Пт, 2024-04-19, 11:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Жовтень » 4 » Крига скресла: Тимошенко їде лікуватися за кордон
17:11
Крига скресла: Тимошенко їде лікуватися за кордон
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський та екс-президент Європейського парламенту Пет Кокс передали екс-прем'єрці Юлії Тимошенко пропозицію про лікування в Німеччині, і екс-прем'єрка її прийняла.

"Пет Кокс і Олександр Кваснєвський передали мені пропозицію про лікування Тимошенко в Німеччині, і я його прийняла", - зачитав захисник екс-прем'єра Сергій Власенко заяву Тимошенко на прес-конференції в п'ятницю, 4 жовтня в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Для врегулювання питань з політичними в'язнями в Україні працює спеціальна місія Європейського парламенту на чолі з Петом Коксом та Олександром Кваснєвським, які в постійному режимі провадять переговори з Віктором Януковичем про моє звільнення. Я безмежно вдячна їм за це, як і всім світовим лідерам, які їх делегували, вручили їм відповідний мандат і підтримують їхню роботу. Кокс та Кваснєвський передали мені пропозицію щодо виїзду до Німеччини на лікування. Я публічно приймаю цю пропозицію", - зачитав текст заяви Тимошенко її захисник Власенко.

При цьому Тимошенко наголосила, що згодна на лікування в Німеччині не тому, що не довіряє українським лікарям та медичному персоналу. Вона подякувала всім лікарям, медсестрам, реабілітологам і всім, хто їй допомагає в ЦКЛ №5.

"Я не довіряю не лікарям, а режиму, який готовий і здатний зробити все, щоб позбутися мене", - зазначає екс-прем'єрка.

"Я боролася, борюся і буду боротися за свою повну правову реабілітацію і зняття з мене всіх абсурдних і сфальсифікованих звинувачень, за повернення до повноцінного політичного життя", - пообіцяла Тимошенко.

Разом з тим, вона висловила впевненість, що виїзд на лікування "не вирішить цю проблему в повній мірі, але я вірю в те, що такий крок розрядить ситуацію напередодні саміту європейського партнерства".

"Заявляю чітко і ясно: мій можливий виїзд до Німеччини не є еміграцією. Я ніколи і ніде не буду просити політичного притулку, і не буду ховатися по закордонах. Я своє давно вже відбоялася. Я буду брати найактивнішу участь у звільненні України", - обіцяє Тимошенко.

Кокс і Кваснєвський передали Януковичу прохання про помилування Тимошенко

За словами Власенка, Кокс і Кваснєвський також передали президенту України Януковичу прохання про помилування Тимошенко.

"Кілька годин тому у мене відбулася зустріч із представниками місії Європейського парламенту Петом Коксом та Олександром Кваснєвським. Я маю дозвіл від них повідомити вам про те, що сьогодні під час зустрічі з Віктором Януковичем для юридичної легалізації можливості виїзду Тимошенко за кордон Кокс та Кваснєвський подали підписане ними клопотання про помилування Юлії Тимошенко", - сказав Власенко.

При цьому, захисник екс-прем'єрки не уточнив, чи йде мова про якісь конкретні дати можливого виїзду Тимошенко до Німеччини, проте нагадав, що звіт Кокса-Кваснєвського про виконання Україною взятих на себе зобов'язань буде представлений 15 жовтня.

"Чи зможе Віктор Янукович знайти в собі сили і задовольнити клопотання Пета Кокса та Олександра Кваснєвського, покаже час, але для цього потрібна йому рівно одна хвилина", - зазначив Власенко.

Довідка

11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією 2009 року. Вона відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

9 травня 2012 року Тимошенко перевели з колонії в Центральну клінічну лікарню №5 (Харків). Тактику і медикаментозне лікування екс-прем'єра визначають німецькі лікарі з клініки "Шаріте" (Берлін).

28 лютого генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив, що Тимошенко поки що не перевозять з Центральної клінічної лікарні Укрзалізниці №5 в Качанівську виправну колонію, щоб не загострювати ситуацію навколо неї.

30 квітня ЄСПЛ визнав незаконність арешту Тимошенко, але не знайшов порушення прав щодо її скарги на застосування катувань. У той же час юристи та політики по-різному інтерпретували, чи встановив суд політичну мотивацію арешту.

Окремо згадаємо: у квітні 2012 року Ангела Меркель заявила про бажання привезти Тимошенко на лікування до Німеччини.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 940 | Додав: adminA | Теги: Крига скресла, Тимошенко, лікуватися за кордон
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ