Пт, 2024-04-26, 02:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Липень » 30 » Кокс і Кваснєвський можуть "евакуювати" Тимошенко до Канади
09:59
Кокс і Кваснєвський можуть "евакуювати" Тимошенко до Канади
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Спостерігачі моніторингової місії Європейського парламенту Пат Кокс та Александр Кваснєвський приїхали до Києва, щоб провести бесіди з людьми, які можуть мати вплив на справу Тимошенко. Так, 30 липня європарламентарі зустрічаються з представниками влади – зокрема, мають намір поговорити з президентом Віктором Януковичем у Криму. А 31 липня вони відвідають у харківській лікарні ув’язнену Юлію Тимошенко, повідомляє Радіо "Свобода".

Спостерігачі від Європарламенту, відповідно до заявлених ними правил, не дають коментарів щодо моніторингу справи Тимошенко аж до вересня, коли місія має оприлюднити свій висновок. Але вже всі вищі європейські інституції недвозначно заявили, що саме ув’язнення лідера опозиції Юлії Тимошенко є однією з найбільших перешкод на шляху до підписання угоди про асоціацію між Україною і Євросоюзом.

Проте колишній міністр закордонних справ, народний депутат від "Батьківщини", член комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції Борис Тарасюк вважає, що Кокс та Кваснєвський не зможуть домовитися про вивезення Юлії Тимошенко на лікування за кордон.

"Я нічого не можу сказати обнадійливого з приводу цієї місії. Я, звісно, не є членом цієї місії і не знаю напевне, що там всередині відбувається, але маю відчуття, що місія буде безрезультатною", – вважає Тарасюк.

Натомість лідер парламентської фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що все може відбутися і досить швидко. "Це може бути в найкоротші терміни , якщо Віктор Янукович ухвалить політичне рішення і дасть можливість Юлії Тимошенко отримати лікування в Німеччині. Певен, що це є одна з основних умов для підписання угоди між Україною і ЄС, і це має бути виконано", – сказав Яценюк. Європейські експерти теж наголошують, що настає час, коли український уряд і президент муситимуть продемонструвати, що вони справді хочуть підписати угоду про асоціацією з ЄС на листопадовому саміті у Вільнюсі. Для цього треба знайти юридичні можливості, щоб відпустити Юлію Тимошенко на лікування до Німеччини.

На необхідності лікування ув’язненого лідера опозиції за кордоном неодноразово наполягали родичі та політичні соратники Тимошенко. Однак міністр закордонних справ Леонід Кожара та Уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська вже наголосили, що не бачать не лише правових можливостей, а й підстав для лікування екс-прем’єра Юлії Тимошенко за межами України.

Втім, як каже політолог Вадим Карасьов, таке рішення президент Янукович може ухвалити на підставах політичної доцільності. Експерт звертає увагу на те, що Кокс і Кваснєвський, регулярно зустрічаючись із Януковичем, все ж змогли добитися покращення умов утримання та лікування Юлії Тимошенко.

"Зараз Кокс і Кваснєвський узгоджують з українським керівництвом те, як і в якій формі Тимошенко може виїхати на лікування до Німеччини, а може й Канади, куди буде важче літати опозиційним депутатам", – сказав Карасьов. Однак, на думку політолога, очікувати, що Тимошенко дадуть змогу поїхати вже зараз, не треба. Швидше за все, це може статися перед самим листопадовим самітом у Вільнюсі.

Кокс і Кваснєвський стали спостерігачами від Європейського парламенту із судових процесів над екс-прем'єром України Тимошенко і розпочали роботу 11 червня 2012 року. Відповідних домовленостей було досягнуто між прем'єр-міністром України Миколою Азаровим і президентом Європарламенту Мартіном Шульцем.

Пізніше їхній мандат було розширено: окрім справ Тимошенко, вони також спостерігали за справами екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і колишнього тимчасово виконувача обов'язків міністра оборони Валерія Іващенка.

18 квітня доповідь місії обговорювали в Страсбурзі в рамках засідання Конференції президентів Європарламенту, за підсумками дискусії було ухвалено рішення про продовження місії до вересня цього року.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 887 | Додав: adminA | Теги: Кокс і Кваснєвський, Канади, Тимошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ