Ср, 2024-04-24, 19:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Квітень » 10 » Луценко створить політсилу з соратників по Майдану
11:07
Луценко створить політсилу з соратників по Майдану
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Екс-голова МВС Юрій Луценко анонсував створення громадського руху, який ставить перед собою мету "оновлення та розбудову країни". Ініціативну групу вже сформовано, але її учасники розходяться в прогнозах щодо термінів початку своєї роботи. Перед президентськими виборами новий рух повинен буде підтримати опозиційного кандидата на цей пост, визнають його ініціатори, пише Коммерсантъ-Украина.

Про плани створення нової організації, опозиційної до чинної влади, Юрій Луценко повідомив у понеділок, 8 квітня, увечері в інтерв'ю телеканалу ТВі. Він підкреслив, що така структура не буде зареєстрована як партія: "Україні необхідний загальнодержавний надпартійний рух, який буде підштовхувати опозицію до правильних рішень".

"Юрій Луценко називає його" народний рух за третю республіку"", - розповів один із соратників екс-міністра Роман Безсмертний.

Кістяк майбутньої структури вже визначений.

"Є чотири людини - Тарас Стецьків, Володимир Філенко, Юрій Луценко та Роман Безсмертний. Ось навколо них і потрібно об'єднуватися", - заявив пан Стецьків, названий Юрієм Луценком серед ініціаторів руху.

Всі четверо відомі як "польові командири Майдану" - в ході Помаранчевої революції 2004 року вони брали участь в організаційному забезпеченні акції протесту на Хрещатику і майдані Незалежності.

Юрій Луценко заявив, що нове об'єднання повинне буде написати "план оновлення і розбудови країни". Роман Безсмертний уточнив, що акція, ініційована паном Луценком, має стати всеукраїнською, з максимальним охопленням виборців. Учасники даної ініціативи визнають, що вона прив'язана до майбутніх президентських виборів, а одним з її підсумків стане підтримка одного з кандидатів у президенти.

"У центрі та регіонах будуть створені ініціативні групи, які повинні будуть зібрати пропозиції - а якою ми хочемо бачити Україну? Потім буде створюватися команда, і тільки потім визначений лідер руху. Зазначу, що до того часу лідери опозиції вже визначаться зі своїм кандидатом", - розповів пан Безсмертний.

Юрій Луценко зазначив, що це дозволить мобілізувати учасників майбутньої акції протесту на підтримку опозиційного кандидата, яка можлива за підсумками президентських виборів: "Треба, щоб люди чітко знали про план дій майбутнього кандидата, під який вони виходять на вулиці".

Юрій Луценко публічно закликав прихильників опозиції приєднатися до ініціативи.

Інші представники "четвірки", втім, вважають, що поки зарано залучати сторонніх осіб, і відмовляються навіть припустити, коли саме акція стане публічною. "Я не прихильник того, щоб діяти, як голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, - оголошувати дату повстання і потім його коментувати. Ми хочемо спочатку зробити перші кроки", - заявив Тарас Стецьків.

Він також запевнив, що розробка стратегії буде вестися "у вузькому колі": "Безумовно. І ці кроки можуть бути здійснені як через місяць, так і через рік, ми ще не знаємо".

Перша зустріч "четвірки" довкола обговорення формату акції відбулася вчора вдень. Песимістичні прогнози пана Стецьківа про перенесення акції на 2014 рік не виправдаються, вважає Роман Безсмертний. За його словами, затримка пов'язана з необхідністю лікування Юрія Луценка - у нього ще буде хірургічна операція.

"Думаю, вже наступного тижня ми повідомимо деталі, а Юрій Віталійович зареєструє акаунт у Facebook і Twitter, щоб створити механізм комунікації з охочими приєднатися", - розповів він.

Про плани екс-глави МВС розширити присутність в Інтернеті обізнана і його прес-секретар Лариса Сарган.

"Ймовірно, найближчим часом, поки Юрій Луценко буде у лікарні, він продовжить спілкування через свій блог на "Українській правді", а пізніше, дуже скоро, з'явиться і на Facebook", - повідомила вона.

Раніше Луценко заявив, що не збирається створювати нову партію, а має намір створити план дій для порятунку України від чинної влади. За його словами, сьогодні Україна потребує не нових партій, а нового руху, який буде підштовхувати опозицію до перемоги.

Луценко так само зазначив, що після звільнення з в'язниці не збирається ставати четвертим лідером опозиції, оскільки вже наявних трьох достатньо. Він також запевнив, що, як і раніше, залишається критиком політики нинішнього президента України.

Нагадаємо, 5 квітня парламентський омбудсмен України Валерія Лутковська звернулася до президента Віктора Януковича з проханням про помилування засудженого екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Омбудсмен послалася на стан здоров'я Луценка та на те, що екс-міністр відбув більшу частину покарання. 7 квітня Янукович підписав указ про помилування, і в цей же день Луценко покинув колонію.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 962 | Додав: adminA | Теги: Луценко, політсила соратників по Майдану
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ