Сб, 2024-04-27, 06:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 23 » Лукашенко:Росія та Європа вже поставили Україну на коліна
15:13
Лукашенко:Росія та Європа вже поставили Україну на коліна
Інші останні Навіны Беларусі на сайті holosUA.com/

Президент Бєларусі Олександр Лукашенко вважає марними спроби зовнішніх сил натиснути на Бєларусь, і впевнений в тому, що на країну ніхто не нападе, передає "Інтерфакс-Україна".

"Упевнений, що на нас не нападуть, тому що нас бояться", - заявив Лукашенко 22 червня у Брестській фортеці, спілкуючись з учасниками заходів, присвячених 70-річчю початку Великої Вітчизняної війни.

Як сказав бєларуський президент, "нас сьогодні намагаються "нахилити" з боку Заходу, і в Росії такі є".

На питання про те, чи можливо сьогодні "нахилити" Бєларусь економічними методами, Лукашенко заявив, що "сьогодні іншими методами ведуться війни проти наших держав (Бєларусі, Росії, України)".

"Україну поставили на коліна, намагаються поставити Бєларусь", - зазначив бєларуський президент, заявивши про неправильні оцінки західних політиків про ситуацію з правами людини в республіці. "Ніякої диктатури у нас немає, і тому немає причин нас нахиляти", - сказав Лукашенко.

Президент Бєларусі впевнений, що у тяжку хвилину республіку підтримає її союзник - Росія. "Упевнений, що в разі чогось більш як 90 відсотків росіян будуть стояти разом з нами", - сказав Лукашенко.

Він також звернув увагу, що "наша велика перемога - наше велике надбання - Росії, Бєларусі, всіх радянських людей". "Це велике надбання у нас потихеньку намагаються відняти, говорячи навіть, що ми війну розв'язали. Ми віддати це надбання не повинні", - підкреслив президент.

Звертаючись до своїх співрозмовників, Лукашенко заявив: "Ви не хвилюйтеся, все буде добре. Немає тих висот, яких би не брали більшовики", - зазначив він.

У розмові з ветераном, який прибув з Киргизстану, Лукашенко сказав: "Передайте киргизам, що тут (у Бєларусі) не тільки Бакієв, а й надійні друзі Киргизії".

Нагадаємо, 20 червня країни - учасниці Європейського союзу (ЄС) домовилися про розширення економічних санкцій проти Бєларусі. Також було розширено список бєларуських чиновників, проти яких введено санкції - на даний момент він налічує вже понад 200 осіб. Особам, зазначеним у списку, заборонено в'їзд до Євросоюзу, а їхні банківські рахунки, якщо такі є в Європі, заморожено.

Крім того, наслідком розпочатої в березні валютної кризи у Бєларусі, що зберегла свою економіку закритою для глобального впливу при опорі на постачання з сусідньої Росії енергоносіїв за зниженими цінами, стали девальвація бєларуського рубля, інфляція у 25 відсотків за п'ять місяців, дефіцит товарів і наявної валюти.

Вже після цього, 17 червня, Лукашенко пообіцяв закрити кордони для імпорту в разі погіршення економічного становища, що не сподобалося Росії. Мінекономрозвитку Росії може виступити за перегляд кредитного співробітництва з Бєларуссю, якщо влада цієї країни введе обмеження на ввезення товарів.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Навіны Беларусі | Переглядів: 963 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ