Вт, 2024-04-16, 17:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 17 » Ліквідована комісія пропонує новий проект із захисту моралі
10:00
Ліквідована комісія пропонує новий проект із захисту моралі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі заявила про завершення обговорення проекту концепції захисту суспільної моралі.

Підсумковий варіант цього документа пропонує посилити контроль за діяльністю молодіжних організацій "антидержавницької спрямованості" і підвищити відповідальність власників нічних клубів за відвідини їх закладів неповнолітніми, пише "КоммерсантЪ-Украина".

Проект концепції захисту суспільної моралі вчора голова НЕК Василь Костицький. На його думку, такий документ необхіден Україні, оскільки в країні "втрачена матеріальна база культури, не вистачає культурних установ, а ЗМІ пропагують насильство".

"Наші ЗМІ - це естетизація зла!" - заявив Костицький, додавши, що 60% українців вважають рівень суспільної моралі дуже низьким.

Проект концепції захисту суспільної моралі було винесено НЕК на громадське обговорення в лютому цього року. Підсумкова редакція трохи відрізняється від первинного варіанту. У ній йдеться: "Захист суспільної моралі необхідно виділити в окрему функцію держави. Це допоможе подолати наслідки падіння рівня життя населення, комерціалізацію і еротізацию культури, люмпенізацію, сексизм, а також захаращення інтернету насильством і порнографією".

Крім того, НЕК пропонує посилити відповідальність за поширення продукції порнографічного змісту і за продаж неповнолітнім алкоголю і тютюну, посилити контроль за діяльністю молодіжних організацій "антиукраїнської, антидержавницької, антисемітської і расистської спрямованості", а також посилити відповідальність власників нічних клубів за відвідини їх закладів неповнолітніми. Окрім цього, концепція пропонує розробити технічні обмеження доступу до мобільного та інтернет-контенту, що негативно впливає на суспільну мораль.

У НЕК планували представити проект на розгляд Кабінету міністрів, проте в уряді скептично поставилися до законодавчих ініціатив державного органу, ліквідація якого передбачена адміністративною реформою, яку розпочав Янукович 9 грудня 2010 року.

Як відомо, адмінреформа припускала скорочення кількості міністерств й інших центральних органів влади. У гуманітарному блоці Кабміну мали ліквідувати Вищу атестаційну комісію, Держкомітет з питань національностей і релігій і НЕК. Згідно з указом президента №1085, Кабмін мав вирішити питання про ліквідацію НЕК в порядку, встановленому законодавством. Проте 24 травня Верховна рада провалила законопроект, що передбачає ліквідацію Нацкомісії.

"Ми зайшли в юридичну безвихідь, - сказав Василь Костицький. - З одного боку, є указ президента, але парламент не підтримав ліквідацію комісії - значить, ми працюватимемо далі".

Глава НЕК додав, що проект концепції все ж таки буде винесений на розгляд Кабміну, після чого в Раді буде зареєстровано нову редакцію законопроекту "Про захист суспільної моралі".

"У ній ми врахували всі спірні моменти: відмовилися від контролю за поширенням і виробництвом продукції еротичного і сексуального характеру і додали норми про заборону цензури в ЗМІ", - завірив Костицький, зазначивши, що про ліквідацію НЕК говорять особи, зацікавлені в рекламі алкоголю, тютюну або поширенні незаконного медіаконтента.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 939 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ