Чт, 2024-03-28, 16:11


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2020 » Грудень » 3 » Крок у бік повної міжнародної ізоляції - спроба РФ легітимізувати так звані ЛНР і ДНР
10:49
Крок у бік повної міжнародної ізоляції - спроба РФ легітимізувати так звані ЛНР і ДНР
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Спроба РФ легітимізувати так звані ЛНР і ДНР на засіданні Радбезу ООН є кроком у бік повної міжнародної ізоляції - українська делегація в ТКГ

Українська делегація в Тристоронній контактній групі (ТКГ) оцінює спробу Росії легітимізувати представників терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР" за допомогою формату Арріа Ради безпеки ООН як крок у бік повного нехтування міжнародним правовим полем, зазначено у повідомленні в соцмережі Facebook.

Коментуючи засідання, яке відбулося в середу, 2 грудня, українська делегація в ТКГ зазначає, що захід викликає серйозну стурбованість станом російської дипломатії.

"Подія звелася до того, що між собою дискутували представники російських маріонеткових організацій та український політтехнолог Михайло Погребинський, який за задумом, схоже, мав представляти собою "...українську сторону в діалозі з Донбасом", а представник РФ в ООН Василь Небензя намагався відіграти роль "...модератора дискусії". Прозвучала пропозиція провести на окупованій РФ частині ОРДЛОУ "... референдум про статус цих територій із дотриманням всіх міжнародних вимог", - зазначено в повідомленні.

Наголошується також, що Небензя стверджував, що "норманський формат" за участю України, Росії, Франції та Німеччини не має заміняти Мінський формат.

"Що він мав на увазі під Мінським форматом, залишилося загадкою, але це не завадило представнику РФ зробити акцент на тому, що "..."нормандських зустрічей", можливо, більше не буде", - зазначили в українській делегації в ТКГ.

Окремо наголошується, що Небензя під час зустрічі сказав про міжнародний характер конфлікту на сході України.

"І найцікавіше, і навіть сенсаційне - Василь Небензя заявив про "конфлікт на Донбасі": it is not a domestic conflict in Ukraine, it is a political conflict between Russia and Ukraine ("це не внутрішній конфлікт в Україні, це - політичний конфлікт між РФ та Україною"), - наголошується в повідомленні.

На думку представників України в ТКГ, те, що сталося, є спробою РФ замінити процес врегулювання міжнародного збройного конфлікту на Донбасі у "нормандському форматі" якоюсь "дискусією між здоровими силами в Україні та представниками республік "ДНР" і "ЛНР". Також Росія намагається легітимізувати свої маріонеткові утворення шляхом залучення їх на найвищі міжнародні майданчики, зокрема ООН, і шляхом можливого проведення псевдо-референдуму, під час якого має бути "...визначена воля народу Донбасу", а також кваліфікувати цей процес як "...справжнє виконання Мінських домовленостей".

"Результатом реалізації цього задуму може стати однобічне визнання РФ так званих ЛНР та ДНР (заборонені в Україні терористичні організації) як "незалежних республік" або загроза такого визнання. Це означає, що тиск на вище воєнно-політичне керівництво України, який керівництво РФ намагалося здійснювати протягом року після Паризьких домовленостей, не вдався", - наголошують в українській делегації в ТКГ.

Керівництво РФ, зазначається в повідомленні, перейшло до відвертого шантажу міжнародного співтовариства і насамперед Франції та Німеччини, намагаючись дискредитувати їхню роль як активних і послідовних учасників "нормандського формату".

"Україні вдалося примножити та зміцнити на свою підтримку широку міжнародну коаліцію, а РФ натомість перейшла до діалогу зі своїми проксі-силами. Українська делегація розцінює ці спроби РФ як передостанній крок у бік повного нехтування міжнародним правовим полем та переходу до стану повної ізоляції з боку міжнародної спільноти", - йдеться у повідомленні.

В українській делегації в ТКГ нагадали, що проведення до кінця поточного року нової зустрічі на найвищому рівні у "нормандському форматі", яка підбила б підсумки спроб виконати домовленості, досягнуті за результатами Паризького саміту в грудні 2019 року, і на якій були б обговорені плани щодо подальшого їх виконання, залишається єдиною можливістю для РФ запобігти міжнародній ізоляції та виконати домовленості, за якими вона взяла на себе відповідальність на найвищому рівні.

Як повідомлялося, представники так званих ДНР і ЛНР виступили на засіданні Ради безпеки ООН 2 грудня, використавши формат Арріa. Про намір бойкотувати засідання заявили, крім України, також США, Сполучене Королівство, Франція, ФРН, Естонія та Бельгія.

Як повідомляється на сайті Ради безпеки ООН, "засідання за формулою Арріа" має характер дуже неформальних конфіденційних зустрічей, які дозволяють членам Ради безпеки проводити у приватному порядку відвертий обмін думками з використанням гнучких процедурних рамок і за участю осіб, яких, на думку члена або членів Ради, що пропонують провести зустріч (і є також посередниками або організаторами), було б корисно заслухати і/або яким вони хотіли б щось повідомити. Цей процес названий на честь посла Венесуели Діего Арріа, який почав застосовувати цю практику в 1992 році як представник Венесуели в Раді (у 1992-1993 роках).

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 459 | Додав: adminA | Теги: засідання Радбезу ООН
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ