Пт, 2024-03-29, 09:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Серпень » 28 » Ляпіс Трубецькой восени вперше випустить альбом білоруською мовою
11:59
Ляпіс Трубецькой восени вперше випустить альбом білоруською мовою
Інші останні Навіны Беларусі на сайті holosUA.com/
Восени Ляпис Трубецкой випустить перший в історії гурту альбом білоруською мовою. До альбому Грай увійде 12 композицій, складених і записаних за останні десять років, у тому числі два абсолютно нових треки, пише "Кореспондент"

У цих піснях лідер Ляписа Трубецкого Сергій Михалок, як правило, говорить про найважливіше для себе, людей і країни. Однак при цьому проект, за словами Михалка, розрахований не тільки на Білорусь і білоруську аудиторію.

"Ми їздимо по всьому світу і скрізь себе позиціонуємо, як гурт з міста-героя Мінська. Ми співаємо пісні різними мовами, але нам дуже приємно, що, приїжджаючи в різні країни, ми зустрічаємо людей, які разом з нами співають Рамонки, Грай, Не быць скотам! Та інші пісні білоруською. Мабуть, ці тексти і закладені в них ідеї близькі міжнародній аудиторії. Тому цей альбом призначений не тільки для білорусів у всьому світі, але і для всіх, кому цікава наша музика, білоруська мова та білоруська культура", - цитують у прес-службі слова артиста.

Презентація платівки відбудеться 30 листопада на Siemens Arena - на найбільшому майданчику Литви, що вміщує 12 500 глядачів. Це буде єдиний виступ "ляпісів" з даною програмою - повторювати її колектив не планує.

У себе на батьківщині "Ляпіси" не виступали вже три роки. Як пояснив представник прес-служби, "спочатку в Білорусі була неформальна заборона на виступи гурту, а потім з'явилися заборонні списки, в яких Ляпис Трубецкой стояв у перших рядах. Потім від цих списків влада відхрещувалася, але концерти гурту, а також згадки про нього в теле-і радіо-ефірі, перебувають під забороною".

Ось і цього разу мінський міськвиконком наклав вето навіть на зовнішню рекламу в білоруській столиці концерту Грай у Вільнюсі. Організатори концерту в установленому законом порядку забронювали близько 20 білбордів, проте на стадії затвердження рекламного макету в Комітеті з ідеології міськвиконкому кампанія була заборонена без пояснення причин - незважаючи на те, що на афішах гурт Ляпис Трубецкой навіть не згадувався.

Завдяки підтримці МЗС Литовської Республіки громадяни Білорусі, котрі купили квитки на концерт у Вільнюсі, зможуть отримати візу безкоштовно. Подача документів буде спрощена.

Гурт Ляпис Трубецкой створено в лютому 1990 року, він дав свій перший концерт на фестивалі Тры колеры в Мінську. Дискографія колективу нараховує 12 альбомів, не рахуючи реміксів і компіляцій.

Великий успіх гурту в країнах СНД приніс альбом Ты кинула 1998 року з такими успішними піснями, як Ау, Ты кинула і В платье белом.

У 2007 році гурт записав Капитал - ска-панк альбом з гострими текстами на суспільно-соціальну тематику. За ним пішли не менше жорсткі Manifest (2008) та Культпросвет (2009), потім гурт випустив платівку Веселые картинки (2011), в якій музиканти несподівано відійшли від соціальних тем, створивши свій найбільш ліричний альбом за останній час.

В останній наразі платівці 2012 Робкор гурт знову повернувся до "музичної гонзо-журналістики", як охарактеризував свій жанр Михалок.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Навіны Беларусі | Переглядів: 871 | Додав: adminA | Теги: ляпіс трубецькой, альбом білоруською мовою
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ