Пт, 2024-03-29, 15:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Травень » 30 » Країни G7 закликають Раду реформувати судову систему
13:22
Країни G7 закликають Раду реформувати судову систему
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Посли країн G7 наголошують на важливості ухвалення Верховною Радою змін до Конституції України в частині правосуддя. Про це йдеться у спільній заяві дипломатів, розміщеній на сайті Посольства Японії в Україні, пише УНІАН.

"Посли країн "Великої сімки" знову підкреслюють важливість судової реформи в Україні напередодні другого читання проекту закону про внесення змін до Конституції України щодо правосуддя у Верховній Раді наступного тижня", - йдеться в заяві, датованій 27 травня.

Дипломати нагадують, що "судова реформа є основою всіх реформ в Україні, щоб відновити довіру суспільства, і сприятиме подальшим іноземним інвестиціям".

"Посли "Великої сімки" високо оцінюють і підтримують зусилля уряду, відповідних органів і громадянського суспільства в Україні для здійснення реформ і підвищення рівня інформованості про важливість їх у суспільстві", - йдеться в заяві.

Посли G7 закликають продовжувати зусилля уряду і громадянського суспільства, зокрема в боротьбі з корупцією, в судовій реформі, у тому числі реформі Генеральної прокуратури, про що було чітко заявлено в заяві лідерів G7 на саміті, який пройшов в Японії 26-27 травня.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявляє, що законопроект про судоустрій і статус суддів готовий і сьогодні має бути зареєстрований. Про це він сказав під час Погоджувальної ради голів фракцій і комітетів парламенту. За словами Парубія, цей тиждень буде дуже напруженим і важким.

"Ми щойно проводили нараду з головами фракцій, де проговорили можливість цього тижня вийти на рішення що реформи судоустрою. Вже є готовий і сьогодні мав би бути зареєстрований закон про судоустрій і статус суддів", - зазначив спікер.

Він вважає, що це - шанс вийти на завершення реформи судочинства.

Раніше в Адміністрації президента України повідомили, що навесні 2016 року Верховна Рада підтримає в цілому законопроект про внесення змін до Конституції в частині правосуддя і через три місяці після успішного голосування ці зміни почнуть реалізовуватися.

26 травня Парубій прогнозував розгляд законопроектів, пов’язаних із внесенням змін до Конституції у другому читанні, на наступному пленарному тижні.

"Наступного тижня у четвер, 2 червня, буде винесено на голосування законопроект, який дозволить вийти на друге читання щодо змін до Конституції", - сказав спікер.

Порошенко вважає за необхідне ухвалити зміни до Конституції в частині правосуддя та законопроекти щодо співпраці з МВФ, - Герасимов

Президент України Петро Порошенко вважає за необхідне ухвалити зміни до Конституції в частині правосуддя та низку законопроектів, необхідних для співпраці з Міжнародним валютним фондом. Про це сказав новопризначений представник глави держави у Верховній Раді Артур Герасимов.

За його словами, президент вважає, що в першу чергу упродовж поточного пленарного тижня потребують розгляду законодавчі ініціативи глави держави, спрямовані на реформування системи правосуддя та виконання судових рішень, перш за все - це проект закону про внесення змін до Конституції в частині правосуддя.

Герасимов зазначив, що також потребує ухвалення низка законопроектів, необхідних для співпраці з МВФ. Він наголосив, що йдеться в першу чергу про законопроект під реєстраційним номером 3768 щодо запровадження системи автоматизованого реєстру коштів у цивільному та господарському судочинстві, а також законопроекту 2413-а щодо консолідації функцій з державного регулювання ринків фінансових послуг.

Герасимов повідомив, що також потребують розгляду законопроект з реєстр. №2966-д про національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Як повідомлялося, сьогодні президент України підписав указ про призначення Герасимова своїм представником у Верховній Раді.

До середини квітня представником президента у парламенті був Степан Кубів, який перейшов на роботу до Кабінету міністрів.

Порошенко пропонував ВР ухвалити зміни до Конституції щодо правосуддя у червні. Про це він заявив на засіданні Ради з питань судової реформи, яка обговорювала проект змін до Конституції України стосовно проведення судової реформи, а також проект нового закону "Про судоустрій та статус суддів", йдеться в повідомленні прес-служби голови держави у п'ятницю, 27 травня.

Президент наголосив, що докладе максимум зусиль задля ухвалення змін до Конституції щодо правосуддя. Ці зміни обговорюються не лише в рамках коаліції у парламенті, а й з представниками всіх депутатських фракцій і груп, громадськістю.

"Зміни до Конституції не є питанням коаліції. Це є питанням всієї Верховної Ради і всього українського народу", - цитує голову держави його прес-служба.

Нагадаємо, Конституційний Суд дав висновок щодо відповідності даного законопроекту вимогам статей 157 і 158 Конституції України.

26 січня президент України вніс доопрацьований варіант законопроекту, який залишає за парламентом право висловлювати недовіру генеральному прокурору і відправляти його у відставку. У попередній версії документа парламент цього права позбавлявся.

Цей законопроект містить норми про ліквідацію суддівської недоторканності, автоматичну відставку судді у випадку непроходження переатестації, також значно збільшується прозорість у підборі суддівських кадрів і значно підвищується відповідальність суддів за винесення неправосудних рішень.

Після отримання висновку КС парламент попередньо схвалює законопроект (перше читання) мінімум 226 голосами. Остаточно закон про внесення змін до Конституції України приймається на наступній сесії конституційною більшістю голосів (не менш ніж 300).

Порошенко висловив сподівання, що Верховна Рада до 2 лютого проголосує в першому читанні законопроект про внесення змін до Конституції України стосовно правосуддя, "і навесні - на початку літа" в країні може початися "процес оновлення суддівської гілки влади".

2 лютого Верховна Рада попередньо схвалила законопроект "Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)". За таке рішення проголосували 244 із 356 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 762 | Додав: adminA | Теги: реформа, рада, країни G7, судова система
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ