Чт, 2024-04-25, 08:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 15 » Луцькі студенти влаштували сатиричний карнавал проти Табачника та вимагали його відставки
12:51
Луцькі студенти влаштували сатиричний карнавал проти Табачника та вимагали його відставки
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
.

У Луцьку відбувся сатиричний карнавал студентів, які вимагали відставки Дмитра Табачника з посади міністра освіти і науки, молоді та спорту. Як повідомили УНІАН організатори акції, у сатиричному карнавалі, що відбувся 14 квітня, взяли участь близько 200 молодих людей.

Захід розпочався у центрі міста. Колона студентів пройшла головною вулицею міста під свистіння, звуки ударних інструментів з гаслами "Табачника геть!" , "Революція!", "Слава Україні! Героям Слава!".

Деякі з учасників акції були переодягнені у Табачника і йшли з плакатами, на яких було написано: "Вчитися, як в пеклі горіти, бо міністр – чортяка!", "Освіта як цирк, бо я в ній найбільший клоун!", "Табачник – вампір, смокче у студентів кров!" тощо.

Карнавал закінчився виступом одного зі студентів, який був переодягнений у Табачника. Інші учасники акції висловили обурення його словами й закидали конспектами та вирішили відправити до Москви.

Після театралізованого дійства перед його учасниками виступили представники луцьких вишів. Учасники зібрання узгодили звернення луцьких студентів до депутатів Луцької міської та Волинської обласної рад, у якому вони висловили незадоволення політикою, яку Табачник проводить у сфері освіти й вимагають його відставки. Студенти просять ради прийняти рішення на основі їхніх вимог. У разі невиконання цих вимог, вони погрожують вивести на вулицю більше людей і оголосити страйк.

Нагадаємо, що незадоволення політикою міністра освіти і науки Табачника українські студенти по всій Україні висловлювали неодноразово, організовуючи різноманітні акції протесту з початку призначення його на цю посаду. Останнім часом основне незадоволення у суспільстві викликає новий закон "Про освіту".

Так, 13 квітня близько двох тисяч студентів львівських вишів протестували біля будівлі Львівської обласної державної адміністрації проти зростання цін за проживання в гуртожитках та ухвалення нового закону "Про освіту".

Учасники акції протесту зібралися на площі біля Львівського національного університету імені Івана Франка і пройшли маршем центром міста до будівлі обласної адміністрації. Вони скандували: "Табачника - на мило!", "Студенти - сила!", "Студенти всього світу - за вільну освіту!" та тримали плакати "Скажімо "ні" деградації освіти!", "Вимагаємо гідного працевлаштування!", "Ми за гідну освіту!", "Ні - зростанню цін за проживання в гуртожитках!".

Також нещодавно у Сумах у рамках безстрокової акції протесту "Поверни собі Україну!" студенти місцевих навчальних закладів "змили" фотографію Табачника у різнобарвний унітаз, визначивши таким чином місце для міністра.

А 11 березня, у Львові на честь роковин перебування Табачника на посаді міністра освіти і науки України відбулось урочисте "відкриття" та встановлення меморіальної дошки "за особливі заслуги та здобутки в галузі Атєчєствєної освіти".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 998 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ