Пт, 2024-04-19, 23:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 21 » Лукашенко знає, що Захід готує пряме втручання у справи Бєларусі. ВІДЕО
16:05
Лукашенко знає, що Захід готує пряме втручання у справи Бєларусі. ВІДЕО
Інші останні Навіны Беларусі на сайті holosUA.com/

Президент Бєларусі Олександр Лукашенко заявляє, що країни Заходу готують пряме втручання у справи Бєларусі.

"Аналіз подій наприкінці минулого – на початку поточного року наводять на висновок, що нашу молоду державу хочуть нагнути", - сказав Лукашенко, виступаючи в четвер з посланням до бєларуського народу і парламенту, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Спочатку політичні погрози, невизнання виборів, списки нев'їзних, економічні санкції. Потім - роздування ажіотажу на валютному ринку, потім танець на кістках у зв'язку з подіями на станції метро "Жовтнева", - сказав бєларуський лідер.

"Все це ланки одного ланцюга - посіяти недовіру до влади, зашморгом задушити країну. Нас хочуть змусити бути такими, як усі навколо, як вони, врешті-решт. Ми їм - як кістка в горлі", - додав Лукашенко. "Їм хочеться, щоб при владі був розбрат, щоб у цьому Овальному залі (засідань парламенту) проходили баталії з мордобоєм", - сказав президент.

"Якщо нас намагатимуться нахилити, поставити на коліна, а потім задушити, ми як мінімум чинитимемо опір. Ми битимемося за наш клаптик землі", - заявив бєларуський лідер.

Він вважає, що основною метою зовнішнього тиску на Бєларусь є її виробничі активи. "Обов'язково порубати на шматки і роздати. Термін нам був для цього привезений - приватизація", - сказав він. Проте президент підкреслив, що "це (держвласність) не моє, ніхто не має права замахнутися на цю власність".

Лукашенко також заявив, що жодні політичні процеси та ЗМІ не можуть фінансуватися з-за кордону. "Нам треба цю годівницю закрити. Жодні політичні процеси та ЗМІ не можуть фінансуватися з-за меж країни", - заявив президент.

Зазначимо, що раніше Лукашенко заявляв, що західні країни фінансували організацію "заворушень" у Мінську 19 грудня 2010 року через свої фонди в Литві, Польщі й Україні. Він також повідомив, що фінансування "заворушень" у Мінську здійснювалося не тільки Польщею та Німеччиною, а й деякими силами з Росії.

У січні 2011 року в друкованому органі адміністрації президента Бєларусі газеті "Советская Белоруссия" було опубліковано матеріал, в якому Польща та Німеччина звинувачувались у розробленні та фінансуванні сценарію конституційного перевороту в Бєларусі.

"Я вимушений сьогодні сказати про те, що всі програми та величезна частина грошей йшли з Німеччини і Польщі або через Німеччину і Польщу. Там же і писалися програми повалення конституційного ладу. І це не вигадка спецслужб. Це свідчення тих, хто це організовував", - заявив тоді Лукашенко.

Лукашенко впевнений, що всі біди у країні від зайвої демократії, від якої "нудить"

Президент Бєларусі Олександр Лукашенко заявив, що багато в чому до трагічних подій у Мінську призвела зайва демократія в країні.

"Ми винні самі, перш за все - влада винна в цьому. Напередодні президентських виборів ми додемократизувалися до того, що не тільки вас, але й мене піднуджувало. Було вже стільки "демократії", що просто нудило", - заявив Лукашенко.

Як зазначив президент Бєларусі, напередодні виборів до нього приходили з пропозиціями значно лібералізувати виборчий процес. "Казали: давайте віддамо Євросоюзу або ОБСЄ можливість рахувати голоси на виборах. Я б і на це погодився. Але це вже приниження держави", - сказав Лукашенко. "Ми зробили все, щоб ці вибори були прозорими", - підкреслив він.

Лукашенко запропонував запитати у колишніх альтернативних кандидатів у президенти про те, "скільки вони зібрали підписів на свою підтримку". "І потім зробіть висновок про те, чи могли вони брати участь у президентських виборах", - сказав голова Бєларусі.

Він нагадав, що опозиційним кандидатам було надано прямий ефір на телебаченні, надано додатковий ефірний час. "І про що йшла мова: вбий президента, йдіть туди, порушуйте це. І все це на каналах, звідки люди завжди отримували об'єктивну інформацію", - підкреслив Лукашенко.

За його словами, "більшість людей розуміли (що відбувається), але ж у нашому суспільстві є мізерна меншина, одиниці відщепенців, таких як ці (підозрювані в теракті в мінському метро), які абсолютно не так розуміли це". "Психічно неврівноважені люди, яких могли використовувати у будь-який час ті, хто дуже добре розбирався в обставинах", - додав Лукашенко.

"Я тоді казав: дамо повну свободу і демократію, але це матиме свої наслідки", - зазначив президент Бєларусі. "Ми створили ту атмосферу в суспільстві, плоди якої ми сьогодні пожинаємо", - сказав Лукашенко. За його словами, "цією ситуацією завжди користувалися наші вороги".

Нагадаємо, 19 грудня 2010 року після президентських виборів, згідно із результатами яких перемогу отримав президент Лукашенко, бєларуська опозиція провела в Мінську акцію протесту. Правоохоронні органи затримали понад 600 осіб, зокрема сімох кандидатів у президенти.

6 квітня Міністерство внутрішніх справ Бєларусі повідомило, що завершило розслідування кримінальної справи про безлади після президентських виборів у грудні минулого року. Бєларуські слідчі звинуватили опозицію в підготовці державного перевороту за підтримки представників іноземних держав.

У свою чергу, Європарламент ще 20 січня прийняв резолюцію щодо Бєларусі і закликав Мінськ звільнити всіх політв'язнів.

Лукашенко: після теракту з окремими політиками провели бесіду і вони підібгали хвости

Правоохоронні органи поки не знайшли в теракті в мінському метрополітені 11 квітня, ні політичного, ні кримінального сліду, заявив президент Бєларусі Олександр Лукашенко.

"Щодо цього теракту ми поки не знайшли шляхів ні до політиків, ні до криміналу, ні до бандитів", - сказав Лукашенко. "Але ми розглядаємо всі версії", - додав бєларуський лідер.

При цьому він висловив обурення коментарями окремих політиків щодо причин теракту. "Вони спробували скористатися ситуацією. Тоді я наказав припинити інсинуації, і ми помітили, як вони протягом доби підібгали хвости. Коли їх запросили на бесіду, - навіть на бесіду, а не на допит, як я наказав, - і попросили дати факти, виявилось, що фактів немає", - сказав Лукашенко.

Президент відкинув звинувачення, які лунають на його адресу, що теракт 11 квітня влада використовує для "зачистки" політичного поля від опозиції. "Мені це не треба, та й чистити, загалом, нема кого", - сказав Лукашенко.

При цьому він підкреслив, що впевнений у наявності замовників теракту в мінському метро. "Нам треба знати, хто стояв за цими людьми (виконавцями), якщо стояв", - зазначив голова держави. За його словами, можливі замовники теракту "дуже добре спробували скористатися ситуацією: фінанси, споживчий ринок, вибух".

Крім того, Лукашенко заявив, що громадяни, які навмисно дестабілізують ситуацію у суспільстві, повинні відповідати за поширення чуток.

"Необхідно сформувати таке середовище в суспільстві, яке не допускало б розпущеності, пропаганди ненависті, насильства, поширення чуток, які провокують паніку і руйнують соціально-економічну стабільність в країні. Треба створити такі умови, щоб провокатори, любителі сіяти паніку не знаходили собі місця, щоб вони знали: за будь-яке порушення порядку їм доведеться відповідати", - сказав Лукашенко.

Президент додав, що бєларуське суспільство винесло з теракту в мінському метро перші уроки. Зокрема, Лукашенко вважає, що першим уроком стало підвищення пильності. Президент зазначив, що "людям варто більше довіряти один одному, адже всі ми в одному човні, не треба один на одного дивитися скоса".

Нагадаємо, 11 квітня близько 18.00 в мінському метро на платформі станції, розташованої у центрі міста, стався вибух. Тоді повідомлялося, що в результаті вибуху загинули 12 осіб, постраждали понад 150. Пізніше стало відомо, що в лікарні помер ще один постраждалий.

13 квітня президент Бєларусі Олександр Лукашенко заявив, що справу теракту в мінському метро розкрито. У справі затримали п'ятьох осіб. А правоохоронні органи повідомляли, що виконавцем теракту був 25-річний уродженець Вітебська. Головним мотивом скоєння теракту вважають неприязнь до людей.

Зазначимо, що одразу після теракту Лукашенко наказав допитати лідерів бєларуської опозиції, щоб встановити їх можливий зв'язок із передбачуваними підривниками. Крім того, з тими, хто поширює інформацію, що за терактом стоїть влада, бєларуський лідер наказав поводитися, "як зі злочинцями".

Повідомлялося, що Генпрокуратура вже винесла попередження офіцерові КДБ у відставці Валерію Костку, який прогнозував, що влада може використовувати теракт для закручування гайок усередині країни. Також відповідні попередження було винесено екс-кандидатові в президенти Олександру Мілінкевичу і журналістові Олександру Старикевичу, які висували версію про причетність влади до вибуху.

Дісталося від президента і ЗМІ. "Мало не буде тим, хто говорить про причетність влади до вибуху, і тим журналістам, які про це пишуть", - попередив президент.

Підозрюваний у справі теракту з повноцінної родини, а затримана дівчина – студентка приватного вишу, розповів Лукашенко

Людина, яка скоїла вибух у метро в Мінську, виросла у повноцінній сім'ї, заявив президент Бєларусі Олександр Лукашенко. "Він виріс у сім'ї. Двоє хлопчиків, повноцінна сім'я. А (він) виродок", - сказав Лукашенко.

Президент також повідомив, що затримана у справі про вибух дівчина вчилася в одному із приватних ВНЗ. "У теракті є студентка з приватного вузу. Це ж людина, яка аморально спилася, - клейма ставити нема де. 21 чи 22 роки дівчині", - сказав Лукашенко, поставивши питання, куди дивляться керівники приватних вишів. "Чи гроші заплатив, і все?" - додав він.

Він повідомив, що серед затриманих є і член БРСМ (Бєларуський республіканський союз молоді). "Не тягніть ні в Білу, ні Червону Русь нікого", - сказав президент.

Лукашенко заявив, що молодіжною політикою в країні займаються "час від часу". "Кажуть, що у нас ось студенти такі-сякі тощо. А який ректор за це відповів?" - підкреслив бєларуський президент.

За його словами, "у нас студенти кращі за викладачів, за всіма критеріями, за якими ми оцінюємо наших людей у суспільстві". "Треба ще розібратися, що у нас там за викладачі у державних вишах, треба подивитися і на приватні виші", - додав Лукашенко.

Президент заявив, що його увага до того, що сталося в Мінську, пояснюється не тільки тим, щоб "подивитися, щоб в майбутньому цього не було". "Я намагаюся через цю призму подивитися на все наше суспільство. Коли почали дивитися по школах, дитячих садках - жах", - підкреслив він.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Навіны Беларусі | Переглядів: 972 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ