Пт, 2024-04-26, 10:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Вересень » 13 » Лукашенко удостоєний Шнобелівської премії миру
10:42
Лукашенко удостоєний Шнобелівської премії миру
Інші останні Навіны Беларусі на сайті holosUA.com/
У США 23-й раз вручили так звані Шнобелівські премії, якими щороку нагороджують авторів найбільш екстравагантних ідей і абсурдних наукових досліджень. Церемонія нагородження за традицією пройшла в Гарвардському університеті, що в місті Бостоні (штат Массачусетс).

Цього року нагородами відзначено відкриття орієнтації жуків-гнойовиків за зірками, винахід методів автоматичного впіймання захоплювачів літаків, дослідження можливості ходіння по воді на Місяці, а також політичні дії президента Бєларусі Олександра Лукашенка, повідомляє РІА "Новости".

Церемонія нагородження відкрилася запуском паперових літачків у людину-мішень на сцені і вітальною промовою, що складається всього з двох слів - Welcome, Welcome. Протягом усього шоу на сцені і в залі бігала людина в капелюсі з написом АНБ (Агентство національної безпеки) і мікрофоном - так організатори вирішили відзначити нещодавній скандал з цією організацією і справою Едварда Сноудена.

Цього року премію вручили в 10 номінаціях. В галузі медицини нагороду отримала група японських і китайських науковців під керівництвом Масатеру Учіями, які вивчали вплив опери на мишей, які перенесли трансплантацію серця.

Автори дослідження, опублікованого в Journal Cardiothoracic Surgery, вийшли на сцену в костюмах мишей. Тримаючи в руках великі плюшеві серця, вони виконали кілька тактів з "Травіати".

У номінації "психологія" Шнобелівської премії були удостоєні науковці з Франції, Голландії та Польщі під керівництвом Лорена Бежі. Дослідники дійшли висновку, що ті, хто вважає себе п'яним, також вважають, що вони ще й привабливі.

Ерік Воррент зі Швеції і його колеги з Німеччини, Австралії і ПАР, котрі довели, що жуки-гнойовики, заблукавши, знаходять дорогу додому, орієнтуючись по Чумацькому шляху, були відзначені премією в галузі біології та астрономії. У цьому дослідженні говорилося, що тоді як раніше Місяць вважався головним орієнтиром для африканських гнойових жуків, тепер вчені дійшли висновку, що комахи непогано знаходять дорогу і в безмісячні ночі. Команда довела, що гнойовики орієнтуються не по окремих зірках, а по Чумацькому шляху.

У сфері безпеки та інженерії американець Гастал Піццо, який помер 2006 року, був удостоєний Шнобелівської премії за свій винахід, захищений патентом, - систему піймання захоплюваків літаків.

Ця система викидає терориста через спеціальні двері-пастку, за якою він упаковується і викидається з парашутом через люк. За цей час викликана автоматичним радіосигналом поліція повинна прибути до місця спуску на землю злочинця.

Премія з фізики дісталася групі науковців з участю росіянина Юрія Іваненка за публікацію в журналі PLoS ONE, в якій було доведено, що деякі люди змогли би бігти й утримуватися на поверхні води в ставку, якби все відбувалося на Місяці.

У галузі хімії нагорода була присуджена групі вчених з Японії під керівництвом Хідехіко Кумгана, які довели, що біохімічні процеси, що змушують людей плакати під час різання цибулі, ще складніші, ніж вважалося раніше.

Брайян Крендолл і Пітер Став отримали премію в археології за експеримент з ковтанням землерийки і подальшим дослідженням долі її останків. Вчені намагалися визначити, які кістки скелету тварини можуть пережити переварювання в травному тракті людини, а які ні.

Шнобелівська премія миру присуджена президенту Бєларусі Олександру Лукашенку за "заборону публічних оплесків, а також за те, що бєларуська поліція заарештувала за оплески одноруку людину". Абсурдний інцидент, про який іде мова, стався в липні 2011 року. Тоді повсталі проти політики влади люди на знак протесту плескали в долоні, висловлюючи тим самим свою думку.

Група науковців із Шотландії на чолі з Коліном Морганом отримала премію за два відкриття. По-перше, доведено: що довше корова лежить, то більша ймовірність, що вона встане. По-друге, якщо корова встала - дуже складно передбачити, як скоро вона ляже.

У галузі охорони здоров'я група таїландських медиків, які не змогли прибути на церемонію, отримала нагороду за розроблені ними медичні методи, які слід використовувати під час "епідемії ампутацій пенісів у Сіамі".

Зазначимо, що серед володарів Антинобелівської премії-2012 виявилася група російських інженерів під керівництвом Ігоря Петрова. Фахівці з компанії SKN з міста Снєжинська Челябінської області були удостоєні нагороди за розробку технології, що дозволяє перетворити стару вибухівку на алмази.

Голландські психологи отримали премію за дослідження, яке пояснює, чому Ейфелева вежа здається нижчою, якщо дивитися на неї, нахилившись вліво. Японські дослідники стали лауреатами "Шнобелівки" за створення пристрою SpeechJamme, що дозволяє припинити набридливу промову балакучої людини шляхом її дезорієнтації.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Навіны Беларусі | Переглядів: 1240 | Додав: adminA | Теги: Лукашенко, Шнобелівської премії миру
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ