Ср, 2024-04-24, 06:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Жовтень » 13 » Лавров визнав, що сирійський літак перевозив деталі радара
11:11
Лавров визнав, що сирійський літак перевозив деталі радара
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/
Росія визнала, що в літаку сирійської авіакомпанії, змушеному до посадки в Туреччині, перебувало російське електронне військове обладнання, призначене для систем ППО.

За словами міністра закордонних справ Сергія Лаврова, в літаку перебувало електротехнічне обладнання для РЛС, обладнання подвійного призначення, але не заборонене ніякими міжнародними конвенціями, передає BBC Росія.

При цьому, на думку фахівців, перевезення електронного обладнання військового або подвійного призначення на цивільних авіалайнерах є загальновизнаною практикою. Анкара не каже, який саме вантаж перебував в сирійському авіалайнері.

Напередодні прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, який нібито заявив, що в літаку перебували "боєприпаси і військове устаткування".

Тим часом, як вважають військові експерти, малоймовірно, що цивільний пасажирський літак міг перевозити боєприпаси, в першу чергу через великий обсяг подібних вантажів.

За словами експертів, російські спецслужби в даний час з'ясовують, яким чином інформація про те, що з Росії до Сирії відправляється військовий вантаж, могла потрапити в Туреччину.

Однак, як вважають фахівці, знайти джерело досить важко, оскільки про це перевезення, швидше за все, знала велика кількість людей. Як розповів військовий експерт Віктор Мураховський, що в літаку, "по всій видимості, були запасні частини для радіолокаційних станцій".

"Звичайно це магнетрони, лампи біжучої хвилі - це найбвльш витратна частина, яка досить часто виходить з ладу через короткий термін служби. Можливо, щось інше, але це для систем ППО однозначно", - сказав Мураховський. Він також додав, що ці блоки можуть бути подвійного призначення - їх можна використовувати не тільки у військових, а й цивільних системах.

Мураховський також зазначає, що військові часто перевозять таке, що не представляє небезпеку обладнання в цивільних літаках. Правда, поки що без відповіді залишається питання, чому цивільний Airbus A32, розрахований на перевезення від 150 до 180 пасажирів, перевозив цим рейсом всього 35 осіб.

Винищувачі турецьких ВПС в середу ввечері змусили зробити посадку в Анкарі сирійський літак, що летів з Москви до Дамаску. На його борту, за різними даними, перебувало від 25 до 35 пасажирів, з них 17 росіян.

У Москві висловили стурбованість тим, що при посадці сирійського літака в Анкарі було поставлено під загрозу життя росіян, а також зажадали пояснень у турецької сторони в зв'язку з даним інцидентом.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 1135 | Додав: adminA | Теги: Лавров, сирійський літак, деталі радара
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ