Пт, 2024-04-19, 19:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 29 » Литвин розповів про користь від ПР і назвав відповідальних за пільги
09:36
Литвин розповів про користь від ПР і назвав відповідальних за пільги
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Переговори про злиття Народної партії і Партії регіонів тривають. Про це повідомив лідер Народної партії, спікер Верховної Ради Володимир Литвин в ефірі "5 каналу", коментуючи інформацію про завершення переговорів щодо злиття його партії з Партією регіонів.

"Сам факт того, що такі переговори і консультації тривають, він є очевидним, а все інше, що було написано, абсолютно не відповідає дійсності", - заявив він.

Як відомо, газета "Комерсант-Україна" у вівторок написала, що минулого тижня Литвин повідомив головам регіональних організацій своєї партії, що ці політичні сили об'єднаються, а сам він стане заступником глави Партії регіонів.

"По-перше, з огляду на те, що у нас не було засідання виконкому... Якщо не було засідання виконкому, я не міг повідомляти про факти, які відбулися, а тим паче про працевлаштування своєї персони", - уточнив Литвин.

Політик припустив, що "сам факт такої публікації може бути направлений на те, щоб внести сум’яття у партійний актив партії".

"Я б дивився на цю проблему набагато глибше, можливо, навіть підкажчиком можуть бути дії Росії, де зроблені кроки, ми це бачили на з'їзді, по розширенню бази партії "Єдина Росія", - заявив спікер.

"Давайте будемо виходити з реалій. Партія регіонів - це реалії в нашому політичному житті. Причому на тривалу перспективу. Від цих реалій буде залежати, як будуть розвиватися процеси в Україні. Відповідно, всі зацікавлені в тому, щоб Партія регіонів більшою мірою віддзеркалювала настрої всього українського суспільства", - вважає Литвин.

"Якщо буде відбуватися онароднення, олюднення Партії регіонів, це буде плюс, користь для країни", - додав він.

28 вересня прес-секретар голови Володимира Литвина Ольга Чорна заявила, що інформація про проведення зустрічі Литвина з партійним активом Народної партії, про яку пишуть українські ЗМІ, не відповідає дійсності.

Спікер не бачить можливості для перенесення виборів

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин не вбачає можливості перенесення парламентських виборів.

"Нинішній термін майбутніх парламентських виборів визначений у конституційний спосіб. При внесенні змін до Конституції зафіксована дата проведення і президентських, і парламентських чергових виборів", - уточнив він.

"Я не бачу абсолютно жодного потенціалу набрати 300 голосів і відмінити відповідне конституційне рішення. Тим більше, що для цього потрібен рік. А тим більше, що це суперечить будь-якому здоровому глузду", - зазначив спікер.

Литвин назвав відповідальних за скасування пільг

Законопроект, який скасовує соціальні пільги для окремих категорій населення, на найближчому пленарному тижні розглядатися не буде.

"Я повинен заспокоїти людей і енергію применшити тих, хто там займається організацією чергових акцій: на найближчий пленарний тиждень у планах Верховної Ради немає розгляду цього питання", - сказав спікер.

Литвин нагадав, що Кабмін пообіцяв проводити діалог із представниками громадських організацій афганців, чорнобильців і інших категорій.

"Я вважаю неправильною політикою, коли звучить теза, що, мовляв, у нас розмови не виходить, тепер м’яч на полі Верховної Ради України", - зауважив він.

Спікер уточнив, що "при такому підході Верховна Рада може прийняти першу частину закону – виконання судових рішень, а заключні положення, де йдеться про право Кабінету міністрів регулювати видатки соціальних законів, - не розглядати".

"Я вважаю, що тут спільна відповідальність лежить на уряді і на всій Верховній Раді України. Я підкреслюю, на всій Верховній Раді. І немає поділу на провладну більшість і опозицію", - заявив Литвин.

Як відомо, представники громадських організацій, які вимагають відновлення пільг, вийшли з переговорного процесу з урядом. Вони не змогли порозумітися з віце-прем’єром Сергієм Тігіпком.

Зараз вони ведуть переговори з парламентськими фракціями і не відкидають того, що знову вдадуться до протестних акцій.

Зауважимо, що 20 вересня під стінами парламенту зібралося близько 10 тисяч осіб, які виступили проти ухвалення Верховною Радою закону про скасування пільг. При цьому кілька сотень учасників мітингу знесли огорожу перед будівлею парламенту і спробували прорватися в Раду.

Проте співробітники міліції відвернули ці спроби. Після того як до пікетників вийшли представники різних фракцій парламенту, учасники мітингу припинили штурм будівлі. Депутати пообіцяли врахувати пропозиції незадоволених громадян. Працювати з представниками громадськості повинен був відповідальний за пільги міністр Сергій Тігіпко. Але переговори провалилися, й "афганці" можуть повторити штурм Ради.

Раніше афганці, чорнобильці та діти війни погрожували перекрити дорогу патріарху РПЦ Кирилу до Чернівців.

Раніше повідомлялось, що афганці спільно з чорнобильцями готують всенародний страйк. За попередньою інформацією, протест заплановано на 14 жовтня. Але в регіонах мітинги почалися раніше цієї дати. Зокрема, 28 вересня у Запоріжжі тисяча "зубожілих і готових до революційних акцій" пенсіонерів вимагала залишити пільги. А у Донецьку чорнобильці мітингували за повернення соціальних пільг.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 924 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ