Сб, 2024-04-27, 06:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2020 » Березень » 6 » Куди вкласти гроші, щоб не втратити
19:30
Куди вкласти гроші, щоб не втратити
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Найпростіший і знайомий з дитинства спосіб накопичити гроші-просто їх відкладати. Тільки в свідомому віці це чомусь не виходить: завжди знаходиться привід їх куди-небудь витратити. Якщо не хочеться нести гроші в банк, але і від витрат потрібно себе застерегти, можна перевести накопичення в іноземну валюту. Але це, звичайно, не головна мотивація — зазвичай ті, хто користується таким варіантом, навчені досвідом минулих років і не довіряють гривні.

Читайте топ статтю - у що вкласти гроші https://biznescat.com/finansy/60-u-shcho-vklasti-groshi-v-tsomy-rotsi.html - ТОП-5 кращих ідей. А ми поїхали далі.

Окреме правило є для тих, хто відкладає на відпустку, — збирати гроші найкраще в тій валюті, в якій плануєте їх витрачати. Тобто, якщо збираєтеся їхати в США, вибирайте долари, якщо в Європу, — Євро.

Вклади: коли гроші є, а купити нічого

Наступний за консервативністю спосіб накопичення-банківський вклад. Головний його плюс в тому, що гроші лежать не просто так — на них нараховуються відсотки. Правда, з поточною ключовою ставкою Нацбанку розраховувати на великі нарахування не доводиться — банки знижують ставки за вкладами слідом за НБ.

Якщо ви вирішили використовувати саме цей інструмент, то в Нацбанку рекомендують в першу чергу визначитися, навіщо він вам потрібен. Терміновий внесок буде актуальний для тих, хто планує велику покупку через певний час, а поки хоче зберегти гроші.

Якщо ви все-таки зважилися зберігати заощадження саме таким способом, можете вибрати валютний вклад. Однак якщо ви будете відкривати його віддалено, через Інтернет-банк, то вам треба звернути увагу на один нюанс.

Якщо ваша банківська карта прив'язана до рахунку, який відкритий в гривнях, то гроші з валютного рахунку ви зможете зняти тільки в гривнях за курсом на дату зняття. Щоб і знімати можна було в доларах, у вас повинен бути доларовий рахунок.

Накопичувальний рахунок: марно, але зручно

Якщо прибутковість строкових вкладів тримається приблизно на рівні 5,8%, то рахунок буде приносити і того менше — навіть інфляцію не покриє. Крім того, банк в будь — який момент може переглянути умови в односторонньому порядку, чого не станеться зі вкладом-там умови фіксуються на весь термін.

Головна зручність рахунку в гнучкості- можна поповнювати на різні суми в будь-який час, знімати гроші тоді, коли вони будуть потрібні. Але, як правило, ставки за рахунками нижче, ніж за вкладами.

Куди вкласти гроші, щоб отримувати щомісячний дохід https://biznescat.com/investytsii/55-kudi-vklasti-groshi-shchob-otrimuvati-shchomisyachnij-dokhid.html читайте в статті за посиланням.

Акції: не тільки для брокерів

Купівля акцій- не такий зрозумілий термін, як все попереднє. І звучить якось далеко, відразу представляються солідні люди в строгих костюмах, які перевертають мільйонами. Насправді купити акції може хто завгодно, навіть якщо у вас на інвестиції тільки 500 грн.

Вибирати якісь акції, які, як ви вважаєте, вистрілять, марно, це ретельна аналітична робота, так що без досвіду ви, швидше за все, програєте. Тому в акції потрібно інвестувати через фонди індексного типу- це такий "кошик" акцій, де одні акції впадуть, інші виростуть, і в цілому буде плюс.

Для молодих людей акції - краще вкладення коштів- вони дають позитивну прибутковість, що обганяє інфляцію в довгостроковій перспективі. Літнім людям, які відкладають на пенсію, краще звернути увагу на державні облігації, які зараз дають дохід в районі 6% річних, — рекомендує експерт.

Ще одне хороше вкладення коштів для тих, хто отримує зарплату і платить прибутковий податок, — індивідуальний інвестиційний рахунок з вирахуванням на внески. Це варіант отримати близько 12% річних без ризику. Але і тут є деталь-вам доведеться заморозити гроші як мінімум на три роки.

Інформацію надав сайт - BiznesCat.com.

Автор - Сергій Косенков.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 497 | Додав: admin | Теги: Вкладення, Гроші
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ