Чт, 2024-04-25, 04:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2010 » Травень » 27 » Лукашенко готовий здати транзитну трубу в обмін на газ за "російським" цінами
21:35
Лукашенко готовий здати транзитну трубу в обмін на газ за "російським" цінами
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/


Президент Бєларусі Олександр Лукашенко заявляє, що готовий віддати контрольний пакет акцій "Белтрансгазу" за постачання газу в республіку за внутрішньоросійськими цінами, передає NEWSru.com.

"Якщо вони скажуть, що будуть постачати газ до Бєларусі за внутрішньоросійськими цінами, на рівних умовах, ми не проти, беріть контрольний пакет акцій "Белтрансгазу ", - сказав він, виступаючи в четвер у Могилівському держуніверситеті.

При цьому він зазначив, що це стосується і нафтопереробних заводів. "Дешева нафта, хороші умови. Ми не проти, але за хороші гроші", - зазначив президент.

Зазначимо, що "Белтрансгаз" здійснює імпорт російського газу в Бєларусь і його транзит через територію республіки до Європи по власних мережах. "Белтрансгаз" також є оператором білоруської ділянки магістрального трубопроводу "Ямал-Європа". Загальний обсяг транзиту російського газу через територію Бєларусі наближається до 50 млрд кубометрів на рік.

Президент Бєларусі заявив, що "ми будемо продавати акції". "Але вони (Росія) Хочуть, щоб ми віддали ці заводи майже безкоштовно. Нічого безкоштовно не продамо", - заявив глава білоруської держави.

Він нагадав, що свого часу з російським керівництвом були підписані домовленості, що стосуються в тому числі рівних умов для суб'єктів господарювання. "Вони вийшли з цих угод", - сказав Лукашенко. До цього часу, сказав глава держави, "наші нафтопереробні заводи купували нафту як російські компанії, переробляли цю нафту, продавали продукцію на зовнішніх і внутрішньому ринках". "Це нормально? Звичайно нормально", - сказав Лукашенко. У Росії, продовжив він, "у нафті побачили, що ми багато від цього одержуємо.

"Так ми модернізували наші заводи, а вони (у Росії) виявилися неконкурентоспроможними не тільки в Росії, Бєларусі, але й на Заході", - зазначив білоруський лідер.

Саме це, за його словами, стало причиною того, що "вони (російська сторона) ввели мито на нафту, яка збільшила її ціну у два рази. Вони прорахували, що нафта в 600 доларів для нас непід'ємна й захотіли нас, таким чином, приперти до стінки", - сказав президент.

"Якщо і далі росіяни так будуть нахиляти, то ми підемо від цієї залежності. Нас все одно на коліна поставити не можна", - заявив Лукашенко.

Зазначимо, ціна російського газу для Бєларусі в I кварталі 2010 року становила близько 168 доларів за тисячу кубометрів.

21 квітня президенти України і Росії Янукович і Медведєв підписали міждержавну угоду про продовження на 25 років терміну перебування Чорноморського Флоту Росії на території України в обмін на зниження ціни на газ.

Платежі за газ НАК "Нафтогаз України" буде здійснювати зі знижкою на величину зниження експортного мита при поставках газу в Україну, яка встановлюється урядом РФ.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1113 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ