Сб, 2024-04-20, 12:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Листопад » 19 » Кому з самовисуванців парламент дозволить стати ще багатшим
12:08
Кому з самовисуванців парламент дозволить стати ще багатшим
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
У Верховній Раді VII скликання працюватимуть як мінімум 43 самовисуванці - їх може побільшати після перевиборів у п'яти мажоритарних округах, де ЦВК так і не змогла встановити результати виборів.

Плюс ще семеро депутатів - одиночні представники невеликих партій, які на виборах або не пройшли, або й зовсім не висувалися. Це два рідних брата - Віктор і Павло Балоги, а також їхній двоюрідний брат Василь Петьовка, які представляють "Єдиний центр", Володимир Литвин і Сергій Гриневецький з упокоєної у бозі Народної партії, два самотніх бійці: Лев Миримський з партії "Союз" і Олег Ляшко з Радикальної партії свого імені, пише "Обозреватель".

Формально "незалежні" самовисуванці будуть ласою здобиччю для Партії регіонів, наполеонівські плани якої сформувати більшість своїми партійними і мажоритарними силами розбилися об 185 мандатів, отриманих у результаті виборів. "Регіони" навіть у союзі з КПУ, яка провела в парламент 32 депутати, постійно потребуватимуть підкріплення голосами самовисуванців. Сценарій, втім, більш ніж досяжний з урахуванням того, що низка новообраних самовисуванців нині або є діючими депутатами від Партії регіонів (Григорій Калетник, Володимир Зубик), або активно співпрацюють з провладною політсилою у парламенті (Володимир Литвин, Сергій Гриневецький, Ігор Рибаков). Опозиція ж, навіть об'єднавшись, збирає лише 178 мандатів, що однозначно ставить хрест на їхніх мріях про свою більшість.

Самовисуванці становлять різношерсту і різноспрямовану масу, до кожного представника якої ПР доведеться підбирати свій ключик. Слабкі голоси, що озвучують пропозицію об'єднатися в одну фракцію, потопають у різниці інтересів, політичної і - що важливо - фінансової ваги новообраних парламентарів.

Практично що кожен другий з самовисуванців (сюди ж відносимо і вищеперелічену сімку депутатів від партій, що не пройшли) - мільйонер. У загальному заліку 24 з 50 задекларували за 2011 рік дохід більш ніж один мільйон гривень. І це не рахуючи землі, будинків, квартир і машин.

Очолює умовний рейтинг "найдорожчих" самовисуванців Петро Порошенко, який контролює кондитерську корпорацію Roshen. Він же - нинішній міністр економічного розвитку і торгівлі. За 2011 рік він заробив 86,6 млн грн, ще 192 млн грн лежать на його рахунках.

У травні нинішнього року податкова порушила справу проти посадових осіб дочірньої компанії Roshen через підозру в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. Це сталося через два місяці після того, як Порошенко став міністром в уряді Миколи Азарова. Через тиждень власник Roshen заявив: статті декриміналізовано, кримінальних справ за його підприємством немає. Порошенко при владі відіграє роль "свого серед чужих", тим самим досі інтригуючи опозицію – чи долучиться він до неї в парламенті разом з кількома своїми "багнетами".

Трійку найбагатших самовисуванців, крім Порошенка, складають: колишній спонсор "Нашої України", що контролює "Діамантбанк" Давид Жванія з 42,2 млн грн і співвласник "Брокбізнесбанку", екс-голова Державної податкової адміністрації України Сергій Буряк з 32,6 млн грн.

Давида Жванію журнал "Фокус" в 2012 році поставив на 108-ме місце в рейтингу найбагатших людей України, оцінивши його статки в 89,2 млн дол. "Діамантбанку", до речі, в цьому році теж довелось пережити обшуки міліції.

У 2010 році Жванія вже входив до сформованої ПР, блоком Литвина і КПУ коаліції і зараз демонструє стабільну лояльність до влади.

Братів Сергія та Олександра Буряків журнал "Фокус" у 2012 році оцінив у 407 млн дол. Їх довгий час називали спонсорами БЮТ, саме за Тимошенко Сергій Буряк став головою податкової адміністрації. Втім, в 2010 за голосування з владною більшістю БЮТ вигнав Олександра Буряка з фракції, чим зробив для ПР непоганий подарунок. В цілому, більше одного мільйона доларів за минулий рік заробили 10 самовисуванців.

Одну з найменших сум доходу за минулий рік задекларував одіозний Ігор Марков, голова партії "Родіна". Бізнесмен, який мав інтереси в нафтовій і будівельній сфері, зараз більш відомий заявами про "штучний" характер освіти України і прагненням зробити російську мову державною. Поборник ідеї федералізму за 2011 рік показав 44 тис грн доходу. Ні будинку, ні землі, згідно з декларацією, у нього немає. Вони оформлені на членів сім'ї. Зате Марков може похвалитися колекцією дорогих авто. У його гаражі дев'ять автомобілів: два з них марки Mercedes, два - Toyota, ще два - ГАЗ, а також Bentley Аrnage, BMW і Volvo.

До речі, новоприбулі депутати здебільшого ще не так вправно "позбавляються" рухомого та нерухомого майна, як вже діючі чиновники на державній службі. У багатьох "досвідчених" у графах декларації про наявність землі, квартир, будинків, дач і машин стоять багатозначні прочерки. Але закон космосу - "Якщо в одному місці убуде, в другому - прибуде" - в чиновницьких деклараціях спрацьовує майже завжди. Родичі стають щасливими власниками всілякого рухомого і нерухомого майна.

Так, у міністра з питань надзвичайних ситуація Віктора Балоги ні кола ні двора. За декларацією. Однак у членів сім'ї - і кілька земельних ділянок, і будинок на 300 з лишком квадратних метрів, і пару квартир знайдеться. І навіть гараж - хоча ні в кого в родині автомобіля немає.

У його двоюрідного брата, народного депутата Василя Петьовки - ситуації точнісінько така ж. Хіба що дві машини члени сім'ї на себе таки записали.

Колега спікера Литвина по Народній партії Сергій Гриневецький заробив тільки на гараж на 30 м кв. Зате у його дружини - і будинок на 825 м кв, і квартира на 146 м кв, і земельна ділянка. Екс-міністр транспорту Микола Рудьковський теж стару школу не забув. Задекларував 16,6 млн грн доходу за минулий рік - і ні тобі хати, ні квартири, ні машини. Взагалі нічого. Ані в нього, ані в його сім'ї. Як живуть, де живуть - незрозуміло...

А ось у мільйонера Ярослава Дубневича, який мав у минулому стосунок до "Батьківщини", навпаки, не залишилося, напевно, жодної незаповненої графи: 9 земельних ділянок, 7 будинків, 3 квартири, дача, гараж. У членів сім'ї: 8 земельних ділянок, будинок, 19 квартир, два гаражі. І одна машина на всю сім'ю.

Мільярдер, співвласник компанії Ferrexpo Костянтин Жеваго, намагаючись потрапити в Раду, у своїй декларації виявився досить скромним. Бізнесмен, статок в 2012 році журнал "Фокус" оцінив у 2,26 млрд дол, показав за минулий рік лише 137 тис грн доходу в Україні та 300 тис дол у Швейцарії. У декларації зазначено, що йому належить одна квартира, ще одна - його родині, машини ні в кого немає.

Доній запропонував опозиційним самовисуванцям "порахувати багнети і домовитися про спільну діяльність"

Новообраний депутат-самовисуванець Олесь Доній пропонує депутатам опозиційних фракцій і опозиційно налаштованим самовисуванцям домовитися про спільну діяльність у новій Верховній Раді. Про це він заявив 18 листопада ввечері в ефірі каналу ТВі.

За словами Донія, у новій Верховній Раді опозиція складається з чотирьох частин – "опозиційні фракції "Батьківщини", УДАРу, "Свободи" та опозиційні мажоритарні кандидати".

"Я звертаюся до всіх своїх колег, опозиційних депутатів. Пропозиція зібратися всім разом, чотири складових, (...) порахувати багнети і домовитися про системну спільну діяльність у Верховній Раді", - сказав Доній.

За його словами, "тоді не буде таких конспірологічних розмов: а чи буде якась група створена, які її дії". "Всім опозиційним силам потрібно діяти спільно у Верховній Раді", - підкреслив він.

Нагадаємо, вибори народних депутатів проходили в Україні 28 жовтня. 225 народних депутатів обирали за партійними списками, ще 225 – по мажоритарних округах. 10 листопада Центрвиборчком оголосив результати виборів за партійними списками, а 11 листопада підбив підсумки за мажоритарними округами.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1149 | Додав: adminA | Теги: самовисуванців парламент, багатшим
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ