Вт, 2024-04-23, 11:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 22 » Маяк на мисі Сарич" оточило "Студентське братство" і вимагає від ЧФ РФ повернути його Україні
22:26
Маяк на мисі Сарич" оточило "Студентське братство" і вимагає від ЧФ РФ повернути його Україні
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

20 активістів Всеукраїнської молодіжної громадської організації "Студентське братство" встановили по периметру огорожі маяка на мисі Сарич 13 "панцерних" наметів і проводять пікет із вимогою повернути Україні використовувані Чорноморським флотом Росії навігаційні маяки. Про це повідомив журналістів прес-секретар цієї громадської організації Святослав Сірий.

За його словами, встановлення наметів стало відповіддю учасників протестної акції на відмову військовослужбовців ЧФ Росії на висунуту в неділю ввечері "Студентським братством" вимогу - на виконання рішення Господарського суду Криму повернути маяк державі Україна, передає УНІАН.

Біля входу на об'єкт активістами розміщено також друковані матеріали, сенс яких полягає в тому, що ЧФ РФ незаконно використовує цей та інші кримські маяки.

Як сказав Сірий, активісти мають намір дочекатися приходу представників виконавчої служби з метою здійснення процедури передачі маяка Україні.

Проте, додав він, російські військові наполягають, що маяк вони використовують на законних підставах.

Як повідомлялося, ввечері 21 серпня активісти Всеукраїнської молодіжної громадської організації "Студентське братство" почали громадянську акцію з метою активізації діяльності виконавчої служби щодо повернення Україні кримських маяків.

Зокрема, вони проникли на територію маяка, здійснювали демонтаж колючого дроту, вивішували таблички "Об'єкт Міністерства інфраструктури України".

8 активістів тимчасово, до появи керівництва Балаклавського райвідділу міліції, утримувалися російськими військовослужбовцями на території маяка.

2 серпня Господарський суд Криму скасував ухвалену 23 вересня 2010 року постанову Виконавчої служби Мінюсту про відмову у відкритті виконавчого провадження щодо виконання судових рішень про передачу "Держгідрографії" кримських маяків.

Після рішення суду Міністерство оборони України виступило за повернення з оренди у Криму маяків, які використовуються Чорноморським флотом Росії.

"Наша Україна" вимагає від Януковича і Азарова сприяти виконанню рішення суду про передачу Україні маяків ЧФ Росії

У той же час політична партія "Наша Україна" вимагає від президента Віктора Януковича та прем'єр-міністра Миколи Азарова сприяти виконанню рішення суду щодо передачі Україні маяків, які перебувають на утриманні Чорноморського флоту Росії. Про це повідомили у прес-службі партії.

Зокрема, на переконання "Нашої України", керівництво країни має забезпечити безумовне виконання рішень Господарського суду Криму від 2 серпня 2011 року про передачу українській Держгідрографії кримських маяків, які незаконно утримуються російським флотом. Український суверенітет має поширюватись на усю територію України, наголосили в партії.

"Ми висловлюємо обурення діями військовослужбовців Чорноморського флоту Російської Федерації, що 21 серпня 2011 року незаконно затримали українських студентів, які вимагали виконання рішення суду про передачу маяка "Сарич" під контроль Української держави", - наголошують в "Нашій Україні".

В партії розцінюють пасивні дії української влади, в першу чергу Департаменту виконавчої служби Мін'юсту, щодо виконання цього судового рішення, як елемент здачі національних інтересів, започаткованих Харківською угодою 2010 року.

"Ми вимагаємо від органів влади захистити українських громадян, які активно протестують проти незаконного захоплення російським флотом об'єктів на території України", - наголошують в партії.

"Ми солідаризуємося з акцією українських студентів, які власними активними діями стали на захист українського суверенітету на маяку "Сарич", - додають в "Нашій Україні".

Також в партії нагадують, що "Наша Україна" послідовно виступає за денонсацію Харківської угоди від 2010 року про продовження базування Чорноморського флоту Росії на території України, оскільки цей договір створює загрози для суверенітету держави і безпеки громадян та завдає збитків українській економіці.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 989 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ