Пт, 2024-04-26, 13:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Листопад » 15 » Лідером Китаю став "шанхайський мажор"
14:30
Лідером Китаю став "шанхайський мажор"
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Віце-голова Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін рішенням минулого в Пекіні пленуму ЦК Компартії обраний генеральним секретарем правлячої партії, передає Xinhua. Новий генсек став також головою Військової ради ЦК Компартії і фактичним керівником країни. Його заступниками в раді обрані генерали Сюй Цилян і Фань Чжанлун.

Призначення Сі Цзіньпіна було очікуваним. Ба більше, на початку наступного року він повинен стати головою КНР, а Лі Кецян - прем'єром Держради, передає "КоммерсантЪ".

Інтрига тепер полягає у тому, чи новому лідерові під силу домогтися балансу між двома провладними угрупованнями - "комсомольцями" і "шанхайцями".

Сі Цзіньпін - виходець із "шанхайців". Його соратники, багато хто з яких тепер прийшов до влади, - мають те ж походження. Вони - діти у минулому високопоставлених чиновників шанхайського міськкому партії, "золота молодь". Ось і новий генсек - син відомого партійного діяча Сі Чжунсюня, який у 1959-1962 роках обіймав пост віце-прем'єра. За це Сі Цзіньпін отримав прізвисько "принц". Нинішній його кар'єрний злет Ху Цзіньтао схвалив, за наявними даними, ще кілька років тому.

"Комсомольці" - вихідці зі структур Китайської комуністичної спілки молоді, якою в 1983-1985 роки керував тепер уже колишній генсек Ху Цзіньтао. Це згуртована група його протеже, чиїм неформальним лідером у вищій бюрократії незабаром може стати Лі Кецян, зазначали аналітики.

Експерти, втім, вважають, що у обох угруповань - спільні цілі: зберегти керівну роль Компартії і прискорити економічні реформи.

Сі Цзіньпіну - 59 років. Як син віце-прем'єра Китаю, навчався в найкращих школах Пекіна доти, доки його батько не впав у немилість і не потрапив за ґрати. У рамках культурної революції молодого чоловіка заслали в село, за спробу втечі з якого його навіть покарали кількома місяцями робіт у таборах. Чиновницьку кар'єру він розпочав з дрібної посади в глухій провінції Хебей у 1975 році.

У середині 1980-х його відрядили в провінцію Фуцзянь, яку тоді обрали як експериментальний майданчик для розробки нового економічного курсу. На різних постах Сі Цзіньпін зумів за кілька років створити багато спільних підприємств із західними фірмами. Досвід визнали успішним і поширили на увесь Китай. Тайванська преса тоді повідомляла, що у Сі Цзіньпіна залишилися в провінції Фуцзянь бізнес-інтереси. Втім, даних про розмір його особистих статків немає, сім'я безпосередньо нічим не володіє.

Незважаючи на загальну корумпованість китайської бюрократії, Сі Цзіньпін не був помічений у жодному скандалі.

Один з найяскравіших фактів про Цзіньпіна - його одруження з популярною співачкою з військовим репертуаром Пен Ліюань, яку ще називають китайською Карлою Бруні. Вона брала участь у китайських гала-концертах, була послом доброї волі для допомоги хворим на туберкульоз і СНІД від Всесвітньої організації охорони здоров'я. Проте в 2008 році, коли Цзіньпін став віце-головою Китаю, Ліюань після 25 років на сцені довелося піти в тінь: політик губився на тлі "зоряності" своєї супутниці.

14 листопада у китайській столиці закрився XVIII з’їзд Компартії Китаю (КПК), який тривав увесь останній тиждень. Він підтвердив спадкоємність генерального курсу партії на будівництво соціалізму з китайською специфікою і здійснення політики відкритості та реформ, зовнішньої політики країни, що можна вважати його головним підсумком.

Як повідомлялося напередодні, в рамках посилення безпеки у зв'язку з наближенням з'їзд Комуністичної партії Китаю (КПК) влада КНР заборонила своїм громадянам опускати вікна в машинах, відчиняти двері автомобілів, купувати іграшкові літаки на дистанційному управлінні, а власникам голубів - випускати своїх птахів з кліток.

А 7 листопада, напередодні відкриття XVIII з'їзду Компартії Китаю, акти самоспалення скоїли п'ятеро тибетців. Інциденти сталися в тибетських регіонах провінції Сичуань і Цинхай, а також в автономному районі Тибет.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 986 | Додав: adminA | Теги: шанхайський мажор, Лідером Китаю
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ