореї і США "Кі різолв" і "Токсурі - Фоул голок". Комітет з мирного об'єднання батьківщини грає роль держоргану КНДР з відносин з Південною Кореєю.

Як повідомлялося, 17 квітня 2012 вертикально-інтегрований енергетичний холдинг ДТЕК Ріната Ахметова придбав контрольний пакет ПАТ "Дніпрообленерго". У власності ДТЕК тепер знаходиться 51,5% акцій підприємства.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 874 | Додав: adminA | Теги: КНДР, Південна Корея, всіх угод
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ