Пт, 2024-04-26, 04:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 23 » Літак для евакуації українців вилетів до Лівії. Там триває стрілянина (ВІДЕО)
13:28
Літак для евакуації українців вилетів до Лівії. Там триває стрілянина (ВІДЕО)
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Літак Міноборони України вирушив до Лівії для евакуації звідти українців. "Орієнтовно о 7.30 у середу (час київський - ред.) наш літак вилетів і близько 13.00-13.30 він має вилетіти до Києва з Тріполі", - повідомили у прес-службі Міноборони, передає "Інтерфакс-Україна".

Як сказав агентству прес-секретар МЗС України Олександр Дикусаров, після 4 годин перельоту до Тріполі, літак візьме на борт українців і повернеться орієнтовно о 17.30-18.00 за Києвом.

- Низка країн евакуювала своїх громадян з Лівії
- У Лівії продовжуються сутички і авіаудари. Влада оголосила, що загинуло 300 людей
- Радбез ООН вимагає для лівійців свободи самовираження. Каддафі відмовився піти у відставку

Напередодні в міністерстві повідомили, що виліт літака перенесли на ранок 23 лютого через запровадження у Лівії комендантської години з 18.00 до 8.00. Водночас російський літак прибув до країни пізно вночі і вилетів о 5.15 ранку.

У Тріполі періодично спалахує стрілянина. Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив українець, що перебуває у столиці Лівії. Він повідомляє також, що виліт літака з українцями з військового аеропорту Тріполі заплановано на 11.00 місцевого часу. Загальну чисельність українців він оцінює в 50-60 людей у районі аеропорту і в Тріполі.

За його словами, українці перебувають в районі Тажура, за 2 км від аеропорту "Мітіга". "Вдень (у четвер - ред.) намагалися поїхати на наш (український - ред.) літак, він розташований у міжнародному аеропорту Тріполі, нам відмовили, бо наш літак стоїть поряд з двома бортами Каддафі, нас не підпустять... Будемо без речей і не всі з документами, але вранці їхатимемо в аеропорт", - розповідає українець.

МЗС заявляє, що в Україні з глибокою стурбованістю сприймають повідомлення про ескалацію напруженості в Лівії. "Особливу тривогу викликає той факт, що внаслідок конфронтації і сутичок між демонстрантами і силами безпеки гинуть люди", - йдеться у заяві.

"Закликаємо сторони конфлікту проявити стриманість, припинити насильство, щоб уникнути нових жертв, запобігати подальшій дестабілізації внутрішнього становища, вироблення взаємоприйнятних шляхів врегулювання наявних політичних і соціально-економічних проблем. Сподіваємося, що толерантність, зваженість, політична мудрість і готовність до компромісу запанують, і що спокій і згода повернуться в міста дружньої нам Лівії", - йдеться у тексті заяви.

"Закликаємо лівійську владу вживати усіх можливих заходів для гарантування безпеки українських і всіх інших іноземних громадян, які зараз перебувають у Лівії, всебічно сприяти всім, хто висловив бажання, враховуючи останній розвиток подій, терміново повернутися на батьківщину. Звертаємося з настійним проханням до лівійської сторони надати усіляке сприяння евакуації українських громадян з території Джамахірії і забезпечити належний захист наших співвітчизників, які там ще залишаються", - пише МЗС.

У Лівії перебувають близько 3-х тисяч громадян України.

Низка країн евакуювала своїх громадян з Лівії

Країни роблять подальші спроби евакуювати своїх громадян з Лівії.

Перший літак МНС РФ - Іл-76 - з 186 пасажирами на борту вилетів о 6.18 за московським часом (5.18 за лівійським) з Тріполі до Москви. За даними МНС РФ, всього планується евакуювати з Лівії 1263 людини. Це 563 громадян РФ, які працюють у Лівії, та 700 громадян Туреччини і Сербії, що працюють за договором з ОАО "РЖД" у Джамахірії.

З Тріполі, за попередньою інформацією, планується евакуювати 405 громадян РФ. Крім того, поромом планується евакуювати російських громадян, які перебувають у лівійських містах Сирт і Рос-Лануф.

"Щоб убезпечити наших громадян під час сутичок у Лівії, які відбуваються останнім часом, уряд сьогодні вирішив евакуювати тих, у чиїй присутності немає гострої потреби", - заявила міністр закордонних справ Франції Мішель Альо-Марі. Раніше у вівторок три літаки французьких ВПС вилетіли з Парижа в Тріполі. За даними МЗС Франції, в Лівії перебувають від 500 до 550 французьких громадян.

Уряд Великої Британії збирається направити до Лівії літак і корабель ВМФ для евакуації підданих країни, повідомив глава МЗС Великої Британії Вільям Хейг. Крім того, до Лівії буде відряджено групу дипломатичних працівників для допомоги британцям, що перебувають там.

Літак ВПС Нідерландів вранці у вівторок вилетів з Ейндховена до Тріполі, щоб повернути додому 100 нідерландських підданих. "Ми сподіваємося, що літак повернеться сьогодні увечері. Людям потрібно тільки дістатися до аеропорту до темряви, потім це буде небезпечно", - заявив представник МЗС Нідерландів Бенгт ван Лоосдрехт. Нідерланди також планують відправити до Лівії фрегат, якщо Лівія закриє повітряний простір.

Німеччина надіслала до Лівії літак авіакомпанії "Люфтганза" і два військових літаки для евакуації 400 громадян країни. Більшість з них перебувають у Тріполі, близько 50 - у Бенгазі.

МЗС Італії повідомив, що авіакомпанія "Аліталіа" організовує додатковий рейс з Лівії. Наразі у Лівії перебувають 1500 громадян Італії.

Влада Туреччини відправила до Лівії два пороми місткістю 1250 людей кожен. Наразі у Лівії перебувають 25 тис турецьких громадян.

Греція збирається послати до Лівії два пороми на 10 тис людей, а також танкер. Крім того, на прохання уряду Китаю, грецькі судна евакуюють 15 тис китайських громадян.

З проханням про надання допомоги в евакуації громадян звернувся і міністр закордонних справ Єгипту Ахмед Абуль Гейт. Раніше МЗС Єгипту не зміг отримати дозвіл на приземлення військових літаків у Лівії.

У понеділок Португалія і Австрія евакуювали з Лівії своїх громадян.

Держдепартамент США оголосив про те, що в середу почне евакуацію своїх громадян на зафрахтованому поромі з Тріполі на Мальту. За словами помічника держсекретаря Філіпа Кроулі, у Лівії перебувають "декілька тисяч американців, більшість з яких має подвійне громадянство".

Уряд Канади приступив до підготовки евакуації своїх громадян з Лівії і наразі веде переговори про дозвіл на посадку чартерних рейсів у Тріполі. Про це повідомив на зустрічі з журналістами у вівторок міністр закордонних справ Канади Лоуренс Кеннон. За його оцінками, перший рейс з лівійської столиці до однієї з країн Європи може відбутися в четвер.

Болгарія евакуювала з Лівії першу групу своїх громадян. Літак компанії "Болгарія Аер" з 110 болгарськими і 6 румунськими громадянами на борту приземлився в аеропорту Софії. За даними МЗС Болгарії, у різних містах Лівії перебувають до 1,5 тис болгар і евакуювати всіх у найкоротші терміни практично неможливо. Дипломати рекомендують громадянам не залишати своїх будинків, повідомити про своє місцезнаходження в посольство, і чекати, поки обстановка в країні не нормалізується.





За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 932 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ