Пт, 2024-03-29, 04:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Листопад » 28 » Лотерея звела з розуму США: розігрують гігантський джекпот
18:41
Лотерея звела з розуму США: розігрують гігантський джекпот
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Звістка про рекордний джекпот популярної американської лотереї PowerBall, який досяг 500 млн доларів, викликала небувалий ажіотаж по всій країні. Продажі лотерейних білетів різко підскочили ввечері вівторка, бо розіграші проходять по середах і суботах. Переможця у лотереї не було протягом двох місяців, і через жвавий продаж квитків з минулої суботи джекпот зріс ще на 175 млн доларів - того дня переможця знову не виявили, пише NEWSru.com.

Тому щасливчику, який у середу (28 листопада) о 23.00 за місцевим часом стане переможцем, виплатять зразу 327 млн доларів. Або ж сума в півмільярда доларів буде виплачуватися переможцю рівними частинами протягом 29 років - такі правила.

За умовами лотереї, виграш дістанеться тому, хто вгадає номери п'яти білих кульок і однієї червоної. Шанси вгадати всі шість заповітних номерів становлять приблизно один на 175 мільйонів. Для порівняння, шанси, що людину вдарить блискавка, у багато разів вищі - один із 280 тисяч.

Однак примарність шансів тільки збільшує азарт: у магазинах по всій країні вишиковуються величезні черги за квитками, ціна яких - лише два долари. Як розповідають продавці, багато хто купує по 50-60 квитків, на відміну від звичайних двох-трьох. За словами Кріса Льюїса, менеджера міні-маркету у Вестмінстері (штат Колорадо), у вівторок він продав дві тисячі квитків. "Це якесь божевілля", - ділиться він своїми враженнями від робочого дня.

Деякі мрійники вже почали планувати, на що вони витратять нечувану суму. 54-річний робітник Еррол Сміт, який стояв у черзі за лотерейними квитками в одному з магазинів в штаті Аризона, зізнався, що в разі виграшу він купить собі нову вантажівку, і не одну - для кожного дня тижня.

Інші гравці більш свідомі: 36-річний Аарон Пірсон, який вперше вирішив зіграти в лотерею, планує інвестувати частину коштів у бізнес, а частину віддати на благодійність, можливо, створити фонд.

За словами представників PowerBall, до них надходять електронні листи з питаннями, чи можна купити лотерейні квитки за межами США. За правилами, цього зробити не можна. Продажі перевищили всі можливі межі. Частина людей, впевнені організатори лотереї, роблять це заради забави, проте через такий ажіотаж організаторам шоу стає важче розраховувати джекпот.

Квитки лотереї PowerBall продаються в 42 штатах, у федеральному окрузі Колумбія, на території якого розташована столиця країни Вашингтон, а також на Американських Віргінських островах. За останні 20 років майже 300 переможців забрали з собою більш як 11 млрд доларів.

Попередній головний приз Powerball у 365 млн доларів виграли в 2006 році робітники бойні ConAgra в штаті Небраска. Нинішній джекпот є другим за величиною в історії американського лотерейного бізнесу: у березні цього року рекордний джекпот у 656 млн доларів іншої популярної американської лотереї Mega Millions поділили між собою володарі трьох переможних квитків.

Напередодні розіграшу в магазинах по всій країні також шикувалися величезні черги за квитками, деякі віддавали солідні суми за цілу добірку квитків, кожен з яких коштував один долар.

У квітні цього року Вірджинії Файк з Беррівілла, штат Вірджинія, казково пощастило: ця жінка стала володаркою аж двох мільйонів доларів, виграних нею за двома квитками лотереї Powerball, в рамках якої вона вгадала п'ять із шести номерів.

13 червня повідомлялося, що 18-річний мешканець нью-йоркського району Бруклін (США) Роберт Сало за одну мить став багатієм на все життя, він переміг у популярній моментальній лотереї під назвою "Тисяча доларів на тиждень до кінця життя".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1140 | Додав: adminA | Теги: гігантський джекпот, США, лотерея
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ