Чт, 2024-04-25, 22:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Січень » 23 » ЛАД пропонує Сирії "єменський план". Асад відмовився здавати владу
13:12
ЛАД пропонує Сирії "єменський план". Асад відмовився здавати владу
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Ліга арабських держав (ЛАД) розробила новий план врегулювання в Сирії, який спирається на досвід подолання кризи в іншій арабській країні - в Ємені, заявив прем'єр-міністр і глава МЗС Катару Хамад бен Джасем Аль Тані.

За підсумками наради в Каїрі Ліга закликала владу Сирії протягом двох тижнів розпочати діалог з опозицією, повідомляє УНІАН.
Крім того, Ліга зажадала відставки президента Сирії Башара Асада, передачі влади віце-президенту, а також виступила за формування в країні протягом двох місяців уряду національної єдності.
Ліга чекає від Дамаска відповіді на прохання продовжити на місяць перебування в Сирії місії своїх спостерігачів, які стежать за виконанням сирійським керівництвом міжнародного плану з припинення кровопролиття в країні. У неділю, однак, стало відомо, що своїх спостерігачів з Сирії має намір відкликати Саудівська Аравія, пояснивши рішення очевидним небажанням Дамаска діяти за мирними ініціативами.
Зазначимо, з початку антиурядових виступів у березні сирійська влада вбила щонайменше 5400 осіб.
Нагадаємо, що на початку грудня 2011 року США і Євросоюз застосували низку санкцій щодо сирійського керівництва.
17 січня президент США Барак Обама після переговорів у Вашингтоні з з королем Йорданії Абдаллою II заявив, що президент Сирії Башар Асад повинен залишити свою посаду.
Влада Сирії назвала арабський робочий план "нападом на свій національний суверенітет"
Сирія відмовилася від пропозиції передачі президентом Башаром Асадом влади віце-президенту і створення коаліційного уряду, повідомило державне сірійське телебачення в понеділок.
"Сирія відмовляється пристати до арабського робочого плану і вважає його нападом на свій національний суверенітет і грубим втручанням у внутрішні справи", передає "Інтерфакс-Україна".
Відповідно до розробленого ними плану, Асад повинен передати владу віце-президенту і сформувати коаліційний уряд, а потім провести дострокові парламентські і президентські вибори.
Як після закінчення наради глав МЗС ЛАД заявив на прес-конференції прем'єр-міністр Катару шейх Хамад бен Джасім Аль Тані, ЛАД передасть прийнятий план передачі влади в Сирії на розгляд Радбезу ООН.
У Хомсі бойовики обстріляли пасажирський автобус, 11 загиблих
У неділю в сирійському місті Хомс група бойовиків обстріляла з гранатомета пасажирський автобус. В результаті цієї збройної вилазки загинули 11 людей.
Автобус миттєво загорівся, лише трьом з його пасажирів вдалося врятуватися, проте вони отримали поранення та опіки, передає "ИТАР-ТАСС".
Нагадаємо, двоє журналістів загинули в сирійському Хомсі під час акції протесту, коли поруч з ними вибухнув снаряд.
Сирія оцінила свої збитки від нафтових санкцій на два мільярди доларів
Сирія оцінила свої збитки від нафтових санкцій Євросоюзу і США двома мільярдами доларів. Про це заявив міністр нафти країни Суфіан Алау (Sufian Allaw).
Глава міністерства зазначив, що енергетичний сектор країни постраждав не тільки від нездатності експортувати сировину, а й від дій "терористів". Останні, за словами Алау, вбили 21 робітника-нафтовика, поранили 24 людей і завдали збитків галузі на суму 34 мільйонів доларів. Міністр не уточнив, за який період це було зроблено, передає Lenta.ru.
За останніми повідомленнями, проти режиму сирійського президента Башара Асада діють санкції Євросоюзу, США і Ліги арабських держав. Американська влада востаннє поповнювала чорний список сирійських компаній на початку грудня минулого року. Організації та чиновники, які потрапили до переліку, позбавляються доступу до фінансової системи США, а їхні активи підлягають конфіскації.
Євросоюз, який є основним покупцем сирійської нафти, зробив наголос на енергетичний сектор. Санкції припускають заборону на експорт сировини. Дамаск намагається знайти нових покупців, однак переговори поки що не дали жодних результатів. Після запровадження санкцій нафтовидобуток у Сирії впав на 30 відсотків.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 917 | Додав: admin | Теги: асад, єменський план, Сирія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ