Вт, 2024-04-16, 23:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Грудень » 28 » Майдан бігає кроси, вивчає англійську і готується до бою
10:41
Майдан бігає кроси, вивчає англійську і готується до бою
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
У Будинку профспілок не тільки живуть, але й активно вчаться, пише газета "Сегодня".

Для всіх охочих відкрили курси з мови та самооборони. Крім того, всім охочим читають лекції та влаштовують вечори поезії.

На Майдані можна не тільки помітингувати, але й повчитися. Щодня з 9:00 у Будинку профспілок проходять курси самооборони, а о 16:00 проходять курси англійської мови для всіх охочих. Підтягнути свої знання з англійської приходить в середньому людей 20-30. "Охочі є. Навчання проходить у формі гри, ми основи вже повторили", - говорить один з активістів.

Також на головній площі тепер є "Відкритий університет Майдану". У Будинку профспілок і біля Лядських воріт читають лекції з держуправління, історії "ненасильницького протесту", соцмережах як драйверах революції, про Росію і стан української освіти. Вчора в актовій залі Будинку профспілок проходила дискусія про те, які повинні бути компетенції в українського громадянина. Учасники писали свої думки на дошці, а потім ділилися враженнями. "Мені дуже подобається такий формат, - розповідає один з учасників. - Коли ми слухаємо виступи зі сцени, ми самі не беремо участь у формуванні нових ідей. А тут ми можемо обговорити і подумати, які права мають бути в українців, за що ми повинні боротися".

Для розваги у тому ж Будинку профспілок проходять сеанси музичної терапії: всі охочі можуть послухати виступи студентів музучилищ і молодих українських музикантів. Також активісти читають книжки з історії, права та українську класику, грають на гітарі, баяні і співають, грають у футбол і сперечаються про політику. "Ми часто намагаємося зрозуміти, чи можемо ми щось зробити, щоб покращити життя в країні, - говорить активістка Настя. - Зараз дуже у багатьох настрої занепадницькі, але, як мені здається, поки ми тут стоїмо, ми нагадуємо владі, що просто так про Євромайдан забути не вийде. Ось всякі курси для того і організовані, щоб люди підвищували свій правовий рівень і освіту. Ще популярний гурток психологічної допомоги: буває, людина просто фізично вимотана, і це позначається на її душевному стані". Також кілька разів біля Лядських воріт проводилися вечори поезії: піднявшись на імпровізовану сцену-фонтан, вірші та прозу читали Ірена Карпа, Юрій Андрухович, Артем Полежака та інші.

Відзначимо, що Євромайдан у Києві відзначений яскравою творчою ініціативою. Наприклад, 8 грудня під час Маршу мільйонів центральною вулицею столиці проїхали колоною верхи на конях козаки з Мамаєвої слободи. Одягнені у яскраві кумачеві жупани, підперезані китайкою, з розгорнутими малиновими стягами Запорізької Січі герої дійства відтворили атмосферу феєрії і залишили незабутні враження серед киян і гостей Києва.

Навколо Майдану організовують ранкові пробіжки

25 грудня активіст Денис Смирнов створив у Facebook подію EuroRun.

"Для зміцнення сили духу і тіла - ранкова зарядка і пробіжка! Стартуємо ЩОДЕННО о 9.00 біля Стелли. Запрошуємо всіх охочих!"

- Біг - це моя медитація , - каже Денис. - Мені подобається, що на Майдані люди постійно щось організовують. Але от чомусь про спорт забули. А ідея колективних пробіжок вже давно бовталася в моїй голові.

У перший день ідея не встигла набути поширення, тому ініціатор події бігав сам. Зате наступного дня його ідею розповсюдила Руслана, тому Денис сподівається, що незабаром кількість людей о 9.00 біля Стели зростатиме.

Перший маршрут ранкового пробігу пролягав через Хрещатик вгору до вулиці Шовковичної, і вниз по Інститутській. Однак, за словами ініціатора, одноманітність набридає, тому надалі він планує змінювати маршрут. Пропозиції щодо альтернативних шляхів пробігу вітаються.

- Коли я бігаю, завжди відчуваю себе особливим, - зізнався активіст Євромайдана "Газеті по-українськи".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1130 | Додав: adminA | Теги: Майдан бігає кроси, бою, англійську
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ