Сб, 2024-04-20, 05:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Серпень » 31 » Кордон з РФ грузинські сапери мінують
10:10
Кордон з РФ грузинські сапери мінують
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Загони грузинських саперів стягнуті в ущелині Лопота поблизу кордону з Росією. Нагадаємо, в цьому районі була проведена спецоперація проти бойовиків, які проникли в Грузію з Дагестану.

За неофіційною інформацією агентства "Тренд", військові замінують ті ділянки кордону з Росією, звідки в Грузію можуть потрапити збройні групи. Офіційних коментарів у зв'язку з цією новиною поки що не надходило.

Тим часом село Лапанкурі, поблизу якого проходила спецоперація, відвідав у четвер президент Михайло Саакашвілі, передає NEWSru.com.

"Ми не допустимо на нашій території розгулу бойовиків, як це було в 90-ті роки, не допустимо і викрадення людей. За Кавказьким хребтом живуть наші брати, і ми раді зустрічати їх як гостей, але приходити до нас зі зброєю і захоплювати людей неприпустимо, і це входить в інтереси нашого ворога, загарбника Грузії", - сказав грузинський лідер на зустрічі з жителями села.

"У нашого ворога було кілька завдань: перевірити нашу боєготовність, так як наші з 2008 року не брали участь у військових операціях, і всі переконалися, що з боєготовністю у нас все нормально, друга задача була організація провокації, яка була нами зірвана", - додав Саакашвілі.

Грузинські телеканали показали кадри, як ущелину Лопота, де були блоковані бойовики, через село Лапанкурі покидають автомашини з поліцейськими та військовими. Як повідомила телекомпанія Rustavi2, кілька поранених бойовиків припинили опір і склали зброю.

На оперативній зйомці МВС Грузії показано вбитих в ході операції на дагестанському ділянці грузино-російського кордону бойовиків.

На кадрах видно загиблі люди в камуфляжній формі. Також показаний великий арсенал зброї, починаючи від пістолетів з глушником, кулеметів і гранатометів, кінчаючи снайперськими гвинтівками, раціями і приладами нічного бачення.

За інформацією МВС, серед убитих був командир диверсійного підрозділу.

Раніше заступник міністра внутрішніх справ Грузії Шота Хізанішвілі заявив, що операцію майже завершено - безпеці населення нічого не загрожує. На даний момент виявлено тіла 11 загиблих бойовиків, представники правоохоронних органів ведуть пошук поранених членів збройного угруповання, які ховаються в ущелині Лопота. Є дані, що убито ще одного члена формування, проте його тіло поки що не знайдено.

Заступник міністра зазначив, що частина із загиблих бойовиків є громадянами Російської Федерації, уродженцями Північного Кавказу. "Загиблих поховають згідно з традиціями їхньої віри", - зазначив Хізанішвілі.

"Група диверсантів складалася з близько 20 осіб", - повідомляє прес-центр МВС.

Представник ФСБ Росії у свою чергу заявив, що факту переходу бойовиками російсько-грузинського кордону зафіксовано не було.

Операція зі знешкодження групи бойовиків поблизу дагестанської ділянки грузинсько-російського кордону почалася в ніч проти середи, 29 серпня. Під час операції загинуло два співробітники спецназу МВС Грузії і воєнлікар Міністерства оборони. На місці працює штаб з управління кризою на чолі з прем'єр-міністром Вано Мерабішвілі.\


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 985 | Додав: adminA | Теги: Грузинські сапери, кордон з РФ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ