Чт, 2024-04-25, 06:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Серпень » 18 » "Кольчуг" в Іраку теж ніхто не знайшов. Але відтоді в української сторони ніхто вибачення не попросив - Горбулін
11:40
"Кольчуг" в Іраку теж ніхто не знайшов. Але відтоді в української сторони ніхто вибачення не попросив - Горбулін
Інші останні Цікаві інтерв'ю на сайті holosUA.com/

Інформація про постачання українських ракетних двигунів у КНДР є фальсифікацією і "грубим наїздом" на Україну, заявив у коментарі виданню "ГОРДОН" доктор технічних наук, колишній співробітник конструкторського бюро "Південне" у Дніпропетровську (1962– 1977), екс-секретар РНБО України (1994–1999), віце-президент Національної академії наук, директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін.

Вибір російських спецслужб був дуже вдалим

Я очікував на таке вкидання інформації проти України після того, як Трамп (президент США Дональд Трамп. – "ГОРДОН") підписав закон про розширення санкцій проти РФ. Перед цим Москва розпорядилася вислати з Росії велику кількість американських дипломатів.

Жодні господарські зв'язки РФ зі США не пов'язують. Тобто дуже важко передбачити реакцію Москви у відповідь проти Вашингтона. Я ще тоді висловив припущення, що росіяни шукатимуть якийсь гібридний варіант, який США безпосередньо не зачепить, але дуже ефективно торкнеться когось із друзів американців. І, звичайно, вибір припав на Україну, яка стала на шлях співпраці зі США. На мою думку, вибір російських спецслужб у цьому випадку був дуже вдалим.

Я згадав 2002 рік. Тоді я очолював державну комісію з питань оборонно-промислового комплексу. До мене приїхав тодішній посол США в Україні Карлос Паскуаль. Із ним у мене були дружні стосунки. І він сказав, що є 100-відсоткова інформація про продаж Україною "Кольчуг" в Ірак. Я відповів, що цього бути не може. За моєю ініціативою було створено компанію "Укрспецекспорт" (українська державна компанія, яка володіє монопольним правом здійснювати експорт та імпорт продукції і послуг військового і подвійного призначення. – "ГОРДОН"). І на той час я брав участь у її роботі. Я знав, що жодних постачань до Іраку з нашого боку не було. У підсумку "Кольчуг" в Іраку теж ніхто не знайшов. Але відтоді в української сторони ніхто вибачення не попросив. Але ж ця історія вплинула на зовнішню політику нашої країни.

Американці вже відчули на собі можливості спецслужб РФ

10 березня 1992 року мене було призначено гендиректором Національного космічного агентства. І можу сказати, що жодного двигуна РД-250 до РФ не постачали. Усі постачання було здійснено до того. Із 1992 року Україна нікуди нічого не постачала. Як ми могли передати Північній Кореї технічну документацію, якщо в цій галузі не мали з цією країною жодних відносин? Це треба бути бароном Мюнхгаузеном.

Загалом, те, що ми бачимо зараз, – це фальсифікація і грубий наїзд на Україну. Думаю, американці вже відчули на собі можливості спецслужб РФ. Наприклад, під час виборів президента США. Хоча, звичайно, росіянам удалося кинути на нас тінь. Тому розслідування триватиме досить довго. Але в мене немає сумнівів, що це була фальсифікація.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Цікаві інтерв'ю | Переглядів: 1239 | Додав: adminA | Теги: вибачення, кольчуги, Горбулін, Ірак
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ