Чт, 2024-04-25, 14:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 17 » Курячі яйця по 18 грн за десяток закуповує тваринам Київський зоопарк
16:48
Курячі яйця по 18 грн за десяток закуповує тваринам Київський зоопарк
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Закупівельні ціни, закладені Київським зоопарком в плані закупівель кормів на 2011 рік на низку продуктів, перекривають навіть цінову захмарність продуктів, що скандально постачалися в українську армію.

Зокрема, яйця курячі (28 123 штуки на рік) закуповуються з розрахунку 18 грн за десяток, звичайна морква (майже 79 тонн) - по 7,98 грн за кг, морква-проривка (майже 25 тонн) - по 16,0 грн за кг. І це при тому, що в Інтернеті сьогодні повно комерційних пропозицій "продам моркву" за ціною від однієї до двох гривень за кг. Мед закуповується зоопарком по 70 грн за кг, яблука (25,5 тонн) - 15 грн за кг, масло оливкове -184 грн за літр. І це далеко не повний список продуктів, що закуповуються, пише тижневик "Дзеркало тижня. Україна".

Нинішній директор зоопарку Олексій Толстоухов пояснив це ціноутворення тим, що саме такі ціни йому "спускають зверху" -з управління статистики. Правда, ціну на жолуді (сіно, солому або гілковий корм) управління статистики не дає. Тому виникнення ціни 10 грн за кг жолудів при потребі майже двох тонн плодів дуба зоопарківське керівництво пояснити не змогло. Проте зазначило, що в 2011 році цей настільки корисний для тварин продукт закуповувати взагалі не будуть.

А даремно. По-перше, (якщо правильно користуватися Інтернетом), жолуді нескладно знайти по 3-5 грн за кг. По-друге, можна піти шляхом Харківського зоопарку, де відвідувачам пропонується альтернатива вхідному квитку у вигляді п'яти кілограмів фруктів, овочів або тих же жолудів. Не кажучи вже про те, що при бажанні столичний зоопарк міг хоча б спробувати ініціювати перед міським керівництвом розгляд питання про надання йому права купувати продукти без посередників, які коштують надто дорого. І почав би закупівлі, скажімо, на тому ж овочевому оптовому ринку.

Хоча при бажанні шляхів економії коштів, яких не вистачає ні на інтернет-сайт, ні на те ж відеоспостереження, можна знайти не лише в кормах або охороні. Проте і у відповіді на питання, для чого зоопарку потрібні, скажімо, завідувач юридичним відділом і два провідних юрисконсульта, які ділять між собою ще одну ставку. Або заступник генерального директора з економічних питань, яка курирує сектор планування та економічного аналізу, де провідний економіст суміщає посаду зі ставкою просто економіста. Не кажучи вже про бухгалтерію, бойовому складу якої може позаздрити пристойне виробництво. П'ять провідних бухгалтерів. Один просто бухгалтер. Один заступник головного бухгалтера, тощо.

Окрема пісня в апараті зоопарку - це ветеринарна служба. Ставок в цілому десять. Серед них дві ставки патологоанатома, одна - таксидерміста, п'ять лікарських, одна санітарська і одна фельдшерська. Ноу-хау полягає в тому, що два ветеринарних лікарі працюють у себе ж фельдшерами, поєднуючи, на перший погляд, не дуже сумісні посади.

Але фішка столичної зоопарківської ветеринарії все ж не в цьому: незважаючи на те, що чимала частка відповідальності за масову загибель тварин у період керівництва Світлани Берзіної лежить саме на лікарях, ніхто з них ні за що поки не відповів. І, судячи з усього, відповідь тримати не збирається. Хоча нарікання до ветслужби в цілому і до її керівника доктора Марунчин зокрема, з боку співробітників зоопарку нікуди не поділися.

У Київського зоопарку сайту немає і не буде, а доменне ім’я виставили на продаж

Наразі головний український зоопарк не має власного сайту. Прецедент, який не має аналогів. Хоча при попередньому керівнику - Світлані Берзіній - сайт був, та ще й на трьох мовах, пише "Дзеркало тижня. Україна".

Нинішній директор Олексій Толстоухов пояснив "Дзеркало тижня. Україна" цей "дивний" для XXI століття феномен відсутністю фінансування. Додавши, що найближчим часом зоопарківського сайту не буде. З одного боку, це зручно, оскільки саме зоопарківськое інтернет-представництво, де вивішувалися офіційні звіти, допомогло в розслідуванні зловживань колишнього керівництва. Тож закриття доступу до офіційних документів якоюсь мірою життя команді Толстоухова "полегшує".

А у відповідь на запитання про цей самий доступ, директор заявив: "Приходьте до мене, і я сам вам надам усі необхідні дані".Тож, схоже, сайта (принаймні при цьому керівництві) дійсно не буде. Оскільки зоопарк не тільки пропустив платежі з хостингу, а примудрився ще й втратити доменне ім’я www.zoo.kiev.ua. Яке, за наявною інформацією, тепер виставлено на продаж. Чому таке могло трапитися, міг би пояснити син заступника директора з будівництва Михайла Іванова, котрий курує комп’ютерно-інтернетне господарство зоопарку. Але, наскільки відомо, він у зоопарку практично не з’являється.

Зауважимо, що останнім часом в Київському зоопарку відбувається масова загибель тварин.

Днями у Київському зоопарку помер олень Давида, занесений до Червоної книги, і загинув рідкісний сірий журавель. Він намагався втекти із зоопарку, але вистрибнувши, журавель потрапив не на волю, а до вовків. Один з хижаків накинувся на птицю, і перегриз їй грудну клітку.

Як повідомляли ЗМІ, це не єдина смерть серед птахів. Також нещодавно у спущеному ставку загинув білий лебідь-шипун.

Тим часом сімох бабаків, які зробили підкоп у вольєрі, досі не впіймали.

У Київському зоопарку днями померли плямистий олень і зовсім юна зебра. Як і раніше, керівництво зоопарку не поширювало інформації про чергову загибель тварин. Їхнє зникнення помітили відвідувачі, які звернулися до ЗМІ.

Нагадаємо, з 15 жовтня 2010 по 1 квітня 2011-го у Київському зоопарку загинули 62 тварини: 8 ссавців, 20 птахів і 34 безхребетних.

Київський зоопарк був визнаний одним з п'яти найгірших зоопарків світу. У дослідженні, проведеному німецькою газетою Bild і організацією захисту тварин PETA, його визнали таким, де не можна утримувати звірів.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 921 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ