Пт, 2024-04-19, 01:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 14 » Львівська облрада: Бандера і Шухевич були, є і будуть національними героями
10:13
Львівська облрада: Бандера і Шухевич були, є і будуть національними героями
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Львівська обласна рада вирішила увічнити пам'ять Степана Бандери та Романа Шухевича як національних героїв. Про це йдеться в тексті заяви облради, прийнятої в ході засідання у четвер, 13 січня, пердає ЛIГАБiзнесIнформ.

Зокрема, Львівська обласна рада висловила протест проти постанов Донецького окружного адміністративного суду від 2 квітня 2010 року і Донецького апеляційного адміністративного суду від 23 червня 2010 року про визнання нечинним та скасування указу президента від 20 січня 2010 року про присвоєння Степану Бандері звання Герой України.

"Вважаємо, що суди пішли на поводу тих агентів Кремля, які сьогодні засідають у вищих ешелонах української влади, а постанови про скасування Указу президента про присвоєння Бандері звання Герой України суди прийняли за вказівкою Банкової на догоду Путіну і Медведєву", - мовиться в документі.

"Для української громади Бандера і Шухевич були, є і будуть національними героями. Війну проти Бандери і терор проти бандерівців ми, депутати Львівської обласної ради, розцінюємо як наступ на цивільні, конституційні і національні права українців. У цьому протистоянні ми будемо з нашим народом", - сказано в заяві.

Депутати також звернулися до органів місцевого самоврядування, громадськості Львівщини з пропозицією приєднатися до завершення будівництва пам'ятника Бандері у Львові.

Депутати рекомендують місцевим органам влади Львівської області організувати просвітницьку роботу з висвітлення історії національно-визвольного руху України середини ХХ століття, діяльності Бандери, Шухевича та Євгена Коновальця.

Вони також звернулися до мерів міст обласного та районного значення, інших населених пунктів Львівської області з пропозицією прийняти рішення про присвоєння Степану Бандері імені почесного громадянина міста (селища, села), а також рекомендували змінити назви вулиць Степана Бандери та Романа Шухевича на вулиці Героя України Степана Бандери і Героя України Романа Шухевича.

20 січня 2010 року третій президент України Віктор Ющенко присвоїв звання Героя України лідеру ОУН Бандері.

2 квітня 2010 року Донецький окружний адміністративний суд визнав протиправним і таким, що підлягає скасуванню указ президента Ющенка про присвоєння Бандері звання Героя України. Таке рішення зумовлене тим, що звання Героя може бути присвоєно лише громадянам України, а Бандера помер у 1959 році, до створення української держави. При цьому Конституційний суд відмовив у відкритті конституційного провадження у справі про конституційність указу Ющенка.

Потім Ющенко подав апеляційну скаргу на постанову Донецького окружного адміністративного суду. Торік у червні Донецький апеляційний адміністративний суд ухвалив рішення, яким залишив без задоволення 20 апеляційних скарг на рішення Донецького окружного адміністративного суду від 2 квітня 2010 року.

12 січня у президента повідомили, що суд остаточно забрав у Бандери звання Героя України. Відповідний указ президента №46/2010 скасовано.

Бандера народився 1 січня 1909 року в селі Старий Угринів Калуського району Івано-Франківської області в сім'ї греко-католицького священика. З 1940 року очолив Організацію українських націоналістів. 15 жовтня 1959 у Мюнхені агент КДБ Богдан Сташинський пострілом зі спеціального пістолета (стріляв ампулами з ціанистим калієм) убив Бандеру. Провідника ОУН поховали на цвинтарі у Мюнхені.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 923 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ