Чт, 2024-03-28, 15:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Травень » 30 » Куди піти і що подивитися. Порошенко привітав киян з днем міста
13:05
Куди піти і що подивитися. Порошенко привітав киян з днем міста
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  Президент України Петро Порошенко привітав киян з днем міста. Про це він повідомив у Твіттері.

"Зі святом, кияни!", - написав Порошенко.

Як повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації, протягом святкових днів кияни та гості столиці матимуть змогу відвідати низку культурно-мистецьких заходів, присвячених Дню Києва.

Так, в рамках проекту "Повернення" відбудуться одразу кілька подій за участю наших співвітчизників, які живуть та працюють закордоном.

Зокрема, напередодні, 29 травня, у Київському академічному муніципальному театрі опери і балету для дітей та юнацтва відбулася концертна програма іспанської та української музики "Хабанера по-київськи". Сьогодні, 30 травня, цю ж програму буде презентовано у форматі Open Air на Літній естраді Міського саду в Центральному парку культури та відпочинку. 30 травня у Шоколадному будинку відкриється виставка творів відомого українського художника та режисера Юлії Лазаревської "Повернення".

Цього ж дня в Національному центрі народної культури "Музей Івана Гончара" розпочнеться дводенний Ярмарок народних майстрів. Там гості заходу зможуть оглянути та придбати гончарні вироби, ткані та вишивані речі, взуття; головні убори, килими, вироби з соломи, бісеру, дерева; дитячі іграшки, ляльки-мотанки, писанки, твори малярства, книги тощо, а також поспілкуватися з народними майстрами, відвідати різноманітні майстер-класи та сфотографуватися на згадку в українських народних костюмах.

У КМДА зазначають, що більшість заходів відбуватимуться на свіжому повітрі в парках, скверах та відкритих майданчиках міста. Так, у суботу на Співочому полі відбудеться ІХ міський фестиваль хорового мистецтва "Пісня над Дніпром", на завершення якого відбудеться майстер-клас одного з професійних колективів хорового мистецтва Києва.

30 травня на Літній естраді Міського саду о 14:00 стартує концертна програма "Київська фантазія". У виконанні Київського академічного ансамблю української музики "Дніпро" гості заходу зможуть почути твори української традиційної народної та сучасної музики в авторських версіях та аранжуваннях.

Наступного дня на цій же локації в рамках фестивалю "Kyiv Open Air" розпочнеться концертна програма "Мушля Джаз". Глядачі матимуть змогу вивчити як правильно танцювати свінг і сальсу.

"Того ж дня джазові мотиви лунатимуть на Софійській площі. О 19:30 на киян очікує не просто концерт "Non stop show DJazz", а презентація абсолютно нового напряму молодіжної музики – сучасного танцювального джазу. Крім того, спеціально до Дня народження нашої столиці джаз-бенд Олександра Фокіна підготував неперевершений подарунок – символічну для всіх українців композицію "Гопак" у сучасному аранжуванні", зазначає прес-служба КМДА.

31 травня на Співочому полі понад 20 народних, фольклорних і сучасних ансамблів та муніципальних колективів розважатимуть гостей свята своїми виступами.

Завершить святкові вихідні фестиваль національних культур "Фольклорама", який відбудеться 1 червня на Літній естраді Міського саду. У програмі фестивалю – виступи найкращих творчих колективів етнічних громад м. Києва, а також проведення народних розваг, танцювальних та вокальних майстер-класів; демонстрація та реалізація творів народного декоративного мистецтва, кулінарних виробів, друкованої продукції тощо.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 806 | Додав: adminA | Теги: Порошенко привітав киян з днем міст
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ