Сб, 2024-04-27, 00:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 9 » Українське посольство у Франції переконує місцеву пресу, що Тимошенко лише "піариться"
13:34
Українське посольство у Франції переконує місцеву пресу, що Тимошенко лише "піариться"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко використовує порушені кримінальні справи і, зокрема, відмову відвідати Брюссель, щоб збільшити популярність своєї партії. Про це йдеться у зверненні до преси, яке у вівторок розіслало по редакціях французьких газет посольство України у Франції, повідомляє Українська правда.

В повідомленні наголошується, що використання структур та партій Європейського Союзу з метою здійснення тиску на українське правосуддя є неприйнятним. "Політики та дипломати не мусять втручатися в судові розслідування, а, навпаки, сприяти прозорості судочинства. Тиск на українське правосуддя порушує принцип верховенства права", - зазначають у посольстві.

"Коли правоохоронні органи роблять виняток для однієї особи, було б неможливо пояснити відмову таких винятків для інших. Це створило б небезпечний прецедент та зашкодило б зусиллям нашої країни в боротьбі проти корупції", - йдеться в повідомленні.

В посольстві зазначають, що "підписка про невиїзд є єдиним превентивним заходом проти Тимошенко". "Вона далі здійснює свою політичну діяльність та підтримує контакти з представниками інших країн", - йдеться у зверненні.

В посольстві уточнили, що наразі загалом проти можновладців розпочато 300 розслідувань, тоді як проти представників БЮТ - лише 70.

Останнім часом у Франції вийшло декілька критичних статей про Україну.

Нагадаємо, що 15 грудня 2010 Генеральна прокуратура заявила про порушення кримінальної справи проти Тимошенко за фактом нецільового використання коштів, отриманих Україною в рамках Кіотського протоколу. 20 грудня її назвали обвинуваченою і змінили запобіжний захід на підписку про невиїзд. Її також зобов'язали регулярно з'являтися на допити в Генпрокуратуру.

Крім того, ГПУ розслідує справу за фактом порушення чинного законодавства службовими особами Кабміну у 2009 році під час закупівлі 1000 вантажопасажирських автомобілів Оpel Combo під виглядом автомобілів швидкої медичної допомоги. Тим часом Тимошенко називає цю кримінальну справу абсурдною.

Підтримку опозиційному лідеру не раз висловлювали представники ЄС та США. Особливе обурення та незадоволення "вибірковим кримінальним переслідуванням" європейські та американські лідери висловили після того, як Генпрокуратура відмовила Тимошенко у можливості відвідати Брюссель, куди її запросили керівники Європейської народної партії.

Днями Тимошенко отримала ще одне запрошення відвідати Брюссель. У свою чергу, лідер "Батьківщини" наголошує на тому, що світова спільнота не має закривати очі на придушення демократії в Україні.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 846 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ