Пт, 2024-04-26, 05:28


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Жовтень » 20 » Комедія про революцію відкриє фестиваль "Молодість"
14:29
Комедія про революцію відкриє фестиваль "Молодість"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
42-й Міжнародний кінофестиваль "Молодість" відкриється 20 жовтня о 19.00 в Національній опері України показом відреставрованої сатиричної комедії Миколи Шпиківського "Шкурник". Картину 1928 року випуску було заборонено в свій час за неупереджений погляд на жовтневу революцію 1917-го.

Фільм може стати путівником по радянській ідеології 20-х років. Дія відбувається під час громадянської війни в Україні. Заповзятливий киянин Антон Шмигуєв байдужий до всіх ідейних натхненників, які воюють одні з одними на околицях Києва. Його мирне існування потривожила війна 1917-го, і він верхи на верблюді, що невідомо звідки узявся, вирушає на південь України, щоб перечекати бурю, передає ЛІГАБізнесІнформ.

Герой намагається всіма можливими способами нажитися на свавіллі, що відбувається навколо. Його заносить то до червоних, то до білих, то до анархістів, але єдиним прагненням Шмигуєва залишається задоволення власних інтересів.

Як повідомляють організатори кінофестивалю, основним майданчиком "Молодості" буде кінотеатр "Київ", іншими майданчиками обрано "Жовтень", "Кінопанораму", "Кінопалац", "Київську Русь" і культурно-освітній центр "Майстер-клас".

У програмі присутні "студентські фільми", "перші короткометражні стрічки", "перші повнометражні ігрові фільми" і "Українська панорама". Символом і Гран-прі "Молодості" цього року виступить "Скіфський олень".

Позаконкурсна програма включає покази French connection (франкомовне кіно), German wave (німецькомовне кіно), нового російського кіно, скандинавську панораму, довгі ночі короткого метру (Франція, Німеччина, Швейцарія) тощо. Увазі глядачів представлять також ретроспективи творів Богдана Ступки, Артура Ліпсета, Мілоша Формана, Алена Роб-Грійє.

Спеціальні події кінофестивалю: роботи "Пліч-о-пліч" Крістофера Кінеллі, "Марлі" Кевіна Макдональда, "Аппасіоната" Крістіана Лабхарта, ретроспектива Теодора Ушева і спецпоказ Іржі Трнка. З 21 по 27 жовтня в рамках фестивалю працюватиме майстерня талантів і четвертий міжнародний ринок кінопродукції.

Також стало відомо, що стоп-кадр з обличчям людини, яку підозрюють у вбивстві трьох охоронців ТРЦ "Караван", став емблемою любительського конкурсу для початківців-кіношників кінофестивалю "Молодість", передає ЛІГАБізнесІнформ з посиланням на ТСН.

Такий логотип відразу обурив інтернет-спільноту, й організаторів звинуватили у відсутності етики. Директор кінофестивалю "Молодість" Андрій Халпахчі вважає, що таке зображення є відображенням актуальних подій сьогодення.

"Будь-який сайт, який ми сьогодні відкриваємо, там висить той самий кадр. Тобто це частина нашого життя. Якщо молодь цим цікавиться, то я не бачу тут порушення етики", - сказав він.

Зазначимо, що цьогоріч організатори майбутнього фестивалю "Молодість" планують помітно розширити в ньому вітчизняну складову. Буде проведено повноцінний конкурс українського повнометражного кіно. Журі конкурсу очолить керівник компанії Star Media Влад Ряшин. На Міжнародному кінофестивалі "Молодість", який відбудеться в Києві з 20 по 28 жовтня, пройде національний конкурс українського повнометражного кіно.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1012 | Додав: adminA | Теги: естиваль Молодість відкриє комедія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ