Сб, 2024-04-20, 00:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Травень » 30 » Люди в Італії живуть на вулиці в наметах і готуються до апокаліпсису
15:53
Люди в Італії живуть на вулиці в наметах і готуються до апокаліпсису
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

Після чергового землетрусу в Італії люди, серед яких і українські заробітчани, постійно перебувають на вулицях, живуть в наметах і готуються до ще страшніших поштовхів.

"Страх Божий, що тут коїлося! Добре, що ми з минулого разу були підготовлені. Схопила пакет з ліками, буквально згребла в оберемок бабусю, за якою доглядаю, - і бігом на вулицю. Додому ми більше не заходили, весь день в сквері сидимо, от і їли прямо на вулиці. Спати будемо теж на вулиці, в наметі. Бабусю я додому не пущу. Страшно! Досі відчуваються слабкі поштовхи", - заявила Лариса із селища Малярберго, пише "Сегодня".

Інша українка Галина, яка працює в містечку Феррара, заявила, що перебувала надворі, коли землетрус почався.

"Відразу побігла в будинок забрати дідуся, за яким доглядаю. Цей землетрус зруйнував будинки, які ще 2 тижні тому дали тріщини, а в річках померла вся риба. На щастя, наш будинок уцілів. У Феррарі люди відбулися подряпинами та переляком, а от в інших містах є померлі. Місцева влада вже заявила, що 11 людей загинуло, ще багатьох розкопують з-під руїн. Тому жертв може бути більше. Але я не чула, щоб серед постраждалих були українці", - наголосила Галина.

За її словами, багато людей продовжують жити в наметах на вулицях - бояться повертатися у будинки. Їм привозять їжу та воду, також забезпечують безкоштовною медичною допомогою.

"Науковці прогнозують, що найстрашніший землетрус ще попереду, і називають дату 4 червня. Хоча я не уявляю, як може бути гірше, адже те, що ми вже пережили, - справжній кошмар. Так що, буде апокаліпсис? А ось до дрібних поштовхів ми вже звикли - кожен день потроху трясе", - підсумувала Галина.

Нагадаємо, в ніч проти 20 травня за 36 кілометрів на північ від міста Болонья стався землетрус магнітудою 6,0. За кілька годин до цього був зафіксований перший підземний поштовх магнітудою 4,1. Епіцентр землетрусу, за даними сейсмологів, розташовувався на глибині 5,1 кілометра.

Потім афтершоковий землетрус магнітудою 5,1 стався на півночі Італії. Внаслідок стихійного лиха зруйновані десятки домів, будівель і церков, загинули семеро людей, більш ніж 50 постраждали, завдані збитки, ймовірно, оцінюються в десятки мільйонів євро.

Українки-заробітчанки проявили себе в Італії під час землетрусів справжніми героїнями. Українки, яких в Італії, за неофіційними даними, понад півмільйона, стали першими, хто прийшов на допомогу італійським стареньким та врятував їм життя.

Новий сильний землетрус стався 29 травня вранці на півночі Італії. За попередніми даними, щонайменше, 15 загиблих, більше сотні постраждали. Через стихію було скасовано запланований на вечір вівторка товариський футбольний матч між збірними Італії та Люксембургу.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 962 | Додав: admin | Теги: Землетрус, Італія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ