Вт, 2024-04-16, 22:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 19 » Країни СНД підписали Договір про зону вільної торгівлі
09:11
Країни СНД підписали Договір про зону вільної торгівлі
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Керівники урядів країн СНД у вівторок в Петербурзі підписали Договір про зону вільної торгівлі в рамках Співдружності. Згоди щодо цього документу було досягнуто раніше в той же день на зустрічі глав урядів СНД. Як заявив російський прем'єр Володимир Путін, мова йде про створення нового фундаменту торгово-економічних відносин в рамках СНД.

"Це фундаментальний договір, який буде лежати в основі торгово-економічних відносин наших країн", - сказав прем'єр РФ, передає "Інтерфакс-Україна".

Крім того, учасники засідання Ради глав урядів СНД ухвалили ще 28 документів. Зокрема, підписано угоду про основні принципи політики в сфері валютного регулювання, валютного контролю в державах СНД.

Також затверджено рішення про концепцію стратегічного розвитку залізничного транспорту країн СНД до 2020 року.

Підписано угоду про Єдину систему обліку громадян третіх держав та осіб без громадянства, що в'їжджають на територію країн СНД і угоду про порядок перегляду ступеня секретності відомостей, засекречених в період існування СРСР.

Крім того, ухвалено рішення про надання у 2012 році асигнувань на створення і розвиток об'єднаної системи ППО держав СНД.

Раніше перший віце-прем'єр України Андрій Клюєв заявляв, що Україна готова підписати угоду про створення зони вільної торгівлі з країнами - членами Співдружності незалежних держав (СНД), проте постійні відтермінування з його підписанням викликають сумніви в здатності Співдружності створити таку зону. "Мені цікаво, чи буде цю угоду колись підписано. Я думаю, навряд чи", - сказав він.

На розширеному засіданні ради глав-держав СНД у Душанбе президент України Віктор Янукович виступив за якнайшвидше підписання Договору про створення зони вільної торгівлі між державами-учасницями СНД.

Азаров сподівається на вступ в силу угоди про ЗВТ у рамах СНД з січня

Прем'єр-міністр України Азаров сподівається на набуття чинності угоди про вільну торгівлю в рамках СНД з січня 2012 року.

"Я сподіваюся, що з січня наступного року цей договір набуде реального життя", - сказав він в ході зустрічі з прем'єр-міністром Російської Федерації Путіним у вівторок в Санкт-Петербурзі (Російська Федерація).

Глава українського уряду наголосив, що будуть державні процедури та ратифікація угоди і висловив сподівання, що політична воля керівників країн СНД дозволить провести ці процедури оперативно.

Крім того, Азаров висловив задоволення двосторонніми відносинами між Україною і Росією і висловив сподівання, що його зустріч з російським прем'єром буде сприяти подальшому розвитку цих відносин.

Він заявив, що договір про зону вільної торгівлі в СНД, підписаний у вівторок у Петербурзі, недосконалий, але в ньому прописані конкретні терміни ліквідації всіх винятків з правил вільної торгівлі на просторі Співдружності.

"Чи є цей договір досконалим? Звичайно, ні, він недосконалий, в ньому є винятки. Але назвіть мені хоча б один договір, в якому немає винятків", - сказав Азаров на прес-конференції в Петербурзі за підсумками зустрічі глав урядів СНД.

Як зазначив український прем'єр, найважливіше, що в договорі "закладено конкретні тимчасові рамки, часовий період, протягом якого всі ці винятки будуть ліквідовані".

У свою чергу прем'єр РФ Путін наголосив, що "зона вільної торгівлі означає, що цілими групами товарів ми скасовуємо експортні та імпортні мита". "Певні винятки дійсно є, але вони будуть поступово йти в минуле", - сказав російський прем'єр.

За його словами, створення ЗВТ означає, що "ми взаємно розширюємо свої ринки, що товари на наші ринки будуть надходити за нижчими цінами, що створюються умови для коопераційних виробництв, і все це разом підвищує конкурентні переваги наших економік".

Азаров вважає, що Зона вільної торгівлі з СНД, і з ЄС - це два пункти єдиного плану

Підписана Україною угода про зону вільної торгівлі з країнами СНД, як і створення зони вільної торгівлі з ЄС у перспективі, є частиною єдиного плану відкриття зовнішніх ринків для України, стверджує прем'єр-міністр Азаров.

"Підписання договору про зону вільної торгівлі з країнами СНД та підписання договору про зону вільної торгівлі з країнами ЄС - це два пункти одного плану: плану відкриття для української економіки зовнішніх ринків, що необхідно для стабільного економічного розвитку в нашій країні в умовах, коли зовнішні ринки , як відомо, неспокійні", - процитував журналістам слова українського прем'єра його прес-секретар Віталій Лук'яненко.

Крім цього, за словами Лук'яненка, крім угоди про ЗВТ, Україна також підписала з країнами СНД Концепцію співпраці у сфері інформатизації та Концепцію стратегії співробітництва в галузі залізничного транспорту.

ЗМІ: форсовані темпи - крок до створення "Євразійського союзу", інкарнації СРСР

Форсовані темпи, з якими російський уряд на чолі з Путіним підходить до взаємодії з країнами пострадянського простору, відразу змушують згадати про амбітну задачу, яку сам Путін нещодавно виклав у статті в "Известиях". Це "Євразійський союз", який на Заході вже визнали спробою відродження СРСР.

Примітно, що напередодні по телебаченню було показано інтерв'ю, в якому Путін виголосив таку фразу: "І ми теж, ми пережили, по суті, розвал держави: Радянський Союз розпався. А що таке Радянський Союз? Це Росія і є, тільки називалася по -іншому" (цитата за офіційною розшифровкою з сайту прем'єра).

В одному з останніх номерів журнал "Комерсант Власть" спробував проаналізувати останні дії та заяви прем'єра, який заявив, що Митний союз і Єдиний економічний простір Росії, Бєларусі і Казахстану - це лише початок великого інтеграційного процесу на базі СНД, кінцевою метою якого є створення Євразійського союзу.

"Власть" при цьому робить висновок, що досить складно сформульовані євразійські ідеї Путіна можуть не мати тієї всенародної підтримки, якою користуються його більш зрозумілі громадянам справи, наприклад підвищення пенсій або приборкання олігархів. Путін і зовсім може залишитися в зовсім незвичній для себе меншості, тому що невідомо, чи перетинаються групи прихильників СНД, СРСР, а також союзу Росії, України, Бєларусі і Казахстану, тому при зовнішній схожості вони можуть насправді виявитися непримиренними супротивниками. Проте цю статтю в "Известиях" можна вважати відповіддю на питання, чому Путін повертається до Кремля, і його програмою на третій, четвертий, а також наступні президентські терміни, оскільки створювати Євразійський союз можна нескінченно довго.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 934 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ