Пт, 2024-04-26, 06:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Листопад » 14 » Кремль сатаніє у спробі цензурувати Інтернет - InoPressa
13:20
Кремль сатаніє у спробі цензурувати Інтернет - InoPressa
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/
Росія зробила значний ривок у сфері контролю над Інтернетом: влада не просто залякує провайдерів або закриває сайти - вона доходить до глибокого "копання" в потоках інформації, пишуть ЗМІ. Заборона сайтів, присвячених пропаганді наркотиків, суїциду та педофілії, використовується як засіб цензури.

Як застерігають правозахисники, справжня мета політики інтернет-фільтрів в Росії - заглушити законні незалежні висловлювання, зазначає The Washington Post у редакційній статті під назвою "Росія зробила великий ривок у сфері контролю над Інтернетом". На думку журналістів Андрія Солдатова та Ірини Бороган, технологія, яка вимагається для підтримання "чорного списку сайтів", дасть уряду змогу "шпигувати за мільйонами росіян".

"Це великий ривок у контролі над Інтернетом: влада не просто залякує провайдерів або закриває сайти, а, мабуть, доходить до глибокого "копання" в потоках інформації", - підсумовує видання. Організація Reporters Without Borders вказує, що чорний список сайтів - лише один з елементів атаки на свободу росіян.

"Гоніння - ознака не сили, а слабкості. Повернення Путіна на президентський пост, підтасування на парламентських виборах і розгул корупції послабили його легітимність", - вважає видання. У цих умовах спроби влади контролювати Інтернет штовхнуть "інновативних росіян", за висловом газети, або в лави опозиції, або в еміграцію.

"Кремль душить не просто свободи, а й економічний потенціал країни", - застерігає газета. Коли свобода слова задушена, корупція процвітає, коли Інтернет обмежений, інновації працюють не на підвищення якості життя, а на втечу від цензорів. Росія потребує модернізації, але Путін штовхає її в протилежному напрямку, підсумовує видання.

Користувачі Інтернету висловлюють побоювання, що новий закон про заборонений список сайтів, присвячених пропаганді наркотиків, суїциду та педофілії, використовується як засіб цензури, пише британська The Guardian. За повідомленням РІА "Новости", з часу набрання законом чинності 1 листопада було заборонено понад 180 сайтів.

"Аналітики попереджають, що закон з його туманними визначеннями можуть використати для обмеження російського Інтернету - медіаплатформи, недосяжної для важкої руки Кремля", - зазначає автор статті Міріам Елдер.

Зокрема, в список потрапив сайт "Луркоморье", на якому є сторінка про Володимира Путіна з образливими відеороликами та зображеннями російського лідера, а також епітетами типу "ботокс-президент".

Однак представник "Роскомнадзору" заявив РІА "Новости", що всьому виною сторінки про марихуану. Дмитро Хомак, один із засновників сайту, вважає, що причина в некомпетентності чиновників. "Це тому, що ми популярні - якийсь чиновник, можливо, набрав у Google слово "марихуана", і наш сайт вискочив одним із перших", - сказав він.

Користувачі Інтернету відгукнулися на заборону гнівом і сарказмом. Один з користувачів Twitter написав: "Анну Кареніну" теж треба б заборонити - пропаганда суїциду", - повідомляє видання.

Переклад InoPressa


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1491 | Додав: adminA | Теги: кремль, цензурувати Інтернет, InoPressa
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ