Пн, 2024-04-29, 02:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 29 » Коло замкнулося: новий міністр дає Януковичу контроль над фінансами країни
12:12
Коло замкнулося: новий міністр дає Януковичу контроль над фінансами країни
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

29 лютого після засідання уряду колективу Мінфіну представлять нового главу відомства – колишнього першого заступника голови Нацбанку Юрія Колобова, напередодні призначеного на цю посаду президентом.

Екс-колеги 38-річного Колобова характеризують його як цілеспрямовану і напористу людину, яка має комерційну жилку, дізналося видання "КоммерсантЪ-Украина".

"У Нацбанку його називають "схемщиком" в хорошому сенсі слова, тобто, він вміє знаходити варіанти розв'язання проблем, відчуває, де є фінансові потоки, а для такої держструктури, як Мінфін, це дуже добре", - поділився з журналістами заступник директора Центру наукових досліджень Нацбанку Віктор Кравець, який працював з Колобовим у НБУ.

У Партії регіонів нового міністра хвалять за професіоналізм та великий досвід роботи в банківській сфері. "Він знає проблеми фінансової системи зсередини. Як перший заступник голови НБУ, Юрій Колобов бував у нас у комітеті, і у нас були конструктивні стосунки. Думаю, на новій посаді він також буде ефективний", - заявив глава парламентського комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Віталій Хомутиннік.

Колобов пропрацював у НБУ трохи більше року, до цього обіймав керівні посади в "Укрексімбанку", "БТА Банку" й "Ощадбанку". Про його професійну діяльність до 2008 року майже нічого невідомо. У Нацбанку він запам'ятався політикою лібералізації валютного ринку, яка, зокрема, дозволила банкам проводити гнучке курсоутворення.

За словами економічних експертів, на новій посаді пан Колобов передусім зіткнеться з необхідністю виконання зобов'язань щодо погашення держборгу в обсязі до 100 млрд грн, частина погашення якого за терміном припаде на літо.

Політологи ж упевнені, що призначення "своєї" людини до ключового міністерства остаточно замикає коло контролю за доходами і витратами в системі державних фінансів на президентові і його оточенні. Нацбанк очолює Сергій Арбузов - син Валентини Арбузової, яка керує "Всеукраїнським банком розвитку", що належить Олександру Януковичу. Таким чином Віктор Янукович сконцентрував навколо себе всю фінансово-монетарну і фіскальну політику в країні, зауважує директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

"Побудована грошова вертикаль тепер повинна підперти силову. Так відсікаються будь-які лобістські зусилля, спрямовані на контроль за бюджетом", - упевнений він. Це особливо актуально напередодні парламентських виборів.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 922 | Додав: adminA | Теги: новий міністр дає Януковичу контрол
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ