Сб, 2024-04-20, 04:43


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Травень » 29 » Крим підтримав мовний закон. Колесніченко готується до нової бійки
11:24
Крим підтримав мовний закон. Колесніченко готується до нової бійки
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президія Верховної Ради Криму висловлює занепокоєння загостренням суспільно-політичної ситуації, що склалася у Верховній Раді України при розгляді проекту закону "Про засади державної мовної політики".

У зв'яхку з цим вимагає не допустити нехтування прав етнічних меншин на вільне використання національних мов. Про це йдеться у прийнятій заяві, текст якої розміщено на офіційному сайті Кримського парламенту.

"Даний законопроект запропонував модель, яка дозволяє зняти найгостріші проблеми у сфері застосування мов, якими користується населення країни, з урахуванням його демографічного складу, духовних запитів і традицій, що склалися.

Проте деструктивні сили в парламенті України не тільки не дають можливість забезпечити створення надійного механізму реалізації мовних прав громадян, виконати взяті Україною зобов'язання з адаптації національного законодавства у мовній сфері до норм міжнародного права, а й дестабілізують суспільно-політичну ситуацію в країні, сприяють розгулу правового нігілізму, негативно впливають на імідж України в міжнародному співтоваристві", - зазначається в заяві.

Кримські депутати закликають "політично відповідальні структури українського суспільства дати відсіч провокаторам, які виряджаються у тогу захисників державної мови".

"Показна "стурбованість" опозиції з приводу зниження статусу державної мови нібито в результаті ухвалення зазначеного законопроекту абсолютно безґрунтовна і суперечить засадам соціальної лінгвістики.

Характерно, що агресія виходить від тієї частини так званих націонал-патріотів, для якої мова є лише засобом політичних маніпуляцій. Вони навіть не здогадуються, що багата і багатогранна українська мова не має потреби у подібного роду "захисниках", тому що її, як і будь-які інші мови, неможливо викорінити за допомогою закону. Адже народ-мовотворець, як сказав класик, в цьому значенні вищий за будь-який правовий документ", - підкреслює президія парламенту Криму.

Колесніченко вилікувався маззю Вишневського і готується до нової бійки

Народний депутат Вадим Колесніченко, якого під час скандальної бійки у Верховній раді хтось вкусив за палець, вилікувався маззю Вишневського і очікує нової парламентської сутички.

"Обмежилися ультрафіолетовим опроміненням і маззю Вишневського. Зараз все в порядку, нагноєння немає", - розповів він "Комсомольській правді в Україні". Образи на колег, за словами Колесніченка, він не тримає.

"Ось тільки виникає неприємне відчуття, коли читаю, що депутату-"бютівцю" голову нібито розбили кастетом, хоча зрозуміло, що цього не було. А мені в голову запустили пляшку. Скляну! Мені дивом вдалося від неї ухилитися", - зазначив депутат.

Колесніченко розповів, що резонансний мовний законопроект, який і став приводом для бійки, буде розглянуто одним з перших на наступному пленарному тижні. При цьому він не виключив, що бійка спалахне з новою силою.

Яценюк розповів, чому не відстоював мову з кулаками

Депутат від НУ-НС, лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк не приймав участь у розгляді мовного питання в парламенті, бо проводив мітинг в Донецьку. Про це заявив в ефірі телеканалу ICTV, відповідаючи на питання, чому він не прийняв участь у бійці в Верховній Раді.

"Об'єднана опозиція прийняла рішення відправити мене в Донецьк, для того щоб заявити і отримати підтримку людей", - заявив він.

"Ми провели в Донецьку, уявіть собі, мітинг біля обласної державної адміністрації. З приводу і захисту мови, і захисту України", - розповів політик.

"Весь Донецьк аплодував на фразі: Януковича в імпічмент", - зазначив Яценюк, при цьому не уточнивши скільки осіб прийшло на мітинг.

Нагадаємо, опозиція 25 травня з самого ранку блокувала президію Верховної Ради. А вчора в українському парламенті відбулася масова бійка. Всі ці події пов'язані з розглядом Радою законопроекту щодо мов, який значно розширює права та статус російської мови.

"Регіонали" обіцяють ухвалити цю свою передвиборчу обіцянку, а опозиція та фракції Литвина і "Реформи заради майбутнього" відмовилися голосувати за цей закон.

Побитий у Раді "бютівець" лежить під крапельницею

"Бютівець" Микола Петрук, потерпілий під час бійки у Верховній Раді, лежить під крапельницею.

Петрук, як генерал-полковник запасу, буде лежати в одному з військових госпіталів столиці до 7-8 червня.

"Біля мене дівчата ходять, метушаться, намагаються поставити мене на ноги", - розповів Петрук.

"Лікарі роблять усе від них залежне. Сам я почуваюcя в рідних стінах. І друзі із фракції до мене продовжують постійно заходити, не кидають своїх у біді", - додав він.

"У перший же день забрали в мене телевізор, заборонили читати газети, щоб я вправо-уліво не водив очима. Живу в повній ізоляції. І на роботу поки не збираюся - яка робота? Я й у люди-то вийти не можу в такому вигляді", - поскаржився Петрук.

Для опозиціонера нинішнє поранення - не перше в парламентських боях: минулого року йому на голову опустили важкий стілець.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 901 | Додав: admin | Теги: мовний закон, Крим
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ