Вт, 2024-04-23, 13:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 24 » Літак з українцями нарешті вилетів з Тріполі
10:05
Літак з українцями нарешті вилетів з Тріполі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Літак Міністерства оборони України Іл-76 вилетів з аеропорту столиці Лівії Тріполі до Києва. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

За інформацією відомства, на борту літака знаходяться 138 пасажирів, у тому числі 100 громадян України та 38 іноземців (громадян Словаччини – 2, Польщі – 11, Румунії – 1, Казахстану – 4, Азербайджану – 10, Угорщини – 1, Росії – 5, Чехії – 4).

- Екс-міністр Лівії: Каддафі особисто віддав наказ підірвати літак над Локербі
- 20 українців, яких літаками МЧС Росії евакуйовано з Лівії, розміщені у готелі при посольстві України у Москві
- ЗМІ: Літак з дочкою Каддафі не зміг сісти на Мальті, а його невістку не прийняв Ліван
- Лівійські льотчики, не захотівши бомбити демонстрантів, розбили свій винищувач
- Деякі українці, не дочекавшись свого літака, евакуюються разом із росіянами

Як йдеться у повідомленні, літак вилетів о 20:40 за київським часом. Прибуття літака до аеропорту "Бориспіль" (термінал F) очікується о 0:40 за київським часом.

Іноземні журналісти, які нелегально потрапили до Лівії, будуть заарештовані, якщо не здадуться владі. Про це заявив заступник міністра закордонних справ Лівії, повідомляє AFP.

Після відкриття єгипетсько-лівійського кордону, на територію джамахірії потрапив кореспондент СNN і ще декількох каналів. На територію Лівії не допускали представників зарубіжних телеканалів.

Раніше повідомлялось, що виліт літака з нашими співвітчизниками з Лівії до Києва було перенесено на невизначений термін через невідомі причини.

Частина українських громадян в Лівії, охочих евакуюватися з країни, скористалися можливостями літака МНС Росії. Ще деякі українські громадяни повернуться додому російським поромом через Стамбул. Також попередньо домовлено про вивезення українських громадян на грецьких і турецьких поромах з порту Бенгазі.

Літак Іл-76 Міністерства оборони України здійснив посадку в аеропорту міста Тріполі (Лівія) в середу в 11.45 за київським часом.

Зазначимо, що у Лівії перебувають три тисячі громадян України, які працюють переважно у сфері медицини.

Масові акції протесту з вимогою відставки Муамара Каддафі, який керує країною 42 роки, тривають у Лівії з 15 лютого. Під час зіткнень демонстрантів з поліцією та армією, за даними міжнародних організацій, загинуло близько 500 осіб.

В той час, як у України виникають складнощі з евакуацією своїх громадян, нші держави успішно вивозять своїх людей звідти. Так, уряд Великої Британії збирається направити до Лівії літак і корабель ВМФ для евакуації підданих країни.

Літак ВПС Нідерландів вранці у вівторок вилетів з Ейндховена до Тріполі, щоб повернути додому 100 нідерландських підданих. Нідерланди також планують відправити до Лівії фрегат, якщо Лівія закриє повітряний простір.

Німеччина надіслала до Лівії літак авіакомпанії "Люфтганза" і два військових літаки для евакуації 400 громадян країни. Більшість з них перебувають у Тріполі, близько 50 - у Бенгазі.

МЗС Італії повідомив, що авіакомпанія "Аліталіа" організовує додатковий рейс з Лівії. Наразі у Лівії перебувають 1500 громадян Італії.

Влада Туреччини відправила до Лівії два пороми місткістю 1250 людей кожен. Наразі у Лівії перебувають 25 тис турецьких громадян.

Греція збирається послати до Лівії два пороми на 10 тис людей, а також танкер. Крім того, на прохання уряду Китаю, грецькі судна евакуюють 15 тис китайських громадян. У понеділок Португалія і Австрія евакуювали з Лівії своїх громадян.

Держдепартамент США оголосив про те, що в середу почне евакуацію своїх громадян на зафрахтованому поромі з Тріполі на Мальту. Уряд Канади приступив до підготовки евакуації своїх громадян з Лівії і наразі веде переговори про дозвіл на посадку чартерних рейсів у Тріполі. Болгарія евакуювала з Лівії першу групу своїх громадян.

МНС Росії оголосило про завершення евакуації всіх співвітчизників з охопленої масовими заворушеннями Лівії. Нещодавно з Тріполі вилетів четвертий літак, яким до Москви повертається оперативна група МНС, що контролювала евакуацію росіян.

20 українців, яких літаками МЧС Росії евакуйовано з Лівії, розміщені у готелі при посольстві України у Москві

20 громадян України, яких евакуювали літаками МЧС Росії з Лівії, розміщені у готелі при посольстві України у Москві. Про це повідомив Надзвичайний і Повноважний посол України в Росії Володимир Єльченко.

"20 українців – 19 дорослих і одна дитина, які прилетіли російським бортом, розміщені в нашому готелі, зараз вони на вечері. Завтра будемо їх відправляти в Україну – залізницею і літаками", - сказав Єльченко, передає УНІАН.

За його словами, переважна більшість евакуйованих громадян лікарі з лівійських міст –Тріполі, Сірт і Бенгазі. Посол наголосив, що розміщення, харчування і переїзд українців на Батьківщину буде здійснено за рахунок державного бюджету.

Єльченко також зазначив, що стан здоров’я евакуйованих – нормальний, хоча психологічно вони всі дуже знервовані.

"Наші співвітчизники розповідали, що в аеропорту Тріполі дуже складна ситуація: тисячі людей, причому більшість – турки і єгиптяни. Їхня евакуація відбувається хаотично", - сказав він. За словами посла, український і російський консули в Лівії дуже посприяли евакуації.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 925 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ