Пт, 2024-04-26, 19:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Жовтень » 18 » Лотереї відтепер є державною монополією
12:08
Лотереї відтепер є державною монополією
Інші останні Анонси. Повідомлення. Прес-релізи на сайті holosUA.com/
Закон "Про державні лотереї в Україні", який встановлює державну монополію на цей вид господарської діяльності, опублікований в офіційній пресі. Про це з посиланням на Міністерство юстиції пише "ЛІГАБізнесІнформ".

Відповідно до закону, який раніше підписав президент Віктор Янукович, віднині лотереї є державною монополією і можуть проводитися тільки операторами з державними ліцензіями. Зокрема, закон запроваджує термінологічний апарат ринку, описує вимоги до операторів лотереї, захищає інтереси гравців і сприяє контролю над проведенням лотерей.

Відтепер оператором може бути структура, що володіє статутним і власним капіталом у розмірі не менш як 120 млн грн, з мережею розповсюдження не менш ніж 5 тис терміналів по всій території України і зі щонайменше 10-річним досвідом проведення лотерей на українському ринку.

Також визначається механізм отримання ліцензій операторами. Закон визначає порядок отримання операторами ліцензій та їх анулювання, а також заходи відповідальності за порушення норм законодавства.

Документом встановлюється, що лотерейні оператори зобов'язані страхувати ризики невиплати виграшів у страхових компаніях, що дозволяє проводити лотереї з гарантованим для споживачів результатом. Покарання для операторів, що порушують правила, - фінансові санкції в розмірі 16 тис мінімальних заробітних плат і конфіскація грального обладнання, при цьому всі кошти, отримані від незаконної гри, перераховуються до державного бюджету.

При цьому в новому варіанті закону не залишилося інституту громадської ради, який повинен був відстежувати ситуацію на ринку і рекомендувати Міністерству фінансів санкції стосовно порушників, а також пропонувати варіанти спрямування коштів, виручених державою за надання ліцензій операторам.

Також зникла соціальна спрямованість діяльності. Якщо раніше планувалося, що виручені кошти будуть спрямовуватися на підтримку олімпійського руху в країні, на лікування онкохворих та інші проекти, то з остаточної редакції документа ці статті вилучено.

Зазначимо, що президент України Віктор Янукович 15 серпня 2012 року застосував право вето до закону №8652 "Про державні лотереї в Україні".

Як пояснив тоді глава держави, відповідним законом встановлюється надмірне державне регулювання господарської діяльності оператора державних лотерей, яке обмежує конкуренцію в цій сфері, а отже, створює ризик порушення норми, про те що держава забезпечує захист конкуренції у підприємницькій діяльності.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Анонси. Повідомлення. Прес-релізи | Переглядів: 1096 | Додав: adminA | Теги: державною монополією, лотереї
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ