Ср, 2024-04-24, 12:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Серпень » 29 » Кредиторів Мінфін США закликає швидше завершити реструктуризацію боргу України
13:34
Кредиторів Мінфін США закликає швидше завершити реструктуризацію боргу України
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Міністерство фінансів США вітає угоду України з комітетом кредиторів про умови реструктуризації боргу, які узгоджуються з цілями, викладеними в програмі МВФ для України, і закликає кредиторів швидко завершити цю реструктуризацію.

"Ми ... закликаємо кредиторів, щодо яких буде проводитися реструктуризація, діяти швидко з метою завершити кроки, необхідні для проведення цієї операції, що має вирішальне значення для майбутнього процвітання України", - йдеться в заяві міністра фінансів США Джейкоба Лью, передає "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що США підтримують зусилля української влади, спрямовані на поліпшення ділового клімату, зміцнення управління та конкуренції, боротьбу з корупцією, вдосконалення фінансового сектора і скасування неадекватних цільових субсидій на електроенергію і в той же час на захист найуразливіших членів суспільства.

"Ця угода сприятиме зміцненню державного бюджету України, забезпечить владі перепочинок для виконання масштабної програми реформ, а також посилить фундамент для відновлення економіки і переважного зростання в недержавному секторі", - підкреслив Лью.

За його словами, в сильній, стабільній Україні зацікавлені як її громадяни і сусіди, так і міжнародні партнери та інвестори.

"Ми всі повинні співпрацювати для досягнення цієї мети, і сьогоднішня угода - важливий крок у напрямку надання народу України економічних перспектив і забезпечення стабільності", - зазначив глава Мінфіну США.

Як повідомлялося, Україна 27 серпня заявила про досягнення домовленості про реструктуризацію зовнішнього комерційного боргу на суму близько 19,3 млрд доларів з комітетом кредиторів, що представляє власників цих українських зобов'язань приблизно на 9 млрд доларів.

Передбачається, що Україні буде негайно списано 20% основного боргу, а терміни погашення решти суми будуть відсунуті на чотири роки - з 2015-2023 на 2019-2027. Для цього замість існуючих 14 випусків єврооблігацій (11 суверенних і 3 гарантованих державою "Фінінпро") і декількох гарантованих державою кредитів (Укравтодору, КБ "Південне" і "Укрмедпостач") із середньозваженою купонною ставкою 7,22% річних і будуть випущені 9 приблизно рівних за обсягом нових випусків доларових єврооблігацій, погашаються щорічно в 2019-2027 роках, зі ставкою купона 7,75% річних. Нараховані відсотки до запланованої дати випуску за існуючими паперами будуть капіталізовані в нові єврооблігації.

Крім того власники єврооблігацій пропорційно своїй частці в сумарному реструктуризованому борзі отримають 20-річні інструменти відновлення вартості (value recovery instruments, VRI). Платежі будуть здійснюватися у грошовій формі в доларах США в залежності від динаміки зростання реального валового внутрішнього продукту (ВВП) України. Якщо приріст ВВП за рік буде нижче 3%, то виплат по паперах не буде. У випадку, якщо приріст реального ВВП складе від 3% до 4%, то виплата по паперах складе 15% перевищення показника ВВП над 3%, а якщо понад 4% - то ще плюс 40% перевищення показника ВВП над 4%.

Зазначені умови по VRI діятимуть тільки після того, як номінальний ВВП України досягне 125,4 млрд доларів (поточний прогноз МВФ за показниками ВВП на 2019 рік у доларах США, що є еквівалентом 3,183 трлн грн за курсом поточного прогнозу), тоді як згідно з прогнозами МВФ ВВП України за підсумками 2015 року становитимуть 84,3 млрд доларів. Крім того в 2021-2025 роках виплати по VRI будуть обмежені 1% ВВП.

Для того, щоб угода була реалізована, з боку України необхідно внести зміни до низки законів. Очікується, що це буде зроблено вже в перший тиждень вересня, після чого до 15 вересня Київ офіційно оголосить про початок процедури обміну облігацій і скличе збори утримувачів всіх поточних випусків єврооблігацій для отримання їх підтвердження на операцію.

Згідно з даними експертів, знайомих з ходом переговорів, спеціальний комітет кредиторів має переважну більшість (понад 75%) в 4-5 випусках, тож отримання схвалення по них спочатку є формальністю.

В інших випадках, крім випуску дворічних єврооблігацій в грудні 2013 року на 3 млрд доларів, викуплених РФ за рахунок коштів Фонду національного добробуту (ФНБ), у комітету як мінімум блокуючий пакет (25%), і шанси на зрив обміну оцінюються вкрай низько.

Росія на даний момент заявила про небажання брати участь у реструктуризації, проте структура угоди з кредиторами передбачає, що у разі зриву обміну по кожному з випусків угода залишається в силі, крос-дефолту не настає, тобто нові інструменти повністю ізольовані від тих, що нині обертаються.

Як пояснюють експерти, через тривалі переговори з комітетом кредиторів України в рамках процедури обміну змушена буде піти на технічний дефолт за випуском єврооблігацій на 500 млн доларів, термін погашення якого наступає 23 вересня, і, можливо, з випуску єврооблігацій на 600 млн євро, термін погашення яких настає 13 жовтня.

За оцінками експертів, повністю операція може бути закрита до кінця жовтня, а перший купон по нових облігаціях виплачений в березні 2016 року.

Штайнмайєр вітає угоду між Україною та кредиторами

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вітає угоду між Україною та її кредиторами щодо умов реструктуризації суверенних єврооблігацій.

"Я радий, що уряд України домовився зі своїми кредиторами про масштабну реструктуризацію зовнішнього боргу України. Це великий і важливий крок у напрямку більшої економічної стабільності. Разом з додатковим пакетом з боку міжнародного співтовариства і МВФ ця домовленість створює хорошу базу для активного і амбітного продовження процесу реформ і модернізації в державі, економіці та суспільстві", - сказав глава МЗС ФРН Штайнмаєр.

Раніше голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер привітав досягнуті Україною і комітетом міжнародних кредиторів домовленості про реструктуризацію держборгу.

Директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард заявила, що нинішні параметри угоди України з кредиторами допоможуть відновити стабільність боргу і разом із зусиллями влади з проведення реформ істотно допоможуть виконати цілі, поставлені відповідно до підтримуваної МВФ програми.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 846 | Додав: adminA | Теги: Мінфін США, кредитори, реструктуризація боргу України
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ