Чт, 2024-04-25, 17:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 6 » Львів заборонив вивішувати червону радянську атрибутику на День перемоги
13:22
Львів заборонив вивішувати червону радянську атрибутику на День перемоги
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Львівська обласна рада ухвалила заяву "Радянські міфи потрібно знищувати" щодо недопущення вивішування червоних радянських прапорів на всіх адміністративних будівлях 9 травня. Відповідне рішення було схвалено 5 квітня під час сесії Львівської облради. "За" проголосував 71 депутат, передає ZAXID.NET.

Заяву, яку зачитав керівник фракції НРУ у Львівській облраді Андрій Корнат, скеровано до Житомирської обласної, Одеської і Севастопольської міських рад (які вирішили вивішувати радянський прапор) та кожному народному депутату України.

У заяві зазначено, що облрада глибоко стурбована законодавчою ініціативою групи народних депутатів на чолі з комуністом Петром Цибенком, що втілилась у проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років" (щодо порядку офіційного використання копій Прапора Перемоги). Якщо Верховна рада проголосує за цей документ, то червоний радянський прапор отримає офіційний статус і 9 травня 2011 року може з'явитися на всіх адміністративних будівлях України.

"Крім того, Житомирська обласна, а також Одеська і Севастопольська міські ради вже прийняли рішення про вивішування в цей день червоних прапорів. Львівська обласна рада вважає такі ініціативи змовою колишніх радянських бюрократів, котрі, маскуючись під українських депутатів та чиновників, та на догоду Росії роблять все для повернення тоталітарних символів неіснуючої держави в сучасну Україну", – зазначено в заяві.

Замість того, як йдеться в заяві, щоб вшанувати пам'ять 10 млн українців, полеглих у часи Другої світової війни, центральна влада і окремі органи місцевого самоврядування знову планують організувати бучні відзначення 9 травня, в день так званої перемоги у міфічній ВВВ ("Великій Вітчизняній Війні"). Сам термін ВВВ, в найкращих традиціях совкової пропаганди, повернув в сучасні українські підручники з історії одіозний міністр-україножер Табачник, зазначили депутати.

"В цей день не маємо жодного морального права говорити про перемогу. Адже документально засвідчено, що українці зазнали найбільших втрат у роки війни. Також вже давно ні для кого не секрет, що значна частина вояків Червоної армії йшли у бій не за Сталіна чи за Радянський Союз, а через безжалісний вогонь у спини від загонів НКВС. Опинившись між двома ворожими імперіями, українці допомогли перемогти гітлерівські війська, проте власний рух за незалежність був жорстоко придушений Сталіном.

Львівська обласна рада вимагає від центральної влади припинити поширення та увічнення радянських міфів про ВВВ і 9 травня. В Україні XXI століття вже не слід жити у світі комуністичної пропаганди про 9 травня. Хоч і сьогодні нащадки колишніх чекістів та їх поплічників, що на 20-му році незалежності досі є українськими чиновниками і депутатами, змушують українців відзначати святковими заходами цей день, ще й на додачу з копією прапора держави найбільшого ворога нашої нації", – зазначено в заяві.

Львівська обласна рада також звертається до кожного народного депутата України із закликом не підтримати проекту Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років" (щодо порядку офіційного використання копій Прапора Перемоги).

"Комуністичний режим СРСР потребує публічного судового процесу за всі свої злочини проти людства, за геноцид українців, за 80-річний кривавий терор у Центрально-Східній Європі. І почати цей процес ми повинні зі знищення радянських міфів", - зазначили депутати.

Нагадаємо, влітку 2010 року депутати Львівської міськради затвердили рішення про використання у місті Державного прапора України, яке передбачає вивішування на День перемоги Державного прапора з траурною стрічкою. Пізніше це рішення міськради було скасовано прокуратурою.

Нагадаємо, раніше депутати місцевого рівня ухвалили рішення про те, що у Житомирській області, в Одесі та у Севастополі на День перемоги біля адміністративних установ будуть офіційно піднімати червоний Прапор Перемоги – прапор СРСР.

Проти зобов'язання вивішувати Прапор Перемоги неодноразово виступала ВО "Свобода".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1039 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ