Чт, 2024-03-28, 23:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Жовтень » 9 » Lotus привіз на Паризький австосалон одразу п'ять новинок
09:00
Lotus привіз на Паризький австосалон одразу п'ять новинок
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

  Скромна, невелика англійська фірма Lotus, що належить, до того ж, малазійському концерну Proton, привезла на Паризький автосалон одразу п'ять новинок. Втім, якщо називати речі своїми іменами, то новинок, в буквальному розумінні цього слова, не було зовсім. Якщо не вважати такими "заряджені" модифікації спорткару Lotus Evora. Зате англійці показали одразу п'ять концепт-карів, пишуть Автоновости.

І не просто концепт-карів, а фактично передсерійних прототипів. Названо точні дати початку серійного виробництва кожної з машин і навіть ціни. Тобто, простіше кажучи, Lotus в Парижі продемонстрував свій план розвитку на найближчі чотири роки.

Забігаючи наперед, одразу варто сказати, що компактний міський автомобіль, що базується на агрегатній базі концептуального Proton EMAS, в серію під ім'ям Lotus не піде. Малазійці, схоже, самі не проти вийти з цією машинкою на ринок, але про всяк випадок представили її під пізнавальними знаками Lotus і вирішили подивитися реакцію публіки. Але публіку явно цікавили зовсім інші моделі Lotus.

Зовсім недавно був розсекречений новий і, як вважалося, флагманський суперкар Lotus Elite GT. Як з'ясувалося, це був лише один зі способів морально підготувати відвідувачів Паризького автосалону до того, з чим їм довелося зіткнутися "живцем". Lotus Elite GT, звичайно, приїхав до Парижа, але лише як "другий номер".

А першим, як і очікувалося ще кілька років тому, став відроджений культовий Lotus Esprit. Машина отримала ту ж саму п'ятилітрову "вісімку" Toyota потужністю 620 к.с. (720 Нм), що й Lotus Elite GT. Але, незважаючи на однакове японське "серце", флагманський суперкар обіцяє мати більш просунуті динамічні характеристики. До першої "сотні" двомісний Lotus Esprit, маса якого становитиме 1450 кг, розженеться за 3,4 секунди, а максимальна швидкість становитиме 330 км/год. Для порівняння, Lotus Elite GT виконує ту ж саму вправу за 3,5 сек і розганяється до 315 км/год.

Toyota погодилася постачати британцям не тільки свої мотори, а й поділитися гібридними технологіями. Тому всі майбутні моделі Lotus матимуть гібридну силову установку, яку можна замовити як опцію. Виробництво Lotus Esprit почнеться наприкінці 2012 року, а в продаж перший суперкар надійде навесні 2013 року за ціною близько 110 000 фунтів стерлінгів (175 000 дол).

Сходинкою нижче Lotus Elite GT розташується менш енергоозброєний, але не менш цікавий спорткар Lotus Elan. Якщо хтось пам'ятає, у тяжкі для Lotus дев'яності роки минулого століття саме цю модель намагалася випускати фірма KIA. Ліцензійний корейський Lotus на ринку провалився, а ось новий Elan навряд чи чекає така сумна доля. Як і старші брати, машина отримає японський двигун - чотирилітрову "шістку" Toyota потужністю 450 к.с.

За додаткову плату можна буде замовити другий ряд сидінь і, само собою, гібридну силову установку. Lotus Elan важить 1295 кг, розганяється до першої "сотні" за 3,5 с і розвиває максимальну швидкість 310 км/год. Виробництво цього спорткара почнеться влітку 2013-го, а в продаж він надійде восени того ж року за ціною 119 000 дол.

Найдоступнішою моделлю стане Lotus Elise наступного покоління, який замінить однойменний спорткар, що випускається нині, в 2015 році. Машина оснащуватиметься дволітровим мотором Toyota потужністю 320 к.с., з яким агрегатуватиметься шестиступінчаста МКПП. Lotus Elise розмінює першу "сотню" за 4,3 з і розганяється до 270 км/год. Ціна машини починатиметься від 35 000 фунтів стерлінгів.

Але справжньою перлиною на стенді Lotus став спортседан, точніше, новомодне чотиридверне купе Lotus Eterne. Вельми серйозна заявка Lotus на присутність в чужому для себе сегменті спортседанів, що монополізований в даний час представниками великої німецької преміум-трійки. Та ще і з Porsche Panamera, що приєднався до них. Чотиримісний Lotus Eterne важить 1800 кг, оснащується восьмициліндровим п'ятилітровим двигуном Toyota потужністю 620 к.с. (720 Нм).

Як і для спорткарів, опціонально можна буде замовити гібридну силову установку. У задньопривідному варіанті (повний привід - опція) Lotus Eterne першу "сотню" долає за 4,0 сек, а максимальна швидкість становить 315 км/г. У продажу перший спортседан від Lotus з'явиться навесні 2015 року і коштуватиме 120 000 фунтів стерлінгів (близько 190 000 дол).

Як повідомлялося, Паризький міжнародний автосалон 30 вересня відчинив двері для відвідувачів. У виставковому комплексі біля Версальських воріт французької столиці представлено більш як 300 виробників з 20 країн. Кількість лише нових моделей перевищує 50. Організатори передбачають, що захід збере цього року не менше ніж 1,5 млн відвідувачів.

У зв'язку з посиленням норм викиду вуглекислого газу особлива увага зосереджена цього року на екології і, як наслідок, на електромобілях. Концерн Peugeot-Citroen виставляє в цьому класі компактні моделі Peugeot Ion і Citroen C-Zero.

Renault демонструє аж три нові моделі електромобілів і одну спортивну гібридну модель.

Японська Honda презентує модель Jazz з гібридним двигуном, що працює як на бензині, так і на електриці, південнокорейська Kia - концепт електромобіля Рор.

Головна новинка салону - це окремий павільйон, присвячений винятково "новим енергоносіям", де представлено відповідне устаткування, зокрема зарядні пристрої і батареї для електромобілів.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 1069 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ