Чт, 2024-03-28, 18:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Липень » 26 » Кордон із Сирією Туреччина закрила. Біженців обіцяють пропускати
13:20
Кордон із Сирією Туреччина закрила. Біженців обіцяють пропускати
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Туреччина ухвалила рішення закрити кордон з Сирією. Підставою для такого рішення стало загострення ситуації в сфері безпеки і внутрішньополітичного становища в Сирії, повідомив в середу журналістам міністр у справах торгівлі та митниці Туреччини Хаяті Язиджі.

"З сьогоднішнього дня всі КПП на кордоні з Сирією закриваються", - цитує міністра телекомпанія NTV. За її даними, закриття всіх 13 ККП на кордоні Туреччини з Сирією, протяжність якого складає близько 900 кілометрів, передбачено новим пакетом санкцій Анкари щодо режиму сирійського президента Башара Асада, передає NEWSru.com.

Міністр економіки Туреччини Зафер Чаглаян підтвердив інформацію про закриття КПП на кордоні з Сирією. "З міркувань безпеки транзит турецьких вантажівок до Сирії через наші КПП припинено", - сказав він журналістам. Раніше турецька влада попереджала про можливість вжиття таких заходів, називаючи в якості маршруту для транзиту територію Іраку.

Дії турецької влади пов'язані з тим, що раніше бойовики Вільної сирійської армії неодноразово нападали на КПП на кордоні з Туреччиною. Зокрема, в неділю вони захопили контрольно-пропускний пункт Баб ель-Салям, розташований на північ від сирійського міста Алеппо.

Вжиті турецькою владою заходи, як зазначається, не позначаться на біженцях, які щодня прибувають з Сирії, заявили журналістам в Управлінні верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ) з посиланням на турецьку владу.

"Нас запевнили, що вони (кордони) залишаться відкритими. Кордони закриті для торговельних перевезень в обидві сторони. Про це нам сказали в уряді Туреччини", - заявила представник УВКБ ООН Сібелла Вілкс. Спостерігачі зазначають, що біженці проникають до Туреччини, користуючись неофіційними маршрутами.

За повідомленнями місцевих ЗМІ, влада Туреччини має намір створити ще три табори для біженців в прикордонних районах. В даний час на території Туреччини перебуває близько 45 тисяч переселенців з Сирії.

У Сирії з березня 2011 року триває протистояння влади й опозиції. Сирійська опозиція вимагає відставки президента країни Асада, звинувачуючи урядові сили в масових звірствах над мирним населенням. Офіційний Дамаск стверджує, що під прикриттям демократичних гасел у країні орудують "банди озброєних терористів", підтримувані зарубіжними радикальними угрупованнями ісламістів. Жертвами збройного протистояння стали понад 17 тисяч осіб.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 948 | Додав: adminA | Теги: кордон із Сирією, Туреччина
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ