Сб, 2024-04-27, 06:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Липень » 31 » Конституційний суд повністю схвалив децентралізацію
15:21
Конституційний суд повністю схвалив децентралізацію
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Конституційний суд визнав законопроект про внесення змін до Конституції щодо децентралізації влади відповідним вимогам статей 157 і 158 Основного закону. Це випливає з висновку з даного питання, який КС ухвалив 30 липня і оприлюднив на засіданні в п'ятницю, 31 липня, передає "Інтерфакс-Україна".

"Системний аналіз змісту законопроекту зумовив висновок... про те, що запропоновані зміни не передбачають скасування чи обмеження прав людини і громадянина... КС дійшов висновку: 1) визнати законопроект про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади (реєстраційний номер №2217-а ), яким пропонується внести зміни до пунктів 29, 30 ч.1 ст.85, п.16 ч.1 ст.92, ч.1 ст.106, статті 118, 119, п.5 ст.121, статті 132, 133, 140, 141, 142, 143, 144, ч.1 ст.150, назва розділу IX, а також розділ XV "Перехідні положення" відповідає вимогам статей 157 і 158 Конституції України", - зачитав висновок КС суддя Василь Бринцев.

КС також дійшов висновку, що запропонований законопроект не спрямований на "ліквідацію незалежності чи порушення територіальної цілісності України".

"Рішення Конституційного суду України є остаточним і оскарженню не підлягає", - додав він.

Бринцев також підкреслив, що висновок підписаний всіма суддями КС, однак є окремі думки. Разом з тим він не назвав суддів, які підписали висновок з окремою думкою, і їхню кількість.

16 липня Верховна Рада направила до Конституційного Суду проект змін до Конституції України щодо децентралізації влади (№2217а) для одержання висновку щодо відповідності вимогам статей 157 і 158 Основного Закону. За це рішення проголосували 288 народних депутатів.

Напередодні, 15 липня президентський проект закону, який і ухвалила Рада, був оприлюднений з позначкою "доопрацьований". Найважливішою відмінністю доопрацьованого законопроекту від першої редакції, зареєстрованого у Верховній Раді 1 липня, є положення про те, що особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей визначаються окремим законом. Якщо в першій редакції це положення було закріплене в перехідних положеннях самого законопроекту, то в редакції від 15 липня пропонується закріпити цю норму в розділі XV перехідних положень самої Конституції України.

Так, у розділі XV "Перехідні положення" редакції Основного закону від 15 липня крім іншого значиться: "18. Особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей визначаються окремим законом."

Відповідні зміни пов'язують з візитом в Україну Державного секретаря США з питань Європи та Євразії Вікторії Нуланд.

Згідно з регламентом Верховної Ради України, після включення законопроекту до порядку денного сесії народні депутати ухвалюють постанову про направлення до Конституційного суду України законопроекту про внесення змін до Основного закону для отримання висновку щодо відповідності законопроекту Конституції країни.

Отриманий висновок КС невідкладно роздається парламентарям і передається до президента України.

Після цього парламент попередньо схвалює законопроект (у першому читанні) 226 голосами. Потім на наступній сесії для остаточного ухвалення закону про внесення змін до Конституції необхідно не менш ніж 300 голосів парламентарів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 773 | Додав: adminA | Теги: Конституційний суд, децентралізація
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ