Сб, 2024-04-20, 01:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Вересень » 17 » Конституційний Суд і не лише опозиція запропонує ліквідувати
10:50
Конституційний Суд і не лише опозиція запропонує ліквідувати
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Опозиційні фракції закінчили збір підписів для реєстрації свого варіанта змін у VIII розділ Конституції "Правосуддя".

Про це повідомив народний депутат секретар комітету з питань верховенства права й правосуддя Павло Петренко ("Батьківщина") газеті "Комерсант-Україна".

"Наші колеги з УДАРу минулого сесійного тижня приєдналися до нас. Це дало можливість зібрати 165 підписів під цим законопроектом (при 150 необхідних для реєстрації)", - сказав він. 

Законопроект передбачає введення процедури імпічменту для суддів на місцях, їх призначення й звільнення винятково Вищою радою юстиції й ліквідацію Конституційного Суду.

Свій варіант поправок до Конституції представники опозиції підготували ще в липні як альтернативу аналогічному законопроекту президента, але через довге узгодження пропустили термін подачі документа до парламенту (альтернативні законопроекти щодо внесення змін до Конституції подаються протягом 14 днів після основного). 

В опозиції стверджують, що апарат Верховної Ради не порушує питання про недотримання строків, оскільки опозиція подає свій законопроект до парламенту як окремий документ.

"Він не йде як альтернативний президентському. На погоджувальній раді з головою Ради була досягнута домовленість, що після того, як законопроект адміністрації президента схвалить Конституційний Суд, парламент розгляне наш документ", - повідомив перший заступник голови регламентного комітету, депутат УДАРу Валерій Карпунцов.

Петренко додав: "Зараз ми ведемо боротьбу з апаратом Ради, який намагається під будь-яким приводом відхилити реєстрацію даного законопроекту, але законних підстав для цієї відмови не має. Аргументи абсолютно надумані. Наприклад, вони сумніваються в справжності якихось підписів".

"Але думаю, завтра (17 вересня) ми зможемо ці питання врегулювати. Представники більшості повинні розуміти, що без опозиції будь-які зміни основного закону, якщо вони не будуть узгоджені всіма фракціями, не пройдуть. Такі речі, як відмова в реєстрації опозиційного законопроекту, є абсолютно неприйнятними", - додав він. 

Між тим у Партії регіонів не збираються підтримувати законопроект опозиції, і якихось домовленостей про його розгляд у сесійній залі не існує.

"Нічого подібного я не чув. Законопроект, запропонований президентом, пройшов експертизу Венеціанської комісії й отримав її підтримку. По документу опозиції, наскільки я розумію, висновки Венеціанської комісії відсутні. Речі, якими вони були незадоволені в президентському законопроекті, – це європейські стандарти", - сказав депутат від ПР Володимир Олійник. 

"Коли вони ставлять під сумнів ініціативу президента, вони ставлять під сумнів висновки Венеціанської комісії", - додав він.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 906 | Додав: adminA | Теги: Конституційний суд, опозиція, ліквідувати
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ