Нд, 2024-05-05, 02:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 30 » Кремль і бізнес
11:03
Кремль і бізнес
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

У розпорядженні кількох західних видань опинилися документи, які ймовірно проливають світло на ділові угоди за участю першого віце-прем'єра РФ Ігоря Шувалова і його родичів. Сам Шувалов поширив заяву, що завжди відповідно до російського законодавства декларував свої доходи і доходи родичів. "Я непохитно дотримувався правил та принципів, що стосуються конфліктів інтересів. Для юриста це святе", - сказано в його заяві.

"Угоди з акціями відкривають завісу над Кремлем" - такий заголовок статті в The Wall Street Journal. За 12 років Ігор Шувалов став відомий як один з найактивніших у Кремлі поборників бізнесу, зазначає журналіст Грегорі Л. Уайт.

"За той же період офшорний траст Шувалова і його родичів заробив десятки мільйонів доларів, інвестуючи у проекти низки наймогутніших російських магнатів", - стверджує газета, посилаючись на фінансові документи, вивчені журналістами видання та особами, обізнаними про інвестиції. У власності першого віце-прем'єра РФ були, зокрема, пакет акцій "Газпрому" і опціон на 0,5% акцій "Сибнефти", повідомляє газета зі слів інформованих джерел.

Газета наголошує: ніщо не свідчить, що операції, більшість яких була здійснена до 2008 року, здійснювалися з порушенням російських законів. Тепер Росія посилює правила для чиновників, що стосуються можливих конфліктів інтересів. Але експерти кажуть: правила не такі суворі, як у багатьох країнах Заходу.

"Опозиційні активісти намагаються натиснути на Кремль, використовуючи питання про фінанси Шувалова, підняті в грудні", - пише газета. Активістка Наталя Пелевайн офіційно попросила прокуратуру перевірити, чи не суперечать законам угоди Шувалова з одним магнатом і його роль в пізнішому рішення уряду надати гарантії під позики компанії цього магната. У грудні журнал Barron's опублікував подібні твердження.

Тим часом поінформовані особи кажуть: у новому уряді Шувалов, можливо, отримає широкі повноваження на приватизацію та економічну лібералізацію.

Особи з оточення Шувалова заявляють: він зазнає критики тому, що, на відміну від більшості чиновників, порівняно відкрито декларує своє багатство в офіційних документах.

У 1990-ті роки Шувалов розбагатів, займаючись юридичною практикою, продовжує видання. У 1997 році, після переходу на роботу в уряд він "переклав капітал в свій сімейний траст - групу офшорних компаній, власником-бенефіціаром яких є його дружина Ольга, домогосподарка", йдеться в статті з посиланням на "людей з його оточення".

"За словами поінформованих джерел, у середині 2004 року траст Шувалова вклав 17,7 млн дол в акції" Газпрому "через компанію Сулеймана Керімова "Нафта Москва". Через 4 роки акції були продані приблизно за 80 млн доларів, стверджує газета, посилаючись на ті ж джерела.

Поінформовані джерела кажуть: до весни 2004 року Шувалов також володів опціоном на 0,5% акцій "Сибнефти", а потім попросив Абрамовича реалізувати його і вклав виторг - 50 млн доларів - у траст. Велика частина суми була інвестована в проект Алішера Усманова - придбання акцій британської Corus Group, пише газета, посилаючись на поінформованих осіб та публікацію в Barron's. Ця інвестиція принесла трасту Шувалова "120,5 млн доларів, якщо вірити поінформованим особам".

The Financial Times публікує статтю "Угода, до якої мала причетність родина Шувалова, загострює увагу на зв'язках Кремля з бізнесом". Родичі Шувалова придбали акції "Газпрому" в той момент, коли уряд готував реформу, в результаті якої ринкова вартість акцій значно зросла, стверджує журналістка Кетрін Белтон, посилаючись на документи, з якими ознайомилося видання. Йшлося про лібералізацію торгівлі акціями, здійснену урядом в грудні 2005 року.

За даними видання, операція проводилася через офшорну фірму. Газета також повідомляє про документи, які демонструють, що Шувалов був співінвестором інвестицій Усманова в Corus. Видання наводить назви фірм і деталі документів (див. англомовний оригінал статті). Наприклад, згаданий "лист одного з директорів фірми Sevenkey, яка керувалася від імені Ольги Шувалової, дружини Ігоря Шувалова".

"Джерела, близькі до Шувалова, заявили, що інвестиції Sevenkey не створювали для Шувалова конфлікту інтересів, адже в 2004 році він не мав можливості вплинути на лібералізацію акцій "Газпрому", а також не мав змоги вплинути на ціну акцій Corus", - пише газета. Джерела додали, що Шувалов ніколи не лобіював інтересів Усманова або Керімова.

Переклад InoPressa


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 968 | Додав: adminA | Теги: Кремль і бізнес
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ