Сб, 2024-04-27, 00:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 10 » Ліна Костенко— "я згодна пробивати стіну, але криголами не плавають у болоті..."
18:49
Ліна Костенко— "я згодна пробивати стіну, але криголами не плавають у болоті..."
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Ліна Костенко раптово перервала свій творчий тур по Україні.

Її зустрічі з читачами Кривого Рогу та Острога відсуваються на невизначений термін, а львівські зустрічі — скасовуються.

Про своє рішення Ліна Костенко сповістила 9 лютого Іванові Малковичу, директорові видавництва "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА". Каталізатором такого рішення видатної письменниці стали "провокативні інсинуації деяких львівських письменників, журналістів та діячів театру", повідомляється на сайті видавництва.

Причиною, ймовірно, стали образливі висловлювання на адресу Ліни Костенко, що пролунали на літературному заході у львівському кафе "Кабінет" за участі Юрка Кучерявого, Віктора Неборака та Ігоря Котика. Зокрема, згідно з інформацією ЗІКа, письменник Юрко Кучерявий сказав, що письменниця "змаразматіла", а також закинув їй "ксенофобію, гомофобію і сексизм".

Тим часом Юрко Кучерявий не вірить, що відмова Ліни Костенко від зустрічей із читачами пов’язана із заходом у "Кабінеті": "Не вірю в це, бо це було дуже камерне обговорення для дуже маленького кола людей. Інша справа, що видання, про які ми знаємо, що вони вирізняються своєю жовтизною і не відзначаються своєю серйозністю, можуть допускати всілякі інсинуації, перекручення. Але що тут сказати? Жовті видання працюють таким чином. Це може викликати у нас якийсь сум чи занепокоєння. Ну, що ж тут поробиш?"

Видавництво "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА" просить вибачення у всіх прихильників творчості Ліни Костенко у Кривому Розі, Львові та Острозі, які так щиро й натхненно чекали на ці зустрічі.

Після надуспішних вечорів у Рівному та Києві, які пройшли у дивовижно енергетичній атмосфері, апофеозом творчого туру Ліни Костенко у рамках презентації роману "Записки українського самашедшого" стала зустріч у Харківському оперному театрі, на якій були присутні близько двох тисяч глядачів, а ще понад тисячу не змогли поміститися в залі. "До нашого Оперного приїжджали примадонни опери і балету, зірки естради й кіно, — захоплено розповідала директорка театру, — але такого ажіотажу Харківська опера ще не бачила".

У всіх містах туру охочих потрапити на зустрічі було набагато більше, ніж могли вмістити зали. "Хоч проводь презентації на стадіонах", — жартували організатори.

Дорогою до Києва було багато шляхетних планів щодо нових творчих зустрічей...

"Але тепер я знову буду спілкуватися зі своїми читачами переважно через свої книжки", — повідомила Ліна Костенко.

Розуміючи й поділяючи обурення свого автора, видавництво все ж сподівається, що в майбутньому з'являться можливості запланувати нові зустрічі Ліни Костенко з її солідарними і вдячними читачами.

"Я всіляко намагався переконати Ліну Василівну не переривати туру, — зазначає Іван Малкович, — я зокрема сказав: "Ліно Василівно, ви ж бачите, що ви, мов той криголам, проламуєте штучно створену кригу українського відчуження... "Так, я згодна, як криголам, пробивати кригу, хоч це й дуже холодно, — відказала Ліна Костенко, — я згодна пробивати стіну, але криголами не плавають у болоті..."

Зазначимо, 25 січня у Рівному письменниця Костенко розпочала творчий тур Україною, під час якого презентуватиме свій роман "Записки українського самашедшого".

31 січня творчий вечір письменниці відбувся у столиці України за повного аншлагу.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1001 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ