Вт, 2024-04-23, 09:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 9 » Луценко заявив відвід судді Вовку: той хоче помститись екс-голові МВС з особистих мотивів. ВІДЕО
13:32
Луценко заявив відвід судді Вовку: той хоче помститись екс-голові МВС з особистих мотивів. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Захист екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка і його водія Леоніда Приступлюка заявив клопотання про відвід суду та про необхідність перенесення засідання, бо не всі адвокати ознайомилися з матеріалами справи.

Адвокат водія Приступлюка Сергій Поліщук заявив клопотання про відвід суду, оскільки захист вважає суддю Сергія Вовка заангажованим, передає "Інтерфакс-Україна".

- Екс-голова МВС заявив повторний відвід судді: Вовк йому мститься
- Луценко розповів, які у судді Вовка особисті рахунки з ним, і знову хоче суду присяжних
- Екс-міністр поправився на 4 кг і займається фізкультурою
- Тимошенко приїхала до суду підтримати Луценка
- FEMEN показали під судом страту "невинного кролика Луценка" і чекають, коли влада й опозиція перегризуть одна одній горло

Адвокат Луценка Олексій Баганець попросив суд зробити перерву в засіданні у зв'язку з необхідністю вивчення матеріалів справи.

Захисники Луценка і Приступлюка також повідомили, що у них є інформація про те, що нібито головуючого суддю Вовка раніше притягували до кримінальної відповідальності.

Проте Печерський райсуд відхилив клопотання про відвід судді Сергія Вовка, який розглядає справу екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Суд визнав, що дане клопотання не є достатньо вмотивованим.

Раніше Печерський районний суд також не задовольнив клопотання екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка про відвід судді Сергія Вовка. Тоді розгляд справи Луценка було перенесено.

Як повідомлялося, 13 грудня 2010 року Луценко та його водієві Приступлюку було висунуто остаточне обвинувачення у розкраданні державного майна в особливо великому розмірі, а також перевищенні службових повноважень та використанні підроблених документів.

Зауважимо, раніше депутат Геннадій Москаль з посиланням на матеріали, які надійшли до комітету Верховної Ради з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, стверджував, що суддя Сергій Вовк, який розглядає справу Луценка, два роки назад притягувався прокуратурою до кримінальної відповідальності.

Екс-голова МВС заявив повторний відвід судді: Вовк йому мститься

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив повторний відвід судді Печерського районного суду Києва Сергію Вовку, який розглядає його справу.

"Я вважаю, Ваша честь, що ви не маєте ні юридичного, ні морального права судити Юрія Луценка у цій справі", - заявив Луценко на засіданні суду.

Свій відвід екс-міністр мотивував тим, що, за даними ЗМІ, в профільний комітет Верховної Ради надійшли матеріали про порушення прокуратурою Києва справи проти судді Вовка.

За словами Луценка, справу порушено за підробку та викрадення цивільної справи про шахрайство, пов'язаної із земельною ділянкою площею 70 га. "У зв'язку з тим, що матеріали у цій справі були зібрані МВС у той час, коли я очолював міністерство, вважаю, що це є абсолютно чіткою підставою для відводу судді", - підкреслив Луценко.

"Однозначно, він має мотиви, які підпадають під дію статті 54 - це особиста зацікавленість у результатах справи", - додав він. "У зв'язку з цим я заявляю вам новий відвід", - сказав Луценко.

Луценко розповів, які у судді Вовка особисті рахунки з ним, і знову хоче суду присяжних

Екс-міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко має намір знову наполягати, щоб його справу розглядав суд присяжних, бо не вважає себе підсудним судді Сергію Вовку.

У перерві судового засідання 9 червня Луценко сказав журналістам, що Вовк особисто зацікавлений в його звинуваченні. Зокрема, як стверджує Луценко, у Вовка є особисті причини - "помста за порушення кримінальної справи за підробку та використання підробленого рішення суду, викрадення цивільної справи, шахрайське заволодіння земельною ділянкою в 70 га за матеріалами МВС".

Луценко стверджує, що цій справі "ходу не дали". "Тому суддя Вовк на гачку Генпрокуратури", - заявив екс-міністр.

"У таких умовах розгляд справи суддею Вовком має характер фарсу і політичної розправи", - додав він.

Луценко також нагадав, що Вовк раніше відмовив йому у конституційному праві на суд присяжних, проігнорував вимоги КПК, згідно з якими необхідно було змінити запобіжний захід.

Екс-міністр підкреслив, що таким чином сам суддя Вовк "вчинив злочин", і Луценко має намір повідомити про це суду, який у свою чергу повинен направити заяву до Генпрокуратури для порушення кримінальної справи у зв'язку з вищевикладеними фактами.

Міністр юстиції України Олександр Лавринович нещодавно заявив, що вважає проблематичними перспективи запровадження в країні інституту суду присяжних. "Для нашого суспільства це передчасно. Адже це суд не так права, як емоцій", - сказав глава Мін'юсту.

Зазначимо, фракція БЮТ вимагала ухвалення цього законопроекту. Раніше Юлія Тимошенко та Юрій Луценко заявляли про намір клопотати щодо розгляду їхніх справ судом присяжних.

Екс-міністр поправився на 4 кг і займається фізкультурою

Екс-голова МВС України Луценко заявляє, що добре почувається і після припинення голодування вже поправився на 4 кг. "Я почуваю себе нормально. За два тижні після голодування я набрав 4 кг", - сказав він журналістам у залі Печерського райсуду.

Луценко нагадав, що скаржився на здоров'я тільки один раз, коли в залі засідань від тривалого перебування в клітці у нього боліла спина. "Зараз все гаразд, я активно займаюся фізкультурою", - запевнив Луценко.

Нагадаємо, після того, як Апеляційний суд Києва 21 квітня залишив його під вартою, продовживши арешт до 27 травня, Луценко заявив про те, що починає на знак протесту безстрокове голодування. Припинив голодування міністр 24 травня, після того, як суд знову залишив його за ґратами. За час голодування Луценко схуд більш ніж на 20 кг.

Тимошенко приїхала до суду підтримати Луценка

Екс-прем'єр-міністр України, лідер партії Батьківщина Юлія Тимошенко приїхала до Печерського районного суду Києва, де проходить засідання суду у справі проти екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка.

Тимошенко прийшла, щоб підтримати Юрія Луценка. Вона має намір зайти до зали суду під час перерви.

FEMEN показали під судом страту "невинного кролика Луценка" і чекають, коли влада й опозиція перегризуть одна одній горло

Три напівголі активістки руху FEMEN біля будівлі Печерського райсуду Києва, де проходить засідання за обвинуваченням екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка в посадових злочинах, показали імпровізацію страти невинного кролика.

Активістки прийшли 9 червня до входу до Печерського райсуду. Одна з дівчат зображала ката, друга - невинну жертву, на голові у дівчини був чорний мішок із заячими вушками, третя "допомагала" катові втримувати об'єкт страти. При цьому активістки FEMEN кричали: "Забій кролятини!"

Відповідаючи на запитання, що символізує їхня сценка і чи є образ "невинного кролика" втіленням Луценка, дівчата розповіли, що це була імпровізація "вбивства невинного кролика Луценка".

"Але насправді Луценко безневинною жертвою не є, він теж частина влади. Все це шоу, і ми чекаємо, коли влада й опозиція перегризуть одна одній горло", - сказала одна з активісток FEMEN.

Після сценки кілька співробітників міліції намагалися затримати активісток, але дівчата швидко вдяглися й втекли. Але міліція затримала двох активісток руху FEMEN і доправила в Шевченківське теруправління.

Стосовно них складається протокол за ст.173 Адміністративного кодексу України (дрібне хуліганство), розповіли в ЦГЗ ГУ МВС України в Києві. У главку підкреслили, що протягом дня матеріали про правопорушення буде передано до Шевченківського суду для винесення рішення.

Санкція за цією статтею передбачає стягнення штрафу, максимальне покарання - 15 діб адміністративного арешту.

Тимчасом третю дівчину, яка брала участь у постановці, міліція не затримала, бо за неї заступилися народні депутати, присутні біля будівлі суду. Тому співробітники міліції дали дівчині спокій.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1392 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ