Вт, 2024-04-23, 14:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Грудень » 12 » Куди простягається рука російських "кіберведмедів"- InoPressa
14:39
Куди простягається рука російських "кіберведмедів"- InoPressa
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

Американська преса розходиться в оцінках заяв ЦРУ про тверду переконаність, що Кремль втручався в президентські вибори.

Російські хакери сприяли поразці Клінтон? Надайте офіційні докази, закликають ЗМІ. Кіберармія Путіна - це хакерські групи типу Fancy Bear і Cozy Bear, чи то "комп'ютерні фахівці у військовій формі", чи "хакери, найняті під певні цілі", пише Die Welt, радячи Франції і Німеччині бути особливо пильними перед виборами 2017 року.

"Російська рука на американських виборах", - промовляє заголовок редакційної статті The New York Times.

"Неважко зрозуміти, чому у Росії могла з'явитися спокуса вплинути на президентські вибори в Америці. Співробітники Міністерства оборони США попереджали про російські можливості й небезпечні наміри, назвавши Москву найсерйознішою загрозою США", - міркують автори.

"В останні дні масштаб і мета ймовірного російського втручання у вибори опинилися в центрі уваги громадськості", - йдеться в статті. Нові викриття американських чиновників свідчать, що служби розвідки "з високим ступенем впевненості" дійшли висновку, що бажання підірвати віру американців в електоральну систему призвело до спроби зменшити шанси Хілларі Клінтон на перемогу. "Одним з найважливіших доказів, що підтверджують цю оцінку, було те, що підозрювані російські хакери зламали комп'ютерні мережі Національних комітетів і Республіканської, і Демократичної партій, але опублікували компрометувальні електронні листи лише останньої", - пише The New York Time.

"На заклик законодавців-демократів президент Обама попросив директора Національної розвідки провести "повне розслідування" таємного втручання Росії у вибори, як заявив Білий дім у п'ятницю. Його треба завершити до того, як Трамп складе присягу 20 січня. Це важливий, хоч і запізнілий крок", - вважають журналісти.

"Трамп повинен першим закликати до ретельного розслідування, оскільки це може стати єдиним способом розсіяти пітьму, що нависла над його президентством. Неможливість вирішити питання з Росією буде підживлювати підозри серед мільйонів американців в тому, що головна тема його передвиборчої кампанії виявилася правдою: на виборах справді було підтасовування", - підсумовує видання.

"Російські хакери й американські злами" - так сформульовано заголовок ​​редакційної статті у The Wall Street Journal.

"Десь у Кремлі Володимир Путін, мабуть, сміється. Цьогоріч російський автократ майже напевно намагався підірвати суспільну довіру до американської демократії, і, тоді як адміністрація Обами йде, він потирає руки", - йдеться в публікації.

"Це реальне підґрунтя повідомлень, що з'явилися на вихідні: мовляв, американські розвідслужби дійшли висновку, що Росія втрутилася, щоб допомогти президентській кампанії Дональда Трампа. Ці висловлювання приписуються співробітникам з "найвищої адміністрації", які не бажають нічого заявляти офіційно, але будуть з упевненістю говорити про підозрілі подробиці, які годі підтвердити, не побачивши доказів", - міркують журналісти.

"Трамп спростовує ці твердження з властивою йому тонкістю, - іронізують автори, - але він має рацію і стосовно часу появи, і щодо їх характеру".

Демократи досі перебувають у шоці від своєї поразки, і багато хто хотів би поповнити колекцію виправдань, відкидаючи тінь на легітимність перемоги Трампа, йдеться в статті.

"Якщо ЦРУ насправді "цілковито впевнене" в мотивах Путіна, це так само стало б першим випадком за останній час. Це ті ж самі провидці, які пропустили російське вторгнення до Криму, втручання в (континентальній) Україні і путінську вилазку в Сирії", - пише видання. Розвідувальне співтовариство також заявило "з повною впевненістю" в 2008 році, що Іран зупинив ядерну програму. Проте рік потому наші "цілком упевнені" розвідники виявили таємний іранський підземний об'єкт в Фордо, йдеться в статті.

"Ніщо з цього не означає, що американців не мають турбувати російські наміри або російські кібератаки", - зазначають автори. "Краще б Трамп не відмахувався від даних про російські злами, а вказав: Обама нічого не зробив для того, щоб Росія за це заплатила. Йому також варто закликати до того, щоб вся ця історія вийшла на поверхню, а не тільки можливі факти з анонімних джерел", - резюмує WSJ.

Росію підозрюють у хакерських зламах електронного листування Хілларі Клінтон. Здається, кібератака була частиною кремлівської стратегії. Кіберармія Путіна, мабуть, складається із трьох хакерських груп, пише в Die Welt постійний автор видання Юлія Смирнова.

Ось уже кілька років Росія шукає солдатів для своєї кібервійни. На початку грудня президент Путін підписав доктрину про інформаційну безпеку. Однак Росія - не тільки жертва кібератак. "За деякими даними, за професійними атаками, спрямованими проти країн НАТО, стоять російські хакери, які діють за завданням держави", - пише Смирнова.

"Приватна компанія Crowdstrike, до якої звернулися представники Демократичної партії США з проханням розслідувати кібератаки на її сервери, надала докази, що злами вчинили "фахівці" з двох російських хакерських груп. Експерти Crowdstrikе дали їм прізвиська Fancy Bear і Cozy Bear. При цьому невідомо, з якого саме російського міста вони здійснюють зламування і скільки членів налічують", - повідомляє автор.

Спеціаліст з Crowdstrike Дмитро Альперович пов'язує групи з двома російськими спецслужбами: так, "технічні особливості" й "інформація, отримана від наших джерел, свідчать про те, що Fancy Bear пов'язана з ГРУ". За його словами, ця сама група стоїть за атакою на комп'ютерну мережу німецького Бундестагу. "Це найбільш просунуті хакери з тих, з роботою яких нам доводилося стикатися".

"За моїми прогнозами, подібні атаки чекають в прийдешньому році напередодні виборів і Німеччину з Францією", - зауважує Альперович.

Андрій Солдатов - експерт, який спеціалізується на вивченні спецслужб і інтернету, - вказує, що "рівень кібератак, у виконанні яких підозрюють хакерів, близьких до російського керівництва, за останні два роки значно зріс". "По слідах, які залишають хакери, важко судити, це державні службовці чи приватні групи. Тут можливі три варіанти, - йдеться в статті. - По-перше, це можуть бути комп'ютерні фахівці у військовій формі. По-друге, держава може наймати хакерів під певні цілі. І третім варіантом можуть бути безпосередньо російські компанії в сфері інформаційних технологій".

Німецькі спецслужби підозрюють Росію у викраденні більш ніж 2,4 тис. секретних документів комітету Бундестагу, що займається розслідуванням масштабного стеження АНБ США, повідомляє Frankfurter Allgemeine.

Йдеться про опубліковані два тижні тому на платформі WikiLeaks документи, що стосуються періоду з весни 2014-го по січень 2015 року. Вони зберігалися на сервері адміністрації Бундестагу, і доступ до них мали лише ті депутати, котрі входили до комітету по АНБ.

На думку спецслужб, оскільки у вільний доступ були викладені саме ці файли і жоден з них не стосується до періоду після січня 2015 року, напевно, що вони були вкрадені під час кібератаки навесні 2015 року, в якій підозрюють Росію.

Матеріали мали найнижчий рівень секретності "Тільки для службового користування". Всі документи з більш строгими рівнями секретності зберігалися не на сервері Бундестагу, а в спеціальному приміщенні, а також в паперовій формі в будівлі парламенту, йдеться в статті.

Тим часом після "скандалу з дівчинкою Лізою", як додає Frankfurter Allgemeine, німецька влада дала вказівку Федеральній розвідувальній службі Німеччини BND і Федеральному відомству з охорони Конституції Німеччини оцінити загрозу, що виходить від російських кібератак і дезінформації. Доповідь буде частково опубліковано на початку 2017 року.

Також на цю тему:

Як Москва виграє інформаційну війну в Європі (Le Monde)

Наївний містер Трамп (Süddeutsche Zeitung)

Переклад Inopressa.ru

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 851 | Додав: adminA | Теги: InoPressa, рука російських кіберведмедів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ