Сб, 2024-04-20, 13:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Липень » 17 » Легендарний клавішник Deep Purple - Джон Лорд помер
13:35
Легендарний клавішник Deep Purple - Джон Лорд помер
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/

Музикант англійської рок-групи Deep Purple Джон Лорд помер у віці 71 року. Клавішник прославленої групи, що виступала в жанрі хард-року, страждав від раку підшлункової залози.

У повідомленні, поширеному прес-агентами знаменитого музиканта, мовиться: "Джон перейшов з Тьми у Світло". Музикант пішов із життя в оточенні своєї родини в лондонській клініці - елітній приватній лікарні в британській столиці, передає ИТАР-ТАСС.

Як повідомляється, безпосередньою причиною смерті Лорда стала легенева емболія - ​​закупорка артерії, що постачає кров у легені. Цей стан часто виникає у пацієнтів як ускладнення після серйозних захворювань.

У 1968 році Лорд став одним із засновників групи Deep Purple, яка стояла біля витоків жанру "важкого" року, а також внесла великий внесок у розвиток прогресивного року і "важкого металу".

Лорд був співавтором низки знаменитих композицій групи, у тому числі Smoke on the Water. У складі Deep Purple Лорд грав на електрооргані.

Він навчився грати на піаніно у п'ять років, на його творчість вплинула класика - Бах, Чайковський, старовинна англійська музика і джаз.

Будучи тінейджером він був заворожений джазовими органістами, наприклад, Джиммі Смітом, і зірками рок-н-ролу, на зразок Джері Лі Льюїса.

Він міг би стати професійним актором, оскільки отримав стипендію в лондонській Центральній школі сценічної мови і драми, але замість цього став виконувати музику в пабах у складі різних груп. Серед іншого він грав разом з майбутньою зіркою Rolling Stones Ронні Вудом і його молодшим братом Артом.

Вплив класичної музики на Лорда став помітним, коли він написав "Концерт для групи та оркестру", який Deep Purple зіграв разом з Королівським філармонічним оркестром в 1969 році в лондонському Альберт-холі.

Потім Deep Purple стала рухатися в напрямку хард-року і домоглася масового успіху в сімдесяті роки своїми альбомами Deep Purple in Rock і Machine Head.

Джон Лорд одночасно працював над піснями Deep Purple і писав класичну музику.

Після розпаду Deep Purple у 1976 році працював у групі Whitesnake, а також в колективі Paice Ashton & Lord разом із соратником по Deep Purple Яном Пейсом.

У 1984 році група Deep Purple возз'єдналася, і Лорд знову став грати в її складі. Група продала понад 150 мільйонів альбомів. Склад Deep Purple змінювався, але Джон Лорд незмінно залишався, поки сам не пішов з групи у 2002 році, заявивши про намір зосередитися на сольних проектах. Здебільшого він писав класичну музику.

Він продовжував писати класичну музику і підписав контракт з Virgin Classics. На тридцяту річницю "Концерту для групи та оркестру" він знову виступив на сцені з цим твором.

"Через 30 років ця музика повернулася і знову змінила моє життя... Вона надала мені сміливості піти і зробити нову кар'єру, поза рок-групою", - сказав він кілька років по тому.

У серпні 2011 року Лорд оголосив, що припиняє гастрольну діяльність в зв'язку з тим, що у нього виявлено онкологічне захворювання. Незважаючи на тяжку хворобу, музикант не втрачав самовладання.

"Я борюся з раком, і тому припиняю виступи, щоб пройти лікування і одужати. Я очікую, що в майбутньому році повернуся до вас у хорошому стані", - йшлося в заяві Лорда, опублікованій 9 серпня минулого року на його сайті.

У лютому нинішнього року музикант перебував на лікуванні в Ізраїлі.

Нагадаємо, у 2008 російські промоутерські компанії році домовилися з британським рок-гуртом Deep Purple про проведення великомасштабного туру в Росії та Україні.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 1089 | Додав: abel | Теги: помер, Deep Purple, джон лорд
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ