Сб, 2024-04-27, 05:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 8 » Кремль пообіцяв Японії важкий період. Посольству Росії в Токіо прислали кулю
19:18
Кремль пообіцяв Японії важкий період. Посольству Росії в Токіо прислали кулю
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

У Кремлі не збираються робити висновків із звинувачень японської сторони у "неприпустимій брутальності", висловлених на адресу президента РФ Дмитра Медведєва у зв'язку з його поїздкою на Курили в листопаді минулого року, передає NEWSru.com.

Як заявив напередодні помічник президента Сергій Приходько, суверенітет Росії щодо Курильських островів "ні сьогодні, ні завтра не підлягає жодному перегляду". Як відзначив Приходько, президент буде і далі здійснювати робочі поїздки в регіон, якщо в цьому буде потреба.

- У посольство Росії в Токіо прислали кулю
- Голові МЗС Японії довелося виправдовуватися за прем'єра, який звинуватив Медведєва в "неприпустимій брутальності"

У відповідь на запитання журналістів про реакцію на заяву прем'єр-міністра Японії Наото Кана Приходько зазначив: "Якщо слова глави уряду Японії передано точно, то, напевно, йому треба готуватися до важкого періоду - такі, в японській логіці, так звані "образи", а в нашій - робочі поїздки глави російської держави - будуть здійснюватися обов'язково".

Приходько підкреслив, що, відвідуючи той чи інший регіон Російської Федерації, глава держави вирішує нагальні завдання в інтересах російських громадян, "і ані найменшою мірою не потребує отримання чиїхось на те схвалень".

7 лютого близько півтори тисячі людей в Японії взяли участь у щорічному мітингу за повернення чотирьох островів Курильської гряди, які Токіо вважає своїми "північними територіями".

Мітинг 7 лютого щороку проходить в пам'ять про двосторонній Трактат про торгівлю та кордони 1855 року, який закріплював чотири острови Ітуруп, Кунашир, Шикотан і Хабомаї в південній частині Курильської гряди за Японією.

Москва наполягає на належності островів Росії на підставі того, що за підсумками Другої світової війни вони увійшли до складу СРСР, правонаступницею якого стала Російська Федерація. Через розбіжності з приводу островів Москва і Токіо досі не можуть підписати мирний договір.

Прем'єр-міністр Японії Наото Кан, що очолив мітинг, назвав недавні поїздки російських чиновників на острови "недозволеною брутальністю" і пообіцяв не відступати від своїх вимог. "Наш курс на укладення мирного договору на основі остаточного вирішення питання про територіальну належність чотирьох північних островів залишається незмінним. Йдучи цим курсом, ми маємо намір наполегливо вести переговори з Росією", - зазначив прем'єр-міністр Японії.

Російський президент Дмитро Медведєв минулого тижня пояснив регулярні поїздки російських чиновників на острови необхідністю розвивати "російську територію". "Курильські острови - російська територія, яка повинна розвиватися за цілком очевидним сценарієм, так, як і інші російські території", - сказав минулого тижня російський президент.

Сам Медведєв у листопаді минулого року став першим російським лідером, який відвідав спірні острови. Після Медведєва Курили відвідали відразу кілька російських високопоставлених осіб: у грудні на острови приїжджав віце-прем'єр Ігор Шувалов, у січні - заступник міністра оборони Росії Дмитро Булгаков, голова Мінрегіону Віктор Басаргін і в лютому - міністр оборони Анатолій Сердюков.

Після поїздки Медведєва в листопаді багаторічна територіальна суперечка між двома країнами тільки загострилася, проте обидві сторони не втомлюються повторювати, що переговори про мирний договір буде продовжено, а проблема островів не повинна вплинути на розвиток економічних зв'язків.

У посольство Росії в Токіо прислали кулю

Конверт з гвинтівковою кулею і листом з вимогою "повернути північні території" доставлено в посольство Росії в Токіо, повідомляє ТСН.

За даними японських ЗМІ, на прикладеному до патрона аркуші, зокрема, написано: "Північні території - це наша земля". Імені відправника на листі не зазначено, його було кинуто у поштову скриньку в прилеглій до Токіо префектурі Канагава.

Тільки 7 лютого посольство Росії повідомило, що направляє до МЗС Японії ноту протесту у зв'язку зі здійсненими в "День північних територій" витівками ультраправих біля цього представництва, зокрема осквернення російського прапора.

Акції відбувалися у присутності поліції та японської служби безпеки, які були мобілізовані, аби відвернути небажані інциденти, і фактично протягом тривалого часу посольство було блоковано.

У грудні в посольство було доставлено пакет з флаконом невідомої рідини і написом "отруйна речовина". Його відправили від імені активіста ультраправої організації. Поліція також обіцяла розслідувати цей інцидент.

Голові МЗС Японії довелося виправдовуватися за прем'єра, який звинуватив Медведєва в "неприпустимій брутальності"

Глава японського МЗС Сейдзі Маехара освідчився з приводу заяви прем'єр-міністра країни Наото Кана, який назвав візит російського президент Дмитра Медведєва на Південні Курили 1 листопада минулого року "неприпустимою брутальністю", передає ИТАР-ТАСС.

"Я не бачив заздалегідь текст виступу прем'єра (на мітингу з нагоди "Дня північних територій"). Воно відображає особисту думку прем'єр-міністра", - пояснив голова МЗС на прес-конференції в Токіо.

Сейдзі Маехара повідомив також, що 10 лютого летить до Москви з візитом і має намір використати цей момент для зміцнення двосторонніх контактів. "Є основа для ще активнішого розвитку відносин між Росією і Японією, які мають велику вагу, - підкреслив він. - Наші зв'язки просунуться вперед, якщо вирішити територіальне питання і укласти мирний договір".

Голова МЗС підкреслив також, що збирається "ще раз роз'яснити" позицію своєї країни з територіального питання, яка полягає в "поверненні чотирьох островів й укладенні мирного договору".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 979 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ